Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-01-2014, 10:29 AM   #111
Era
Member

Era's Avatar

Default Re: Volite li digitalce?

u poslednje vreme bas pratim desavanja na live sceni posto mi je u planu kupovina live digitalnog miksera (ide leto,koncerti...).Svuda sam na forumima citao pozitivne kritike o X32,cak i tvrdokorni Ameri nemaju zamerke na ovaj mikser.Moramo da priznamo da su svi morali da spuste cene svojim proizvodima da bi bili konkurentni,evo na primer AH,Soundraft,Presonus...Da bi poboljsao zvuk (primetno) Z Joksimovic (tj. njegova ekipa Dejo,Sajic..) koriste eksterni DA koverter ,mislim da je Lavry, i preko Aes izlaza iz x32 ,dobijaju kvalitetniji zvuk.Ono sto je interesantno je da iz stage boxa mozete da povucete preko ADAT izlaza paralelene signale za npr. monitor mikser ili reportazna kola,pa vam ne treba veliki skupi spliter (naravno trebaju vam konvereteri ako idete analogno...).Uglavnom , svi kazu da je best bay i ready to play,znaci cak i ako nemate digitalne multikore,lan kablove, presonalne monotoringe,blablabla ukljucite mikser i direktno ubodete mikrofone u njega i vozi misko!
Era is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 01:26 PM   #112
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Dvoumim se da pitam a project mix ,dosta skromnija varijanta.,.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 02:51 PM   #113
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Dvoumim se da pitam a project mix ,dosta skromnija varijanta.,.
M-audio ProjectMix? to je zvucna karta sa faderima, nije digitalni mixer.
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 06:47 PM   #114
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Greshka sory..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 07:02 PM   #115
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A&H qu16?
Old 23-01-2014, 01:21 AM   #116
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@Buzgde
interesting indeed, ja sam jedan od najboljih soundova u životu izvuko iz kameleonskog Manleya na velikoj bini, u lepom jednom amfiteatru, na tom Ilivetu. Nemam stvarno ništa protiv sounda yamaha, nikad nisam ništa primetio da mi smeta, osim te pomenute ergonomije, i opet, jebao ih recall safe

@Off
ja sam na kraju iste ovakve balade odlučio da kupim Midas F24 zbog paralelne upotrebe u studiju i velike ljubavi sa tom firmom na koncertima. E sad to za FW još nisam uspeo da poteram jer nemam adekvatnu mašinu - laptop ipak mora biti prilično snažan (quad core, i5, i7 i sl), da bi mogao da povučeš iole pristojnu količinu plugova u tom bufferu. Čak mi studijski q6600 ne pruža dovoljno cpu snage da bi se baš opustio sa brojem plugova u toj situaciji. Trenutno sam bliži upgradeu te mašine i pakovanju u neki mobilni package pa da radim na miru, jer mislim da će adekvatan laptop koštati dobrano više.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2014, 01:22 AM   #117
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e da, ja bi se zakleo da je Ivan na Mackije control a ne Tacam? Ivane?

i da, Project mix nije hrđav kao kontroler, i kupuje se sad za male pare, ali je KRIMINALAN kao zvučni interfejs.
Old 23-01-2014, 05:42 PM   #118
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
A&H qu16?
dobro izgleda... a Qu24?

BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2014, 05:47 PM   #119
bole
Member

ok, tesko ja kome se jedan Behringer spalio u studiju, drugi poslije 3 mjeseca prokrcao na live svirci, treci prestao da mjeri u prenosu, cetvrti popusio sa pola predpojacala mogu da nagovaram nekog , kupi to, sad je prekrsten u amera i svi ga hvale. Ja sam i dalje sumnjicav prema njima i to je meni i dalje nepouzdano da su tri oreola Midasa i K.T iznad.

Uvijek su oni bili sa politikom za malo para dobijas puno opcija, kanala... kao i sad i ne kazem da je sve od njih shit, cak meni zvuk nikad nije bio neki problem kod Behringera, izboris se s tim, nego to sto te mikser nece ili hoce zajebati i da li ce trajati....priznajem mjerni mikrofon, onaj visekanalni preamp za sluske za muzicare dok sviraju i 4 dvanaeske za git amp. ( i corava koka zrno ubode ) S druge strane, sa ovim X32 cini mi se da su konacno DOSJETILI, OSMISLILI pa je upotrebljivo a nisu samo lose PREKOPIRALI ....pa da se pomjerilo, pomjerilo se...

Yamaha 02 r sa kablom midi to usb ili bilo kojim intrefejsom sa midi in i out ima opciju u GM modu da kontrolise 16 kanala u layeru, (volume tj regler i jedan enkoder , pa sta izberes) tako da se mapingom moze podesiti sta ti treba u koliko hoces lajera kontrole kanala, grupa i odlicna je rezolucija...ali ne i u pro toolsima, za njih ili HUI protokol, avid, digidesign kontroleri, ali opet ne svi. pro toolsi su jako skrti sa kontrolom i na tome sa cim i kako rade pa ako puno ne platis, nece ni puno da moze Steinberg je otvoreniji....
Old 24-01-2014, 01:06 AM   #120
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

dobro si rekao, nisu iskopirali nego ponešto imaju i drugi od njih da iskopiraju. E sad, čini mi se da ovo prave namerno ovako jeftino, da ne idu na maximalnu zaradu, jer su izbacili i podosta novih igračaka u MIDAS imperiji, od kojih čini mi se dobro zarađuju, te im ovo više služi da zajebava sektor jeftine opreme. Tako da kontam da će definitivno biti pouzdaniji od onog na što navikli.

na spisak pristojnih old-behringer sprava dodao bi i master EQ, onaj grafički, sa 31 band,
koji radi skromno, ali košta smešno malo para, te kad me ama baš ništa ne dočeka na gigu, a to je počesto, vadim njega iz torbe i čini mi razliku između života i smrti, naročito u borbi sa mikrofonijom. A imaju i onaj mali micro-amp za sluške, 1 stereo in i 4 out, koji košta 2k dinara. i RADI. I taj merni mic.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules