Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2011, 09:59 PM   #121
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: Kurzweil PC3K8

Pa vidi ...

Bez namere da ikoga uvredim, ali mislim da je kurzweil preteska sprava za narodnjake, ljudima treba nesto za posao, brz i lak editing, a kurzweil se u to ne uklapa...

Iliti brate, mnogo to sofisticirana sprava za dx-7 like zvukove
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2011, 12:11 AM   #122
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Pa vidi ...

Bez namere da ikoga uvredim, ali mislim da je kurzweil preteska sprava za narodnjake, ljudima treba nesto za posao, brz i lak editing, a kurzweil se u to ne uklapa...

Iliti brate, mnogo to sofisticirana sprava za dx-7 like zvukove
nisi bash u pravu za DX7.....to njima odavno nije u prvom planu.... a ako se pojavi neki set za KRZ i kupi ga KOsmajac, nikad se ne zna

BTW

donece mi drugar Pc3k7 da se igramo malo, i da ubacimo samplove...... koji format najlakse guta?
Da li se u flash memoriju mogu pojedinacno upisivati i brisati samplovi (nekada, kada sam imao Trinity sa flashom, celih 8mb, to nije moglo, morao ceo flash da se brishe)
Old 18-10-2011, 10:20 AM   #123
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Kurzweil nema mogućnost pravljenja terci, tako da nema neke nade da zaživi na tom terenu. Kad Motif XF nije koji ima 5 puta vecu flash memoriju ne vidim kako ce PC3K.

Nemam PC3K (jos uvek) ali znam da Blofeld koji ima 60mb flash memorije radi po tom principu - kada učitavaš semplove moraš sve zajedno iznova.

Last edited by wladymeer; 18-10-2011 at 10:25 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2011, 10:42 AM   #124
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Kurzweil nema mogućnost pravljenja terci, tako da nema neke nade da za?ivi na tom terenu. Kad Motif XF nije koji ima 5 puta vecu flash memoriju ne vidim kako ce PC3K.

Nemam PC3K (jos uvek) ali znam da Blofeld koji ima 60mb flash memorije radi po tom principu - kada učitava? semplove mora? sve zajedno iznova.
moguce, terce sam prevideo.....

to je glupo ako mora sve iznova, ali u eri UUUSBa nije strasno... muka je bila nekad kad moram 4 flopija da ubacim da bi napunio flash, a to trajee.......
Old 18-10-2011, 07:42 PM   #125
Kefa
Member

Ne mogu da vjerujem,PC3 nema terci )))).Koji bed za narodnjake.
Iskreno nisam ni znao, niti tra?io terce,obzirom da mi je namjena dijametralno suprotna,ali sam kolegi preporučio sint ,ne znajući za taj "defekt" .
Ko zna ,mo?da je i to jedan od razloga Tuomasovog blaćenja Kurzweila i PC3 serije???
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2011, 11:04 PM   #126
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ne znam, ali bih prestao biti sarkastičan po tom pitanju. Imati sve i svakakve opcije a nemati user scale per zone u setupu jeste ozbiljan propust ako kurzweil ima nameru da se prodaje worldwide. No, s obzirom na presete, nešto mi se čini da njih ne zanima "world" music.

Ali ko zna, možda OS 2.04 koriguje i to
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2011, 11:51 PM   #127
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

