Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-09-2006, 02:11 PM   #91
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Quote:
Originally Posted by zvincic
kaze se: "moja tajnica ce ti poslati racun"
Pricaju dve (dokone) babe na pijaci:

- Cek, cek, koji Arthur?
- Pa znas,... onog sto je trazio da se dignu visoki za decibel...
- ...i usao u istoriju...
- eeee... TAJ!
- itd.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 02:24 PM   #92
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ehm!

moze biti i nezgodno... ispasce jos da sam i nagluv!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 02:54 PM   #93
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
ehm!

moze biti i nezgodno... ispasce jos da sam i nagluv!
Meni bilo glupo da ti kazem, ali eto...
Old 19-09-2006, 03:11 PM   #94
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ma volimo mi srbi tee... skupe visokee hihihoho
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 03:46 PM   #95
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

... ja samo kazem, da se uradi shelving boost ispod 150 Hz jedno 2-3 decibela na SuperMee, i bice najprodavaniji zvucnik! sve preko 15o je fenomenalno i brzo !

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 04:50 PM   #96
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Hm, meni se svidelo i to 'dole'. Ne gruva, ne ubija na mestu, ali se jasno i tacno sve cuje. Ipak je to 6,5''
Old 19-09-2006, 05:06 PM   #97
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Hm, meni se svidelo i to 'dole'.

Salu na stranu... za "to dole" mislim da je stvar ukusa i da ni kod jednog nearfield-a ne moze da ubija na metu, a da zvuci fenomenalno i kristalno definisano... veliki zvucnik je veliki zvucnik i to nam je svima jasno...
Boggy (i drugi ljudi ovde, posto sam ja konzument zvucnika, a ne konstruktor, Lobachevski, ili neki nukleartni fizichar) mnogo bolje zna od mene o toj problematici sa bass-om. Ako je bass na kutijama sa svicnicima manjeg prechnika veliki, masan, onda je obicno i malo "setacki" nasviran, pa samim tim i malchice nerealna i neprirodan... Barem se meni tako cini... ne volim bas mudrovanja, pa kazem ono kako cujem, na osnovu vlastitih iskustava sa manjim (nearfield) monitorima...
Sto se SuperMen monitora tice, s' obzirom da bassom ni kod jednog nearfield monitora nisam apsolutno zadovoljan, po meni je o.k.... za moj ukus je u redu... nekome ce smetati sto ne UBIVA NA MESTO* , ali meni je u redu to sto je bass kristalno jasan i definisan, za ukus mnogih mozda nesto tisi, ali za moj ukus, bolje nego da bude naduvan...
Rekoh... stvar ukusa i pristupa...

* tako se kaze Off i molicu ubuduce BEZ MODIFIKACIJA I BEOGRADIZACIJE MOG MATERNJEG NISKOG JEZIKA, reci NA MESTU je S V E T O G R DJ E

Last edited by idekius; 19-09-2006 at 09:37 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 05:52 PM   #98
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Zdravo Idekius,

Da... poenta price je sto relativno mali drajver ( skoro 7inca u nasem slucaju ) ima manju povrsinu za pokretanje vazduha... i ako svi drugi "zakoni" budu proglaseni budalastinom... ovaj nece skoro... principi rada zvucnika se zasnivaju na pomeranju molekula vazduha membranom koju pogoni linijski motor sastavljen od magneta i namotaja... tako je od prapocetaka... nije se tu mnogo sta izmenilo.

Kada se formira frekventni odziv zvucnika (ugrubo gledano), pogotovo kod pasivne varijante, NEMA "naduvavanja"... jer nema odakle... nego se sve ostalo UTISAVA...
Ok... to se moze uraditi, i to nije problem ali je problem sto onda za isti spl na tweeteru moramo mnogo dalje da ispalimo membranu woofera ne bi li ga "stigli" a odrzali "naduvani" SPL. Tu postoje ogranicenja u smislu da se vrlo brzo i vrlo lako moze woofer pocepati (ne da crkne termicki zbog prevelike snage, nego da se pokida mehanicki) kada se zeli malo glasnija "svirka"...
Znaci naduvavanje bassa za 3dB... znaci ukupno UTISAVANJE zvucnika za 3dB, za isto ogranicenje ekskurzije membrane woofera...

Znaci smanjujemo dinamiku... minimum i maksimum SPL-a koji mozemo ispaliti iz zvucnika... iskreno... ja to ne bih cackao... radije bi malo pomerao zvucnike i nasao im mesto u sobi gde dobro sviraju... to vazi uvek.

E sad... ako "podignemo" bass za 3dB to znaci da smo utisali sve ostalo za 3dB... a pri tom ispaljujemo jedan opseg prilicno glasnije od ostalih... i time pravimo problem za akustiku... koji je mnogo skuplji za resavanje.... od kupovine zvucnika... (3-5000EUR vam moze otici kao "nista" a da ni ne primetite! Pri tom ce te problem sa bassom resiti samo "malo")

Ovo je sada ravna frekventna karakteristika... i ono sto primecujemo je da to "ravno" zvuci u svakom prostoru drugacije... a i sta bi drugo mogli ocekivati... tu, ispod 150Hz prostor vise "svira" od samih zvucnika... bas nije ni naduvan ni utisan... nego ravan... dobacuje do nekih 40Hz (-3dB, nizbrdo).

Inace da znate...
- "+6dB" na linijskom nivou znaci CETIRI PUTA VECU SNAGU kada gledate snagu... odnosno to podize snagu sa 25W na 100W. SPL se pri tom povecava za +6dB.
- "+3dB" na linijskom nivou znaci DVA PUTA VECU SNAGU kada gledate snagu... odnosno to podize snagu sa 25W na 50W. SPL se pritom povecava za +3dB.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 06:09 PM   #99
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ehhh... bass i mali zvucnici...

Uvek cu da pamtim kada je moj prijatelj Hrvoje svojevremeno kupio Sony zvucnike sa bas tunelima... to je bilo prvi put da vidim takve hi-fi kutije...

Pomaleckite basici u tankoj i visokoje drvenoj kutiji... Kad sa video one male basice, rekao sa -Ovo nema sanse da ima bass i pritom se nasmejao...

Hrvoje ukljuci ono njegovo Sony pojacahalo i dek i..... iz zvuchnika PLLLOOOOOUUUUMMMMMPPPFFFFFF

Osecao sam se kao onaj petao iz crtanog filama... sa onim mudrim piletom... kad prizivaju kishu i kada klinac to radi prorachunima... Kada petao kaze:

-Dobro, kisha je tu, ali gde su munje i gromovi??? I istog trenutka u njega zviznu sve munje i gromovi ovoga sveta

Sad... to sa budzenjem bass-a tim bas tunelom funkcionise... ali... to nabudzeni bass... veliki, mekan, topao i sladak... i... to je hi-fi...
Old 19-09-2006, 07:52 PM   #100
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

@Boggy

...jasno mi je to za 3db, verovatno kao sto i sam kazes je soba u alpha studiju losa, verujem da one bolje rade u drugom prostoru... gledacu da koji dan odem do valija pa da ih tamo cujem

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules