Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2010, 05:00 PM   #121
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Korg M3

ako nekome treba nord electro 2 rack, nek se javi na PM
Old 09-03-2010, 08:23 PM   #122
krle666
Junior Member

-SYNCLAVIER : hahah ma nick sam lupio na brzinu Trudim se da vjezbam i napredujem i da naucim sto vise mogu od starijih kolega Pa upoznali smo se kad ste svirali na sanku Mai Tai u Tivtu a poslije ste dosli ti .Gorica,Tasa I Gogi u klub mog tate (dok se tek pravio ) pa smo gledali koncert Phila Colinsa na projektoru A ja sam te upoznao i davno prije toga kad si pratio Filipa Zmahera u budvi Ali tad sam imao 14 god pa se sigurno ne sjecas I upravu si za p80 Nije original piano ali ima nesto svoje u zvuku sto me privuklo kad sam ga 1 put cuo Tako i teba da se posmatraju klavijature -nema veze jel roland ili kurzweil nego ako nedjes ono sto tvom uhu prija Btw meni se dopao rhodes kurzweila iako nije ''thrue'' (a imam fender rhodes kuci pa znam o cemu pricam ) i radije ga nekad sviram nego ovaj pravi
Hvala ti puno Ziko na savjetu za hammond i kad izracunam koliko mi je ''vremena''ostalo onda cu da se odlucim I meni se nekako najvise dopao xk po ovome sto vidim na you tube Nord je malo plasstican u visokim tonovima

Last edited by krle666; 09-03-2010 at 08:27 PM.
krle666 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 09:56 PM   #123
BaneB
Junior Member

Quote:
Originally Posted by krle666 View Post
Evo ja kao novi clan da pozdravim BanetaB (koji je extra muzicar i koji je extra zvucao na m3 i to na losim wharfedale zvucnicima ) Nadam se da si kupio mark 2 Takodje pozdravljam i Ziku kojeg sam upoznao u Tivtu i koji je sto se mene tice ''profesor'' Ja uskoro narucujem M3 i mislim da ce odradjivati svirke i da ce uz moju yamahu p80(u koju sam ludo zaljubljen )odlicno da legne Pitanje za Tuomasa : Vidim da se jako razumijes u hammond zvuk pa me zanima sta bi mi preporucio da uzmem od ''digitalnih'' i sta mislis o rolandu vk8m Treba mi iskljucivo za live svirku (pop,rock.funk,blues..) Pozdrav !!
Krle, pa to si ti??? Eeee djavole jedan...
Drago mi je sto si izabrao M3, nadam se da ces biti zadovoljan. Sto se tice Rhodes-a, ipak sam pazario Mark 1, nekako mi je medeniji...
BaneB is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2010, 12:01 AM   #124
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

@krle666: Naravno da se secam i tebe i "caleta". Tiho je bas pravi dasa... A, i ovo u Tivtu je bilo, ako se dobro secam, pre sedam godina, nekih skoro godinu dana sam radio sa Goricom, Tasom i ekipom, ali na kraju prica sa dva pevaca u jednom bendu nije imala "srecan kraj", razlicito su gledali na stvari, ali su se bar razisli kao drugari.
Super je sto "guras napred", samo nastavi, ako se dobro secam, na fb sam video i slike tvog benda... Cuo sam i da te ljudi bas hvale, sve u svemu - na dobrom si putu. Mislim da ce ti M3 dobro "leci", cucemo se jos u vezi utisaka...
Veliki pozdrav za tebe i "matorog"!
Old 10-03-2010, 02:01 AM   #125
krle666
Junior Member

-BaneB : Ma ja nego sam stavio ovaj glupi nick Super sto si ga uzeo to je prava stvar ! Cestitam rhodes i sa srecom da ga sviras Btw svidja mi se sto m3 fino ''izlazi''i kad bend svira glasno Ne gubi se kao fantom x7 koji sam imao 7 dana i vratio ga

SYNCLAVIER :Pa hvala puno Ziko Eto trudim se sviram sto vise i da napredujem kako sam tako i sa bendom Pozdravlja te ''matori'' Koji me nagovara da kupim fantom g ) a ja za inat necu hehehe Super je sto su oni ostali prijatelji i poslije razlaza jer su divni ljudi i muzicari Ja cu narednih mjesec dana da posvetim testiranju nekih klavijatura (motif xs,m3,nord...)pa cu da vidim sta ce da da bude (ali mislim da me Bane nagovorio na m3 iako sa korgovima uvijek imam problema sa tasterima koji brzo pucaju i sa dirkama pod koje brzo udje prasina pa stekaju A razmisljam se oko ''spider stalka'' jer je AcaAmadeus napisao da mu se polomio i da se ne moze popraviti pa me zanima kako vi prolazite sa njim ?
Old 10-03-2010, 10:29 AM   #126
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Dobrodosao Krle ...

Obavezno da podjelis utiske sa nama u vezi tih klavijatura sto ces testirati ...

