|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#141 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam veoma zainteresovan za neki klon preampa i ssl bus kompresor-a (ili nesto slicno), i razgovarao sam sa Frankom u vezi preamp-a i covek mi je stvarno razumne cene dao nego je problem sto ja svaki novac potrosim na kucu i to sto zaradim od muzike, a i malo mi je cim za transport do Srbije i to...Ja btw studiram elektroniku, ali ne bas elektroniku nego multimedije, i ne znam nista o elektronici
![]() tako da, nadam se da ce mi neko pomoci uskoro kad budem krenuo u pohod sa njima na pravljenje preampa i bus kompresora, jos bi me i zanimalo koliko bi para kostali delovi i to kako bih znao kad sam u mogucnosti da pocnem da pravim nesto sa njima. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Junior Member
|
![]()
evo ja sam ba? počeo sakupljati dijelove za g9 pa kad sve iskalkuliram javim ti a ?to se tiče 1176 kompresora dual verzija me do?la cca 450 eura dijelovi uključujuči i kutiju
puc |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Pro Member
|
![]()
To je super, aj hvala, jako mi znaci koliko delovi kostaju za koji klon kako bih mogo da iskalkulisem novac koji budem imao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Senior Member
|
![]()
bpucekov,
da li PCB koji si pravio je osmi?ljen do kraja i proradi ako sve zalemi? gde treba? Ili treba ne?to da se prepovezuje, menja, vadi, seče.. itd? Koliko vidim u pitanju je mnats-ov pcb? Odakle nabavlja? lundahl? pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Junior Member
|
![]()
Evo i moje 1176-ice. Jos malo pa gotovo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Senior Member
|
![]()
@ Rendermaxa
Evo jedan dobronamjerni savjet. Prije svega, uredno i lijepo izgleda, samo bih ja na tvom mjestu maknuo ove kondenzatore od 100 pF i opcenito sve keramicke zamjenio sa "silvered mica", oni na ulazu (sve sa vrijednostima pikoFarada) a ostale keramicke (nanoFaradi) za polipropilene (Wima). Sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam poprilični početnik u slaganju cijevnih sklopova, do sada sam napravio samo jedno malo gitarsko pojačalo i to u PCB tehnici (da budemo iskreni to je bilo sastavljanje kita), ali kako radim na radiju volio bi slo?it neko fino predpojačalo koje bi dalo "punoću" vokalima pri snimanju reklama, pa bi volio da mi se da neki savjet za neko kvalitetno DIY cijevno mikrofonsko pojačalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
zanimljivo..oxfordi i na ulazu i na izlazu kako zvuči? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Senior Member
|
![]()
@Sira
Evo ti link za jedno pocetnicko cijevno pretpojacalo a da fino radi: http://www.prodigy-pro.com/diy/index.php?topic=6711 Ako imas vise strpljenja mozes napraviti Gyrafov G9, mada bih ja (kao bivsi radijski covjek) za broadcast ipak koristio tranzistorce (Neve 1290, 1272, API 312...) sa kvalitetnim transformatorima. Uvijek se sjetim kako je na radio Rijeci do prije petnaestak godina bio ogromni prastari Siemensov tranzistorski pult i koliko je imao "masti" u zvuku. Da mi znat gdje je to zavrsilo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |