Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-03-2005, 12:47 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Ko je ko na Rumskom

Posto sam relativno nov na forumu zamolio bi SVE kolege , a posebno one sa najvise post-ova (Shot, Max, kVu, Pure, dr.Ru, Gianfranco ,Ivan, Ideikus, Anita, SandroB, Oggi, Digital Cave .......................), da ,naravno bez otkrivanja identiteta ,(pozdrav @MAX ) kazu par stvari o sebi:

Koji instrument svirate(OBAVEZNO)
Koje vrste muzike snimate, mixate......(OBAVEZNO)
Muzicko, tehicko-umetnicko obrazovanje (pozeljno)
Reference (izdanja, bendovi u kojima ste svirali, koje ste snimali - zanrovski naravno, ; zaradjene milione .....) (POZELJNO)

Znam da bi neke stvari mogao naci i na site-u, ali mislim da nije lose imati sve na jednom mestu(ovde)
Zasto me ovo zanima?
Postujem svako misljenje, trik, savet, nacin rada, ali mislim da neko ko radi npr snimanje hora, kamernog ansambla , programira narodnjake , snima HC,HM bendove ili radi techno, hip-hop........ne mora i ne treba da ima isti pristup produkciji. Jednostavno ,zelim da znam cije cu postove citati vise puta, a cije cu shvatiti kao informaciju kako to drugi rade. Takodje mi nije bitno da li je neko totalni pocetnik ili "baja nad bajama", samo budite ISKRENI
HVALA SVIMA
OFF is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 06:20 AM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Dobra ideja...
Old 18-03-2005, 10:24 AM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Evo ja cu da krenem
Klavijaturista sam, za oko pola godine cu imati diplomu Audio inzenjera,
snimam uglavnom rock i pop muziku, ali sam radio nesto malo deciju muziku, snimanje horova i dva albuma narodjnaka
Najvise me interesuje rad sa zivim ljudima ,mikrofoni i mikrofonske tehnike, kao i mix istog. Vst shvatam kao nuzdu, osim ako se ne radi o nekim sintetickim zvukovima.
Od zvanicnih izdanja imam jedan rock album(PGP) i nekoliko samostalnih, tudjih, izdanja , dok svoje stvari bi trebalo da zavrsim do kraja godine (nekomercijalni ambijent pop )

Ne boli, ajd' sad vi
OFF is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 04:22 PM   #4
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

evo da i ja kazem par rijeci

Gitarista sam, bez muzickog obrazovanja. Takodjer "nabadam" po klavijaturi vec duze vremena.
Sviram u bendovima aktivno jedno 6 godina mada sam u zadnje vrijeme zbog posla i zanimanja za produkciju tu svirku malo gurnuo u drugi plan :oops:
No, radim sa svojim bendom autorske stvari a u pitanju je nekakav instrumentalni fusion.

Sto se tice snimanja i tu sam jos uvijek amater bez nekih znacajnih projekata, snimao sam bendove uzivo za jednu tv emisiju, radio neke jinglove i obradu zvuka za tv emisije na lokalnoj televiziji gdje sam i stalno zaposlen.

Ono sto me od snimanja zanima je takodjer zivo snimanje sa mikrofonima (kao i OFF, VSTi smatram nuznim zlom).

Sto se tice muzike, tu sam otvoren zaista svemu (osim narodnjaka, hvala ali ne hvala ) posto i sam volim, kako ja kazem, svu dobru muziku
Rock, metal, funk, jazz, blues...uglavnom, sve sa kvalitetno odsviranim zivim instrumentima

sto se obrazovanja tice, sljedece godine bi trebao postati student Slovenskog SAE-a a nakon toga trazim posao u struci
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 07:06 PM   #5
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Evo i mene:

Muzikom se bavim vec 10-ak godina iz hobija vise nego profesionalno. Nabadam klavijature a od zanrova tu su iskljucivo elektronika, techno, trance, ambijent, chill out itd.

Od kompletne muzicke proizvodnje sam najvise zagrejan za sam cin produkcije i na to se najvise i baziram jer je u pitanju beskonacna kolicina kombinacija.

Stalno ulazem u ovu rupu bez dna a trenutno posedujem :
Emu1820
CW pulsar
Dva racunara + 1 za internet
SC 88 pro
MC 303
PC-180

Da nadodam da sam 99-te izdao trance LP album u Nemackoj u saradnji sa novim clanom DJZ za Bionic Beat Recordings.

Sto se privatnog zivota tice zavrsavam privatni fakultet smer preduzetnicki menadzment i sve su veci izgledi da cu biti asistent. I kao i Rumski sve pare koje imam trosim na drogu pod imenom MUZIKA.
Old 18-03-2005, 08:15 PM   #6
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

i ja da nesto kazem o sebi:

1. sviram KLAVIR. Bio sam prvi pianista SFRJ i viceprvak pianista SR Jugoslavije. Kada je nastala SCG, nema me u profesionalnim vodama. Po profesiji sam dipl. iur. Diplomirao sam na Katedri za medjunarodno pravo, diplomatiju i pravo EU.
2. snimam samo za sebe a ne za druge, jer mi je muzika ljubav, a ne profesija. (gadna stvar, jer sve sto zaradim, ulazem u hardware i studijsku opremu od koje nemam koristi :oops: )
Radim muziku koja ide od Depeche Mode do Rammstein i Nine Inch Nails. Mnogo elektronike + distorzija + analogija + violinski kvarteti
Odrastao sam uz The Doors, ali najvise u zivotu sam voleo Faith No More... bio sam luuuud za Mike Patton-om.
3. obrazovanje? hmm... posle srednje muzicke sam konkurisao za Moskovski Konzervatorijum, odsek kompozicija.... napisao sam koncert za klavir i simfonijski orkestar (to je bio prijemni)... i odbili me. Nisam prosao :oops:
4. reference? Mnogo nekomercijalnih demo bendova. Osim klasicne muzike, nisam poznat u pop&rock krugovima. Snimao sam samo svoje projekte i nisam radio za druge (nisam naplacivao)
Old 18-03-2005, 09:42 PM   #7
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

ja sam ekonomosta ,medjutim vec skoro 15 godina vodim svoj restoran , prosao sam sve faze rada u ugostiteljtvu , od kuvara do izbacivaca...
1986 ucesnik Subotickog Omladinkog Festivala , ja na klavijaturama i jedna devojka , neki sintpop ala 80... 1988 sa svojom rap grupom album za Jugoton ,iste godine kompilacija za Jugoton ... 90 tih pecem zanat u ugostiteljsvu ... razvoj kucne produkcije i sada vec malo vise slobodnog vremena od 2000.te krecem ponovo ,najvise me prvukao Goa trance onaj iz devedesetih ... 2004 Kagdila Rec. USA, kompilacija Pure Planet (goa trance) tri pesme , Cosmicleaf Rec.Grcka (chillout) jedan track ... 2005.. za sada imam licenciranih vise numera za ovu godinu , samo sve to tako kilavo ide , celo to izdavastvo je jedna velika prevara ... nikad nisam naucio da sviram klavir jer od 86. koristim sekvencer ... imam dobar kucni studio ,ljubitelj sam i hardvera i softvera .. inace sam iz Beceja ... ako prodajete
Jd 800 ili recimo D 50 sa programerom ... hehe ..al to vec ne spada ovde ...
goasia is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2005, 07:06 PM   #8
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

1. ...he, he, slicna situacija kao dr.Ru...

2. radio sam svasta, sto kod mene u studiju (hammer) sto kod drugih, uglavnom manje rock bendove, hip hop grooves, kao i svoj bend (ex) Rich Bitch...

3. ...klavir sviram od trece godine, imam srednju muz skolu odsek klavir, iza mene je puno nagrada (italija, Wells, Austria, Francuska, SCG, sto kao pijanista sto kao korepetitor i bariton u horu Iuventus Cantat), prijemni na akademiji sam polozio za klavir ali za vreme letnjeg raspusta su me izbacili sa liste primljenih (!!!) > provalio sam da se to desilo jer im nisam ostavio nista kinte), tako da rekoh sebi da vise nikad necu ni prici akademiji na Djavi... al eto otvorio se smer dizajn zvuka, pa sam together with my friends (fipke and crew) trenutno na drugoj godini... srecom u Kosovskoj... nadam se da cu uskoro vandredno upisati kompoziciju, a suska se suska da se u Novom Sadu otvara SAE ...

