|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 |
Pro Member
|
![]()
Cestitke za Rumour. Vec dugo drvim o tome koliko je Kurzweil KDFX sistem brutalan i eto konacno da neko drugi to i potvrdi.
KSP8 je 4x KDFX, a KDFX je 4x Rumour i Mangler zajedno plus Surround, multi I/O, i dosta novijih i nadrkanijih algoritama ( citaj gladnijih DSP-a) . Sve u svemu KSP8 se kotira kao "sirotinjski" Eventide H8000 sa tim sto mu je samo cena u poredjenju sa njim sirotinjska, i jos po neke stvari ali nista jako strasno i bez cega se ne moze u zivotu ( harmonizer, object oriented programiranje algoritama za same korisnike, ASIO...) . Polovan na e-bay a remote-om se moze naci za 1500 eura. Vredi razmisliti ![]() Uzivaj u lepom zvuku
![]() |
#112 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 14-08-2008 at 03:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Senior Member
|
![]()
sto se tice mene tice,skromno misljene, powrercore vss3 je najajaci dsp reverb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Superoperater
|
![]()
Ne znam da li je off-topik, ali da li je neko koristio Altiverb ? Ima veliki broj impulsa i dobro mi zvuci - kakav je po vasem misljenju ? Da li moze da se poredi sa svojom 'tvrdom' bracom ?
![]()
![]() |
#115 |
MAO
|
![]()
upotrebljiv jako, ali ne i svemoguć
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Superoperater
|
![]()
Naravno...
Cuo sam danas R66 (uad) i odusevio me je... Ali ovo cudo ima jako lepe impulse, pogotovo katedrale... A sto je najsmesnije od svega - uz QT7 pusta i animacije prostora u kojem je impuls sniman ![]() ![]()
![]() |
#117 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Normalno da se radi o hardveru koji ima u sebi komponenete koje rade sto ???? Sto mislis sto rade? Ganjaju crnce po limenoj kutiji? Patuljke? Salu na stranu...Procesiraju zvuk dakako. Sto mislis kako ce ga procesirati ako nema algoritma koji ima"prica" kako se ponasati(pricam figurativno) ??? A da je sve samo u komponentama onda bi danas imali 50 klonova lexicona, jer bi svi lako mogli kopirati PCB layout i elektronicke komponente i imali bi eto 50 lexicona od Jure iz Sarajeva. Ali nemamo ni necemo imati. Nadam se da ne moram ponavljati zbog cega... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Problem je sto proizvodjaci kao sto su Lexicon, pa i TC ne zele da svoje najbolje algoritme stave u plugin, da bi i dalje mogli da prodaju svoje hardware sprave. A i procesori koji se nalaze u Lexiconovim reverbima su bas za tu svrhu pravljeni, i pitanje je koliko bi bilo komplikovano "prepisati" njihove algoritme na standardne (PC) procesore. RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() PCjev CPU je strukturno drugaciji od DSPa koji je u lexiconu. Ali i on i lexiconov CPU na svojim izlazima ima brojeve - dakle rezultat racunskih operacija unutar DSPa. DSP sam po sebi NEMA analogne ulaze i izlaze i sluzi samo da matematicki model sprovede u stvarnost. Na izlazu ima napone koji su ILI 0v(digitalna 0) ili nesto oko 5V (digitalna 1). Brojevne rezultate dalje prosledjuje konvertorima, koji opet pomocu matematike, od niza brojeva dobijaju naponske nivoe i to salju kao analogni izlaz. Ono o elektrotehnickoj skoli sam pominjao, jer su to prve i osnovne stvari koje se uce iz digitalne elektronike. E sad, kakve to ima veze sa temom? Ako se iz npr Lexiconovog DSPa dobija niz brojeva, koji se konvertuje u zvuk, tako je isto moguce ponoviti to i na drugoj vrsti procesora ( cak i na pocou, uadu... ) kao i na PCjevom... Samo je pitanje prilagodjenja algoritma, kao i mogucnost DSPa po pitanju brzine (MHz). Naravno, konvertor igra veliku ulogu, jer on od tih abstrakcija pravi gotov proizvod, ali oni ne mogu od supljeg i metalnog reverba da naprave gust i dobar reverb. Mogu da ga malo pokvare, ali ne i da mu promene karakter. Ali... - i na PCju je moguce imati dobre konvertore ( MOTU ? ) I ponovo - TC nije lud da isti algoritam koji ga je ucinio poznatim, poklanja preko softwera, koji ne moze da naplati u vecini slucajeva - AiR, H2O... Firme kao sto su NVidia (?!) i ATI, zele da udju u audio svet. Njihovi su procesori nekoliko puta jaci od najjaceg PC CPUa i razvijaju jezik koji se zove CUDA (nVidia). Dakle, mozda ce za jedno 3-4 godine se ovde polemisati da li je jaca NVidia 12057 ili Uad 46 ![]() E sad... Pre nego sto opet postanete grubi prema meni jer sam jeretik, da vas odma' podsetim da se prvo potrudite da proverite moje informacije na netu. Ja licno nemam vise nikakvu nameru da se sa nekim ubedjujem ni u sta, ali eto, posto ste pobrisali sve predhodne postove, nek stoji ovaj jedan makar kao podsetnik... Dakle ne odgovaram na ovu temu vise, nemo' dzaba da udarate replike ![]() p.s. Ona druga tema je zakljucana, sorry za offtopik. Pozz... BTW, da li znate da i u najobicnijem daljincu za TV postoji DSP ? Mada prosta verzija... Jos jedna zanimljivost... Procesor koji je ponosno kucao u srcu MAC G4 je isti onaj koji je koriscen za AMIGA racunar, pa doticna nikad nije postala audio platforma... Zakljucak ? Eh... rado sam igrao sa OctaMEDom... ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 15-08-2008 at 09:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Sonar vs ostali | allegrosteva | Audio Software | 23 | 16-04-2008 01:31 PM |
Sample Rate Conversion (SRC) testovi | kejkz | Audio Software | 7 | 20-12-2006 08:33 AM |