|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ajde da pricamo o tome. Kako da objektivno procenimo ono sto smo radili, a da pokusamo iskljuciti subjektivni faktor(dugo smo to radili,mozda lepo i naplatili i trudili).
Mozda smo cak i ostvarili i neke produkcijske bravure! Gledajuci subjektivno na taj rad, negde smo ponosni. Ali onda dodje surova realnost. Generelno, projekat nije uspeo, svi ga pljuju (cak ga i nepljuju. kada neko nesto pljuje, to je ipak nekakva reakcija). Dali je to uspeh ili neuspeh, kako to posmatrati? |
![]() |
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
He, he ... cim se o necemu prica, po meni je to uspeh
![]() Lose je kada se ne pricha... Sad, ovo sto sam rekao moze da se krivo tumachi i moze da e okrece kako kome padne napamet... ali, cim nas desetoro prichamo o nekoj pesmi, ili CD-u, kako je to uzas... he, he... jasna stvar ![]() ![]()
#3 |
Pro Member
|
![]()
I ja se slazem sa tim. Bolje je da se prica nego da se ne prica. Mada ima i losija strana. Ako neko kaze da nije uspeo projekat ili pesma, uvek se trazi krivac za to. Kad se pronadje "krivac" onda te kuloarske price mogu biti lose po "krivca". Jednostavno ce ga izbegavati ako nije bilo nesto kako treba. To vazi za "krivce" koji nisu bas jako poznati u svom poslu na ovim prostorima...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Uhh, zaje#ano pitanje.....
To se valjda uci godinama... Kapiram da mi je objektivnost bolja nego ranije, ali koliko, to je pitanje???
#5 |
Psiho
|
![]()
Ne postoji objektivnost... ono shto u glazbenoj industriji smatramo "objektivno dobrim" te uzimamo to kao referencu za vlastiti rad... to je zapravo konformizam. Jasno... od toga je gotovo nemoguche pobjechi, jer sve shto chujemo ostavi na nas utisak i neminovno utjeche na nashu imaginarnu "referentnu tochku" koju radom pokushavamo dostichi.
Sve sam rek'o, nishta rek'o nisam ![]()
#6 |
MAO
|
![]()
meni se u zadnje vreme desava da se prijatno iznenadim svojim starijim nekim radovima.. a kad god krenem da vilenim u toj varijanti, nateram sebe da prihvatim da je sve to deo procesa ucenja, i da to sto me sad muci, nikad ne ponovim na nekom drugom snimku. Tako da uvek nekako budem zadovoljan
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|