I usput pitanje za sve? Da li neko ima zelju da radi preveiwe (recenzije, testove) klavijatura za rumski (pitanje vazi i za tebe Krle)?

diviner is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2010, 11:13 AM   #127
tuomas
Member

Quote:
Evo ja kao novi clan da pozdravim BanetaB (koji je extra muzicar i koji je extra zvucao na m3 i to na losim wharfedale zvucnicima ) Nadam se da si kupio mark 2 Takodje pozdravljam i Ziku kojeg sam upoznao u Tivtu i koji je sto se mene tice ''profesor'' Ja uskoro narucujem M3 i mislim da ce odradjivati svirke i da ce uz moju yamahu p80(u koju sam ludo zaljubljen )odlicno da legne Pitanje za Tuomasa : Vidim da se jako razumijes u hammond zvuk pa me zanima sta bi mi preporucio da uzmem od ''digitalnih'' i sta mislis o rolandu vk8m Treba mi iskljucivo za live svirku (pop,rock.funk,blues..) Pozdrav !!
ovako:imao sam:oberheim ob3,vk8m,vr760,nord electro 2,nord C1,korg cx3(stari),korg cx3(novi i jos ga imam),a probao sam u Nemackoj vk8,hammond xk1,xk3c....Najbolji od svih je xk3c,a zatim korg cx3(novi,pogledaj "This is it",Robie Wiliamsa,Adama Wakemana...cx3 je najzastupljeniji).Ima dosta masivan ton,cak i od xk3c...inace xk1 je bazveze,jer ima izuzetno tanak ton(sempl)...
Vidim da te zanima modul,pa evo saveta:vk8m je bezveze,fast leslie mu je grozan,pun neparnih harmonica(ako znas o cemu govorim),i leslie ne mozes kontrolisati papucicom,vec samo rukom. Probaj na lap topu VB3,ili modul creamwere noah koji Misa Komnenic prodaje.To je bio moj modul,ali ga nisam probao uzivo,vec samo u kuci...nadam se da sam bar malo pomogao
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 04:14 AM   #128
krle666
Junior Member

DIVINER : Pa hvala Naravno da cu podijeliti moja buduca iskustva na forumu kad probam neke sprave na koje sam se nameracio I hvala na ponudi za recenzije ali mislim da ovdje ima mnogo iskusnijih od mene za takav posao Ja jos uvijek ucim i sticem iskustva sa opremom (iako sam prosao dosta klavijatura i imao dosta opreme u svojim rukama za svojih 25 god imam jos da ucim !

TUOMAS: Hvala za odgovor i naravno da je pomogao Zato sam tebe i pitao jer sviras u zivom bendu i imamo slican stil svirke Jer jedno je probati klav pored bubnjara ili sam u sobi A korg mi je uvijek najbolje izlazio na kraj sa glasnim bendom I ja sam se nesto razmisljao izmedju korga cx3 i xk Za vkm sam skontao da nema pedalu za L pa sam odustao jer me mrzi da lemim kablove i prepravljam nesto sto platim 1000e Na dosta koncerata sam ga primjetio pa cak i na Rolling Stones kad su bili kod nas Pozdrav !! P.S. Kako ti se SPIDER slomio ?!!

Last edited by krle666; 11-03-2010 at 04:16 AM.
Old 11-03-2010, 10:12 AM   #129
tuomas
Member

Quote:
DIVINER : Pa hvala Naravno da cu podijeliti moja buduca iskustva na forumu kad probam neke sprave na koje sam se nameracio I hvala na ponudi za recenzije ali mislim da ovdje ima mnogo iskusnijih od mene za takav posao Ja jos uvijek ucim i sticem iskustva sa opremom (iako sam prosao dosta klavijatura i imao dosta opreme u svojim rukama za svojih 25 god imam jos da ucim !

TUOMAS: Hvala za odgovor i naravno da je pomogao Zato sam tebe i pitao jer sviras u zivom bendu i imamo slican stil svirke Jer jedno je probati klav pored bubnjara ili sam u sobi A korg mi je uvijek najbolje izlazio na kraj sa glasnim bendom I ja sam se nesto razmisljao izmedju korga cx3 i xk Za vkm sam skontao da nema pedalu za L pa sam odustao jer me mrzi da lemim kablove i prepravljam nesto sto platim 1000e Na dosta koncerata sam ga primjetio pa cak i na Rolling Stones kad su bili kod nas Pozdrav !! P.S. Kako ti se SPIDER slomio ?!!
3 spidera su mi se slomila,dole kod nozica...jako je krt metal u tom delu.sada koristim tro-delni quicklook,i na njega stavljam 4 klav.
Inace korg jeste najbolji workstation,ali kad je M3 u pitajnu,hammondi su mu jako losi,ni izbliza kao na trinity-u...
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 05:21 PM   #130
BaneB
Junior Member

I meni je Spider napukao dole kod nozica. Klavijature su mi dosta teske, a i donji nosac sam mozda previse izvlacio, posto volim da su mi klavijature blizu jedna drugoj. Bio sam ubedjen da je zbog toga dole malo oslabilo, ali moguce je da su napravili propust i da jednostavno ne mogu da izdrze tu kilazu kao sto je deklarisano. Sad planiram da predjem na Ultimate...
BaneB is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules