|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#131 |
Member
|
![]()
Evo i mene!
Za muziku sam pocheo da se interesujem prije nekih mjesec dana,neko se sa mog kompa prijavio na forum prosle godine?Po nekad sam se bash chudio o cemu raspravljate??!! Ne znam bash dobro engleski niti note,ali zaje...am se sa Frutijem po citav dan.Pokushavam da snimim neki tehno, trens,haus... Znam da nije bash ozbiljno od mene shto vam oduzimam vrijeme i prostor jer vidim da ovdje ima ozbiljnih muzichara ali bicu tih, mozda i nesto naucim??? FRUTI DO BOLA!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Member
|
![]()
Master klavijaturu
![]() Od 99. se bavim hip-hopom, najpre kao demo izvodjac, da bih kasnije zajedno sa Janom poceo rad na prvoj nishkoj hip-hop kompilaciji, kasnije i svom albumu prvencu i doshao do sadasnjosti gde sam od muzike sebi oformio project studio ![]() 95% materijala koji se snima kod mene je upravo ovaj zanr - hip-hop, tek po neki R&B, neshto sitno RnR... i tako... Na moju veliku zalost nisam zavrshio nizu muzicku skolu premda sam imao opciju da sviram koji god sam instrument hteo ali je tada bilo previshe out biti "mali koji ide u muzicku" vec sam morao da se bahatim po skoli i kvartu ![]() Na svu srecu, cujem, pa sam pod "stare dane" nabavljao neshto od literature ortaka koji su ishli u nizu i srednju muzicku i tu, opet, vishe na sluh hvatao fore i kvake... Iskreno se nadam, da cu za jedno godinu dana zapaliti u Bech na SAE, uporedo sa zadnjom godinom stomatologije. Oduvek se bavio nekim vidom umetnosti, od grafita (97-98), preko print design-a, web desgin-a, itd. Quote:
DISCOGRAPHY: Appears on: STRUKTURNA ILUZIJA 01 (Inflame Beatz / Film Publik Art, December 2003.) - Track 1. Intro (2:05) / Arranged By, Drum Programming, Edited By - JanZoo, Arranged By, Drum Programming, Edited By, Edited By [Vocals] - DEMONIO - Track 2. DEMONIO - Put (4:15) / Arranged By, Arranged By [Vocals] - DEMONIO, Drum Programming, Bass - JanZoo - Track 4. Organizacija 18 feat. DEMONIO - Udarac novog dana (4:15) / Drum Programming, Bass - JanZoo, Rap [Featuring], Arranged By, Arranged By [Vocals] - DEMONIO - Track 14. DEMONIO - Kritike (4:05) / Arranged By, Arranged By [Vocals], Edited By - DEMONIO, Drum Programming, Bass - EKS - Track 17. Taz feat. DEMONIO - San na javi (3:30) / Arranged By [Vocals], Edited By - JanZoo, Composed By, Arranged By - Marconiero, Rap [Featuring], Arranged By, Arranged By [Vocals], Edited By - DEMONIO - Track 18. DEMONIO - Lekcija 2: Revizija feat. Mijlana & Olja (5:25) / Acoustic Guitar, Bass - Nikola Markovic, Arranged By, Arranged By [Vocals] - DEMONIO, Drum Programming - JanZoo, Vocals [Featuring] - Miljana Spasic , Olga Petkovic - Track 19. Outro (12:34)/ Drum Programming, Edited By, Edited By [Vocals], Arranged By - DEMONIO DEMONSTRATURA: POGLAVLJE PRVO (Inflame Beatz / Film Publik Art, December 2004.) - Track 1. Kritike 2 feat. EKS & Woo-Khan (4:55) / Beat, Bass, Drum Programming - DEMONIO, Rap [Featuring] - EKS , Woo-Khan - Track 2. Kulturolo?ki fenomen (Ostajem u muzici) (3:30) / Beat, Drum Programming, Arranged By - EKS - Track 3. Napravi razliku (3:50) / Beat, Drum Programming, Bass, Arranged By - EKS , Vocals [Shout] - JanZoo , Woo-Khan - Track 4. BCREW (Totalno Drugaciji) feat. EKS & Woo-Khan (4:05) / Beat, Bass, Drum Programming - Demonio, Rap [Featuring] - EKS , Woo-Khan - Track 5. Pismo (3:30) / Beat, Drum Programming, Arranged By - EKS, Featuring - Ken Veliki - Track 6. Zato ?to volim feat. Gospoda (3:40) / Beat, Bass, Drum Programming, Arranged By - El Prezidente, Rap [Featuring] - Gospoda - Track 7. Brojac uspeha (3:30) / Backing Vocals [Shout] - JanZoo, Beat, Bass, Drum Programming - Demonio - Track 8. 1001 Za?to feat. Shorty (5:35) / Beat, Drum Programming, Backing Vocals [Shout] - JanZoo, Rap [Featuring] - Shorty - Track 9. Cutanje feat. Organizacija 18 (5:25) / Drum Programming - JanZoo, Beat - Demonio, Rap [Featuring] - Organizacija 18 - Track 10. Vizija buducnosti feat. Branchy & Lyopol(4:10) / Beat, Drum Programming, Bass, Arranged By - Woo-Khan, Rap [Featuring] - Branchy , Lyopol - Track 11. Sve je kao cool feat. Ken Veliki (5:05) / Beat, Drum Programming ? Demonio, JanZoo, Rap [Featuring] - Ken Veliki - Track 12. Poglavlje prvo feat. EKS(Interlude) (1:20) / Beat, Drum Programming - Demonio, Rap [Featuring], Drum Programming, Arranged By - EKS - Track 13. Pogre?no protumacen (3:45) / Beat, Drum Programming, Arranged By - Woo-Khan - Track 14. Sve je pod kontrolom (4:35) / Beat, Drum Programming, Arranged By - Woo-Khan - Track 15. Danas, sutra, juce feat. EKS (Interlude) (2:00) / Rap [Featuring], Beat, Drum Programming, Arranged By - EKS - Track 16. Heroj naroda feat. Marcelo (5:20) / Beat, Drum Programming, Beat, Arranged By - EKS, Rap [Featuring] - Marcelo - Track 17. Nedovr?ena misao feat. Tokyo & WackWacko (5:15) / Drum Programming, Beat ? JanZoo, Featuring ? WackWacko, Rap [Featuring] - Tokyo - Track 18. Za jedan kvart... Bulevar! feat. EKS (5:15) / Beat, Bass ? Mysterious, Drum Programming ? JanZoo, Rap [Featuring] - EKS - Track 19. Kada sve stane (2:15) / Guitar - Nikola Markovic - Track 20. 7 Sekundi ti?ine (0:07) BLACK IN WHITE PRESENTS: DEFINICIJA (Ammonite Records, December 2004.) Ultimate Serbian Hip-Hop Mix - Track 11. DEMONIO - ?ta ka?em / Beat, Drum Programming - Sa?a Krausovic, Arranged By - Demonio Zavrshavamo mix mog novog albuma DEMONIO & BCREW "NA?A POSLA" koji ce se najverovatnije naci u prodaji za Bassivity Music / Mascom (20 novih numera, totalno drugaciji fazon u odnosu na prvi album, odabrani gosti medju kojima i nas dragi "kolega sa Rumskog" Shot zajedno sa Remi tj. Elemental, itd.). Nisam bio lenj, a i inspiracije je bilo puno tako da je nastao i mixtape koji ce ubrzo nakon albuma u prodaju DEMONIO presents BCREW "GETO SNOBIZAM", a obzirom na aktivnost vezanu za studijski rad u proteklih par nedelja nije iskljucen josh jedan mixtape DEMONIO presents BCREW "BLVD" Ushao u prichu solo, mada mi zadnje dve godine i jache najvishe prija rad kada se skontam sa josh nekim na traci, tako da je drugi album i predstavljanje mog benda BCREW, obzirom da sam ja na svakoj numeri a oni se "rotiraju". Imam neku ludu ideju i da uposlim real live bend ceo fazon gitara, bas, bubanj, klavijature, dj, itd. ali otom-potom. ![]() To je to ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
MAO
|
![]()
e ajd ovako - posto me posle besomucne samoproklamacije par ljudi pitalo isto pitanje evo ukratko uputstva za moj lik i delo - www.myspace.com/arthurbg
Na samom profilu se nalazi pesma mojeg dobrog drugara Petra Rudica ciji sam mix odradio na osnovu postojeceg snimka. Zadovoljan sam kako je ispalo, zato mi i stoji na profilu. Pored toga, u Top Friends se mogu naci nekoliko izvodjaca sa kojima sam radio : Consecration - mix postojeceg snimka (veoma loseg, spasavanje kolko je moguce, ali mi je ipak drag) . U pitanju je nedefinasani post-rock/numetal FC Apatride utd - kompletan recording i mix, pod producentskim zahtevima vodje benda, gon Abdulraheem Kheirawi-a. Takodje su mi veoma dragi ti snimci, u pitanju su dva albuma objavljena za francusku etiketu MakaSound. U pitanju je surovi roots-reggae Barcode- Numetal/Crossover - kompletan recording i mix, bez uvazavanja nekih mojih dobrovoljnih producenstkih saveta. Ipak sam zadovoljan kako je ispalo TeaBreak - poslednji single "Troublemaker". kompletan recording i mix, ali sa zestokim razilazenjima po dosta producentskih pitanja. Ipak, poslusajte. U pitanju je melodicni punk-rock Jedini album koji sam do sada kompletno producirao, snimio i smixao, je prvenac za beogradski rock-band Broken Strings, sniman u studijima 5 i 6 RBG. Ko zeli da ga cuje, morace da saceka izdanje 19.11.2007 ili da svrne do mog skromnog ateljea na NBGD. Inace imam 25 godina, i zovem se Marko i volim sve sto vole mladi ![]() i sto bi Perun rekao, drchan sam jer sebi dozvoljavam slobodu da slusam usima i kritikujem necije radove, bez obzira sto sam verovatno nisam napravio bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Pro Member
|
![]()
Uf odakle da se krene...
Aleksandar Samouk.... Sa muzikom se teram ganjam druzim od malijeh nogu....Bili smo i raskidali.... ![]() ![]() Muziku osecam u zavisnosti od mnogih stvari kao drogu strast, ljubav, lek,lek,lek, melem,utehu, snagu, tajnu..... Od 16. godine sviram gitaru el. i ac.(nasledio od longhair caleta)....tri god kasnije pocinjem da sviram bas i dolazim na studije u Beograd....gde menjam bendove i fakultete... U vrnjackoj banji bio sam clan i osnivac benda Versus(dark rok) i clan benda shizofrenia-garaz rok(jos uvek rade)..... U Beogradu sam svirao u bendu Shades of gray(noise)....zatim u grupi Kokoro(afro, percussions)-postoji demo album koji ja nemam.....zatim sam svirao bas u grupi Amethist (ambiental soft rock) snimljen je album i bio spot na metropolisu, al niko nije teo da izda album nije im bilo komercijalno ![]() bend se razilazi....pocinjem da se interesujem za arhaicnu i tradicionalnu muziku i instrumente....da ih sviram i pravim....putem audicije postajem clan tamburaskog orkestra Lola i sa njima radim dve godine ...zaljubivsi se u muziku juga i istoka napustam tamburase...upoznajem grupu Ljelje i sa njima snimam jedan zivi CD....koji saljemo u englesku i dobijamo poziv za ucesce na Ethno England 2004....tamo smo svirali na BBC tv.....posle groznih nekapiranja ![]() Sa ljudima koji su istupili iz grupe Ljelje i jos nekim prijateljima osnivam grupu za tradicionalnu muziku i instrumente Runo www.myspace.com/runomusic koja i dan danas svira.....a malo potom(sa istim i drugim ljudima) osnivamo i grupu za narodnu duhovnu muziku sa starim instrumentima "Slovo".... www.myspace.com/slovosveto Grupa Runo svirala je preko trideset koncerata u zemlji(srbiji) i par u inozemostranstvu 2006 postajem clan "Beogradske calgije" ( orijentalno balkanska calgijska svirka)...sa njima u studiju 5 RTS snimam album od 11 pesama...koji jos nije izaso al to je d ![]() ![]() Gostovao (kao muzicar) na vise diskova ....Asim Sarvan....Djurdjevi stupovi.... 2006 pocinjem da pevam isone u horu za vizantijsko pojanje pri hramu Sveti Sava Poslednjih par godina izradjujem (za svoju i jos poneciju dusu) stare instrumente(gajde, kaval, tambure i saz) Sviram gitaru, bas, kaval, saz, i razne tambure...(neke dobro a neke ...) Snimanjem se bavim od trenutka kad sam prvi put imao dva kasetofona, pa se snimim na jedan, aposle to pustim i sviram uz to i snimam se na drugi pa opet(samo shushti)... Zadnjih godina radim na svoja dva-tri projekta (dark vave, ethno,i razno) i to aranziram i komponijem... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() student sam pete godine vajarstva na FPU u Bg-u Trenutno zivim i radim u Beogradu i gledam da klisnem iz njega....sto pre...u moje selo Vrnjacku Banju da sacuvam ovo malo zdravlja sto imam ![]() i druzim se s vama ovde ...i lepo mi ![]() ![]() Sve ovo stalo je u minulih 11 godina zivota.... P.S. u cetvrtom razredu osnovne skole bio sam jedan od dvojice koji nisu bili primljeni u hor, a bilo nas je trideset u razredu ![]() ![]() to je sve narode uh umorih slepoochnice ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Member
|
![]()
Zovem se Edi (ajme iznenadjenja
![]() Nazalost, muzicki sam neobrazovan (nadam se jednog dana makar osnovnu muzicku zavrsit). Sviram gitaru nekih 6 godina i zadnje 2 nastupam s bendom cisto za gust kad nas ulovi. A rado bi da vise sviram... Trenutno snimam sve sta mi se ponudi (treba kupit jos puno opreme ![]() Projekti koje sam do sad radio (lokalni bendovi i hip-hoperi): - Green Fly 2006 Demo (5 pjesama) - MUR 2006 (2 pjesme) - Company Band (2 pjesme) - Breech Deenower (2 pjesme) - Verbal M (kompletan opus) - Nex (kompletan opus) - Diminished Experiment (1 pjesma) - Alen Vitasovic (dijelovi) - Terminal Impact 2007 Demo (4 pjesme) - Green Fly 2007 Demo (9 pjesama) Zadnje dvije godine radim i kao tonac lokalnim rent firmama kao i svojoj. Od zapazenijih bendova koje sam "radio" mogu spomenuti Bobana i Marko Markovic orkestar, Urban, Atheist Rap, Kud idijoti, Kbo, Ramirez, Amala, Popeye, Afion,... OBOZAVAM i live zvuk. Sa ocem radim gitarske i druge boxeve, cak vec profesionalno i posao se dobro siri. Apsolvent sam strojarstva na Tehnickom faxu u Rijeci i nemam zelju raditi u struci do daljnjega. Eto, nasao se u muzici i planiram u njoj i ostati. Ovako mi je dobro: ![]() I zelja mi je otici krace vrijeme negdje u inozemstvo radit (mozda ameriku), samo da gledam na stvari s druge perspektive, nekako ne bi htio upast u lokalnu produkcijsku kolotecinu...
![]() |
#136 |
Member
|
![]()
niko ne svira narodnjake, a tu je lova
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja snimam narodnjake i imam preko deset izdanja,inace sam krenuo studijski posao pre 3 godine posle deset godina sviranj tezgi(gitarista,klavijaturista...)toliko da na ovom forumu ima i nas...... ![]()
![]() Last edited by lesha; 22-12-2007 at 03:36 PM. Reason: spajanje poruka |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Pro Member
|
![]()
Stvarno! Kojih 10 iz danja (ja sam jednom ucestvovao na jednom izdanju), sta si radio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Member
|
![]()
Dosad se nisam mnogo oglasavao,ali evo i ja da predstavim moju malenkost.Vidim da sam ovde jedan od relativno starijih.Rodjen sam pre 39 godina.Kao decak sa apsolutnim sluhom i od malih nogu u kontaktu sa muzikom i muzicarima(otac mi je svirao violinu,trombon,saksofon,klarinet,skoro sve zicane instrumente...),verovatno nisam ni mogao a da ne krenem muzickim putem.Zavrsio sam nizu i srednju muzicku skolu,klavirski odsek,usput svirajuci "rekreativno" klarinet(naravno zbog lakog prelaska na saksofon) i bubnjeve.Posle raznih srednjoskolskih bendova,svirki pod raznorodnim uticajima(Toto,Chick Korea,Police,Joe Sample,Pink Floyd,Gino Vanelli,Sting,Dire Straits...) i bavljenja muzikom samo radi muzike,doslo je vreme za zivotno opredeljivanje.89' upisujem Muzicku Akademiju u Beogradu,teoretski odsek i zavrsavam je 4 godine kasnije.Od te 89' zapravo i pocinje moje profesionalno bavljenje muzikom.Prve 2-3 godine to su bile klubske svirke(Bitef,Klub "Krst",Cabare "Rose","Braca Stamenkovic"...) i rad na autorskom projektu(pevac je bio Filip Zmaher) koji je ocigledno isao mnogo ispred svog vremena.I pored velikih pohvala ljudi iz PGP-a,taj materijal je ostao u demo varijanti.Suvise "zapadnjacki" i nekomercijalno za to vreme.Od 92' do 96' sam kao "klavijaturista po pozivu" svirao u Jazz Big Band-u i Revijskom Orkestru RTS-a i u isto vreme napisao dosta aranzmana za ove orkestre za potrebe raznih snimanja i festivala koji su svirani uzivo.Povremeno sam radio u Studiju 6 i Studiju 13 Radio Beograda kao honorarni producent.Ako se dobro secam "Mesam" 1991" je bio pocetak mog autorskog rada za druge izvodjace.Posle vise od 50 ucesca na raznim festivalima(Mesam,Beogradsko prolece,Suncane Skale,Budvanski Festival,Beovizija,Zrenjaninski festival...) u svim mogucim ulogama(kompozitor,aranzer,producent,klavijaturist a u orkestru,dirigent...)"nakupilo se" i 10-ak nagrada(za najbolju kompoziciju,za najbolji aranzman,po neka nagrada publike...).Kao orkestrator i dirigent saradjivao sam sa skoro svim nasim poznatim orkestrima(Beogradska Filharmonija,Simfonijski Orkestar RTS-a,Gudaci Svetog Djordja,Jazz Big Band RTS-a,Orkestar RTCG...),a broj aranzmana(mislim na one pisane) znam samo da je trocifren(dobar deo se nalazi u nototeci Radio Beograda,pa nagadjam broj).Priliku za "paradiranje" sam imao kao dirigent Budvanskog Festivala 1996',1998' i 2001' i "suncanih Skala"2004'.Ponosni sam vlasnik manjeg tonskog studija koji je u pocetku bio samo radni atelje za rad na aranzmanima.Danas mi sluzi za pre-produkciju projekata koje radim u drugim studijima,a neretko manje projekte i potpuno finishiram.Izvodjaci za koje sam radio:Maja Odzaklijevska,Zana,K2,Maja Nikolic,Chobi,Sladjana Milosevic,Regina,Zeljko Samardzic,DnD,Ceca Slavkovic,Zlatko Manojlovic,Leontina,Maja Markovic,Eleonora Barudzija,Extra Nena,Kristina Kovac,Bajaga,Zdravko Colic,Baby Doll,Zeljko Joksimovic,Jelena Tomasevic...Poslednjih evo vec 7 godina radim sa Zeljkom Joksimovicem kao klavijaturista i shef njegovog prateceg benda.Prevalilo se mnogo koncerata, stotine hiljada kilometara i pola zemaljske kugle.Valjda je vredelo.Cenjene kolege,nadam se da vas nisam puno smorio.
![]() |
#139 |
MAO
|
![]()
Impresivna biografija! Dobrodosao na forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Pro Member
|
![]()
Stvarno lepa biografija...
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Moda Na Rumskom | LACKY | Pricaonica | 29 | 17-04-2008 03:39 PM |
cipelin prvenac na Rumskom | cipela | Promocija radova | 6 | 03-01-2005 07:05 AM |