ne moraju user skale da se koriste samo za narodnjake.... ima milion nacina gde se mogu iskoristiti valjano....
Old 19-10-2011, 02:44 AM   #128
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
to je glupo ako mora sve iznova, ali u eri UUUSBa nije strasno... muka je bila nekad kad moram 4 flopija da ubacim da bi napunio flash, a to trajee.......
Nazalost, svaki put mora iznova, jer je moguce samo prebrisati (preformatirati) ceo flash ROM... To mu dodje, po analogiji, kao da svaki put "preprogramiras" neki (EP)ROM. Ja sam tako tri puta pisao-brisao dok sam ubacivao i probao razne semplove, sve dok nisam stigao do "finalne" verzije. Mozda nem neki novi OS dozvoli da brisemo pojedinacne semplove ili bar dozvoli opciju da uz brisanje nekog preseta mozemo brisati i korespondirajuce keymape (naravno samo iz flash RAM-a). Ovo, inace, moze biti rizicna operacija, jer je moguce da jos neki preset koristi istu keymapu, pa bi trebalo uvesti jos jedan nivo zastite/upozorenja pre dozvole brisanja.
Old 19-10-2011, 12:04 PM   #129
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by Kefa View Post
Ne mogu da vjerujem,PC3 nema terci )))).Koji bed za narodnjake.
Iskreno nisam ni znao, niti tra?io terce,obzirom da mi je namjena dijametralno suprotna,ali sam kolegi preporučio sint ,ne znajući za taj "defekt" .
Ko zna ,mo?da je i to jedan od razloga Tuomasovog blaćenja Kurzweila i PC3 serije???
Vidis Kefa,ja ne pravim razliku izmedju "narodnjaka" i "zabavnjaka",a moj setup klavijatura dokazuje da sam manj narodnjak od tebe. Umesto da "ti" roker, zagrejes stolicu i napravis dobar rock hit,i tako dignes rock muziku u Srbiji,bavis se "nama narodnjacima". E zbog takvih kao ti,rock muzika i treba da propadne...
A sada pitanje na temu: Koja je razlika izmedju pc3 i pc3k,ne racunajuci sampler???
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 02:29 PM   #130
Kefa
Member

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Vidis Kefa,ja ne pravim razliku izmedju "narodnjaka" i "zabavnjaka",a moj setup klavijatura dokazuje da sam manj narodnjak od tebe. Umesto da "ti" roker, zagrejes stolicu i napravis dobar rock hit,i tako dignes rock muziku u Srbiji,bavis se "nama narodnjacima". E zbog takvih kao ti,rock muzika i treba da propadne...
A sada pitanje na temu: Koja je razlika izmedju pc3 i pc3k,ne racunajuci sampler???
Setup ne pokazije ništa,ukoliko odabir muzike koju sviraš nije adekvatan (opet svakom svačije)!!!
Da,ti si vjerovatno veći roker od većine drugih na ovom forumu,koji nisu u stanju sebi priuštiti željeni setup
Primjera radi,skoro sam bio sa Batom Kostićem,tip je autorska i gitaristička legenda Yu rocka.
Sticajem okolnosti,trenutno se krpi sa opremom kako zna i umije,a s druge strane imaš masu tatinih sinova koji vjerovatno i ne znaju šta su npr. modusi ,po kojima dotični gospodin brutalno voza,ali imaju Gibsona,Mesa Boogie i masu druge vrhunske opreme,te su zahvaljujući njoj "veći" rokeri od gosp. Bate i dr..
Naravno,za tebe bi i bilo pogubno da praviš navedenu podjelu,obzirom da se kao svirač nisi izjasnio koja ti je primarno-stilska orijentacija,pa i "Amadeus" koketira sa više stilova zar ne (da ne bude zabune,ja vas cijenim vas kao svirače)?
Ne želim da se moj istup po pitanju terci shvati kao degradiranje muzičara koji sviraju narodnu muziku,pa na kraju krajeva imam mnogo prijatelja iz te branše,a nekima sam i preporučio PC3 K6 ,u najboljoj namjeri stvarno.
Nisam iz Srbije,ali vjeruj mi rock,blues ili jazz na ovim prostorima egzistiraju dugi niz godina ,a tako će biti i dalje,iako mnogi ne bi voljeli da bude tako.
Ja na žalost ili na sreću nisam majstor za pravljenje hitova,tako da mi jedino ostaje da sviram po klubovima obrade Deep purplea,Smaka,Leb i sola i sl.,ali ne žalim se dok god uživam u tome,a valjda stignemo skupiti materijal za drugi album???
Kefa is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules