Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2014, 05:38 PM   #111
spdif
Banned

Default Re: DJ Umjetnost??

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Ok, to je stvar ukusa, ali definitivno mu je mikser spojen sa kablovima i defintivno je trebalo napisati aranzman i partiture za ovu pesmu sto, daleko da moze svaki "telac" da odradi.
Ne? ti aranzmana
na 04:25min videa se vidi aranzman....
spdif is offline  
Old 17-01-2014, 05:47 PM   #112
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by spdif View Post
Neš ti aranzmana
na 04:25min videa se vidi aranzman....
Heh...predpostavljam da je tu u pitanju neki udaracki instrument...cujes sta sviraju, valjda primecujes da nije sve jedan ton .

Pazi, licno sam upoznao neke Dj-eve koji ne znaju neke (po meni) osnovne stvari iz muzicke teorije, audio softvera, osobina/karakteristika audio signala...da ne kazem da im je i pristup radu smesan...ali glupo bi bilo generalizovati stvari...(sreo sam i sjajne ljude iz te branse)

U svakom slucaju polako odustajem od daljeg postovanja, posto vidim da ne vodi nikuda .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 17-01-2014 at 05:49 PM.
Filip_ is offline  
Old 17-01-2014, 05:54 PM   #113
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by filip_ View Post
heh...predpostavljam da je tu u pitanju neki udaracki instrument...cujes sta sviraju, valjda primecujes da nije sve jedan ton .

Pazi, licno sam upoznao neke dj-eve koji ne znaju neke (po meni) osnovne stvari iz muzicke teorije, audio softvera, osobina/karakteristika audio signala...da ne kazem da im je i pristup radu smesan...ali glupo bi bilo generalizovati stvari...(sreo sam i sjajne ljude iz te branse)

u svakom slucaju polako odustajem od daljeg postovanja, posto vidim da ne vodi nikuda .
naravno da ima sjajnih ljudi svugdje...ali
ja dosad nisam upoznao nijednog dj-a koji zna sto je balansirani kabel...

Last edited by spdif; 17-01-2014 at 05:59 PM.
spdif is offline  
Old 17-01-2014, 07:17 PM   #114
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

A zasto bi morao da zna po tvom misljenju? Ako ti je blize - zasto bi gitarista morao da zna ista vezano za tehnicki deo price? Cak mislim da je komad talenata za pravljenje PESAMA propao zbog tripovanja oko zvuka ...
darkstar is offline  
Old 17-01-2014, 07:23 PM   #115
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
A zasto bi morao da zna po tvom misljenju? Ako ti je blize - zasto bi gitarista morao da zna ista vezano za tehnicki deo price? Cak mislim da je komad talenata za pravljenje PESAMA propao zbog tripovanja oko zvuka ...
pa gitaristi su isto vecinom telci....
kod nas u selu ima jedna "pusti ga,čoek je gitarista"

cuo sam da je ovaj postao jako dobar dj http://www.youtube.com/watch?v=EIeNM5t8_jI

Last edited by spdif; 17-01-2014 at 07:26 PM.
spdif is offline  
Old 17-01-2014, 07:38 PM   #116
bubu
Member

meni se čini da si ti najveći telac u ovoj priči, jer ne znam kak mo?e? uopće tak podcjenjivati određenu skupini ljudi (a očito nije samo jedna skupina)
bubu is offline  
Old 17-01-2014, 07:58 PM   #117
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
meni se čini da si ti najveći telac u ovoj priči, jer ne znam kak možeš uopće tak podcjenjivati određenu skupini ljudi (a očito nije samo jedna skupina)
podcjenjujem tri skupine (dj-eve,gitariste i bubu membere)
ja nisam nikoga OSOBNO na forumu uvrijedio, a ti meni govoris da sam telac.
MRŠ
spdif is offline  
Old 18-01-2014, 04:26 AM   #118
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Ima Dj-eva (naravno u svetu) koji poznaju svoju profesiju i svtarno to sto rade ne moze svako, dok recimo kod nas takvi ljudi ne postoje ili ako postoje vec im je oteo posao neki balvan sa lap-topom i winampom koji ima neku malu mixetu i vrti ta dva dugmeta celo vece ko da su rod rodjeni (sto ja nikad nisam mogao da shvatim), pa onda ima i onih sto pustaju vec gotove setove. Ali za sve to publika ne mari, otud njiima hrabrost da tako rade. Isto je iza midi muzicare, nikad nisam znao odakle im hrabrosti da pustaju midi a dosli su na zivu svirku. Kazem vam ljudi kada bi se publika okrenula protiv te gamadi da u sred svirke ili nastupa im pocupa kablove pa da ih otera kuci par puta da shvate da ne moze vise da varaju narod sve bi bilo drugacije.
NIelectroy is offline  
Old 18-01-2014, 09:04 AM   #119
Aleksandar Filipovic
Member

Aleksandar Filipovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Ok, to je stvar ukusa, ali definitivno mu je mikser spojen sa kablovima i defintivno je trebalo napisati aranzman i partiture za ovu pesmu sto, daleko da moze svaki "telac" da odradi.
Da, da... uz jednu "malu" ispravku da se doticni DJ ipak nije bavio pisanjem bilo kakvog aranzmana, pogotovo ne partitura. To je ipak radio neko drugi za kog sam 100% siguran da nije takozvani telac.
Ali zato je mister DJ sjajno spojio mikser kablovima,a i vrti potenciometre i dize i spusta reglere stvarno fantasticno.
Aleksandar Filipovic is offline  
Old 18-01-2014, 09:29 AM   #120
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Hajde i ja da se oglasim,ja sam se cimao oko dj inga pre par godina.znao sam ceo materijal da proceshljam kroz sound forge(napravim pitch down na pojedinim pesmama,dodash josh par stvari)..znam samo jedno dj kontrolishe masu(normalno ako zna,u proteklih 4 godine srecem samo neke dumstere..bolje da nepricham)
spartakus is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules