|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Senior Member
|
![]()
Nemam midi fajlove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Senior Member
|
![]()
Malo počeh da spremam staru temicu u "novom ruhu" za dalju doradu (tonsku). Evo jedno parče kako ja to vidim da bi trebalo da na kraju zvuči. Razlikuje se od osnovne teme po ritmu.
http://www.as-computer-software.com/...4two_proba.mp3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Banned
|
![]()
Ovo je bolji arazman nego predhodni... Oko 1.20 min. SKRATI tonove na 1. gitari da bi se culo sta svira gitara u pozadini.
To je najstarija produkcijska tehnika. Jedan svira, drugi STANE. Uopste se NE PRIMETI kada instrument iz 2. plana napravi pauzu, jer cujes samo ono sto je napred. Kada bi svirali istovremeno, isto bi se culo, samo konfuzno i nejasno. Glavna stvar u zaranzmanu je da UVEK ima praznog prostora, iako se obicno svi trude da nema ni sekunda pauze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Senior Member
|
![]()
Druga gitara je samo terca na osnovnu temu i po negde dva,tri tona, a ostalo je u osnovi samo jedna deonica. Možda su malo efekti ovde napumpani pa deluje da ih ima više ali ih nema.Ako skinem "farbu", malo bude šuplje, jer mi nedostaju klavijature.Ovo je ipak tema, ako se nekome svidja može probati da je "uradi" u svom vidjenju, ko god da je ima zeleno svetlo od mene. Nije teška za sviranje a može biti i veoma simpatična. Ja ću svoje videjenje doterati koliko god ja mogu, mada ne očekujem da ću uspeti nešto baš "pametno" da napravim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Banned
|
![]()
Ima neka deonica u drugom planu, neka fraza oko 1.2 min. poslusaj, skrati samo tonove koji sviraju preko nje.
Quote:
Quote:
Klavijaturisti znaju da sviraju klavijaturu, u pisanje aranzmana se podjednako dobro razumeju- kao i ti... Imas par drevnih tehnika kako se to radi: 1. kad jedan instrument svira, drugi stane. 2. kada se jedan pojaca, drugi se utisa. 3. kad treba da svira dva istovremeno, prvo svira jedan, pa drugi, pa oba. 5. niski tonovi treba da su kratki i odsecni. Sto je ton nizi, to manje "solira". Svira kratko i disciplinovano. 4. ono sto smeta nije dobro napisano i pise se ponovo, a ne sece sa eq. To su obicno: 1. ravni tonovi (npr. "tepih" koji davi jedno isto od pocetka do kraja). 2. instrumenti koji sviraju u istoj oktavi... Na ovaj nacin moze ladno da izadje filharmonija sa 200 clanova. I to bez eq i bez kompresora. A ni mastering im ne treba, a sve se cuje odlicno. Svi produkcijski alati su neka vrsta ortopedskog pomagala za loseg zanatliju i netalentovane kompozitore... Sada jos treba NAPISATI (iskomponovati) jedanu dobru deonicu koja nije kvalitetnija od 1. glasa, jer ce se "gurati" u 1. plan. Sa ova dva instrumenta, pesma ce da radi, zvucace puno i dobro. Sve ostalo moze i ne mora da postoji. Ako hoces da imas jos par instrumenata, onda: 1. sto manje dodatnih instrumenata, to bolje. 2. sve ostalo popuni prostor tako da uvek ostane prostora 3. nikako ne skrece paznju na sebe, osim ako prvi glas i prvi plan ne sviraju, ili deonica koju sviraju nije nesto. Tada je bolje doraditi deonicu u 1. planu. Dakle, tehnika je jednostavna. Jos samo treba iskomponovati, a za to ne postoji "tehnika". To mozes ili ne mozes. Last edited by google; 07-03-2010 at 11:42 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Banned
|
![]()
Citao sam malo postova sa pocetka... Mislim da bi ti bilo najbolje pogledati da li ima neki bend koji svira dobro i da im das te demo snimke da cuju i skinu, plati koliko traze, uvezbajte i snimite.
Ne bi trebalo da to dugo traje, a dobio bi nesto solidno. Ne isplatiti ti se davati novac za miks poluuradjenih aranzmana i mastering losih zvukova, koji su nabacani za nekoliko sati. To je moje misljenje. Quote:
1. gitara u centar, prateca levo, 3. desno. I potrudi se da ima sto manje efekta i da je svaki ton na mestu. Na to se onda moze dopisati aranzman. Bubanj bas i pogotovo klavijature, nemoj ni pokusavati da uradis. Gubis vreme na nesto (aranzman, produkcija i sl.) za sta ti treba bar jedno 10-15 godina da savladas. Last edited by google; 12-03-2010 at 07:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Senior Member
|
![]()
Ovo je ipak meni zabava i kao takvu je treba posmatrati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Banned
|
![]()
Ispada da ti kvarim zabavu.
![]() Podjednako ces se zabaviti, ali ce ti ostati nesto prilicno bolje od par lupova i klavijature- pistalice. ![]() Kada vec volis svirati gitaru, uradi temu samo sa gitarama, odmah ces cuti gde sta treba, gde sta ne treba. To sredis, pa okacis na forum. A cim sredis, cuje se koliko je ostalo prostora za bubanj i bas ili nesto trece. Last edited by google; 12-03-2010 at 10:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
moji remixi | stefdza90 | Promocija radova | 8 | 13-10-2008 06:49 PM |
Moji Prvi Sintevi!!!!!! | roginator | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 14-08-2007 11:15 PM |
Moji prvi radovi | artintact | Promocija radova | 3 | 21-02-2006 03:48 PM |