4. ... hmmm, muzika za dugometrazni igrani film MEMO (kompozicija, programming, snimanje zivih instr, mix za Dolby Digital na ProTools HD3 Accel u Budimpesti), SFX za isti film... ; Rich Bitch funky show band ? aranzmani, produkcija, keyboards... nastupi na raznim festivalima (Koper, Zelenkovac Jazz, + par stotina svirki sirom SCG), montaza zvuka i muzika za nekoliko manjih studentskoh filmova, muzika za predstavu Dzandrljiv muz by Sterija P, muzika i produkcija mnooogo reklama u studiju Hammer, TV reklama za JoGood (music, rec, mix), audio identitet Radio M i soon Radio Sajam... bio dve godine klavijurosh benda Perpetuum Mobile (right now sa njima svira Dacko sa foruma , razna snimanja - od filharmonije do jazz svirki... zaljubljen u groove, fusion, acid jazz, funk, d?n?b, isto tolko zaljubljen u preampe i mikrofone...

8)
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2005, 03:29 AM   #9
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

aufff

evo ukratko.. stvarno nemam mnogo vremena za raspisivanje:

zavrsio 5 godina osnovne muzicke skole (harmonika) naravno sve sa 5.00 prosek nakon cega sam negde u 6 osnovne skole se presaltao na gitaru i slusanje E. Claptona, G. Moora, S.R. Vaughana, J. Hendrixa, Chris Rea i sl... sto je naravno mnoooog uticalo na mene.. btw. sound mi je bio "zanimljiv" jos daleke '88-e godine kada je striko kupio neku Toshibu cd player i technicsovo (ludilo) pojacalo...

a sada, sviram gitaru... klavijature naravno (da ne postoji midi verovatno nikad i ne bi), malo bubnjeve itd itd..

radio sam mnooooooooooooooooooooogo toga.. ali iskreno, nista sto je ugledalo neku svetlost dana ili bilo jako dobro propraceno u medijima.. jos iskrenije, mislim da nije bilo ni osnove za to. sve u svemu, imao sam tu srecu da upoznam neke mnogo jake ljude koji su me uputili u ovaj posao i pomogli mi da shvatim neke stvari, sto sa psiholoske sto sa tehnicke strane. Bilo kako bilo, s obzirom da mnogo volim muziku, ostajem i dalje dosledan samom sebi.

nacin rada ne postoji.. neki trik takodje... ALI, mislim da svako ko radi nesto sto ima veze sa umetnoscu treba da izbaci na papir prvo sve sto zeli (svoju viziju). muljanje, lupetanje, i "trazenje" sounda preko miliona preseta i loopova nikada nije bilo pravi posao... npr. ja u poslednje udarim A3 papir, iscrtam 16 kanala, napisem text (sa sve jakim recima i naglas'cima) i tu belezim svoju viziju.. tako posle i prebacim u sekvencer i naravno da sam zadovoljan jer nisam pobegao kilometrima od svoje prvobitne ideje i emocije sto se ispostavi uvek da je prava stvar...

vrtsa muzike? mislim da sam sposoban za sve, ali ono sto me najvise ispunjava je neki lagan pop-rock, uglavnom sa sve zivim instrumentima (sintetika mi dodje kao zacin)... i ono sto mislim i zbog cega isto tako mislim da treba da nastavim ovo da radim je zbog toga sto smatram (nisam sam u tome) da jaaako dobro cujem i jako dobro umem da osetim kada nesto dobro zvuci i kako treba da zvuci, a to isto tako poistovecujem sa nekom "psihologijom mase" i zahvaljujem bogu sto nisam otisao jos dalje u skolskom obrazovanju jer mislim da bi pobegao u neki potpuno cudan trip

auhh...

pozdrav!
kVu is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2005, 03:03 AM   #10
Dubravko
Junior Member

Dubravko's Avatar

Default Re: Ko je ko na Rumskom

Evo sad ja da kazem par reci o meni...Muzicar sam od kad znam za sebe to mi je jedino sto znam i to volim i radim. Nisam nesto puno radio produkciju i aranzmane ali evo nekoliko mojih dela; za prvi zrenjaniski muzicki festival odradio aranzman sa jos jednim muzicarem iz Zrenjanina ciju pesmu je otpevao Filip Zmaher i pesma je osvojila trece mesto posto je to sve bilo prvi put u mome gradu , onda oko 4 godine sam na acidplanet sajtu ( tamo imam dosta mojih radova i remixa) tu sam odradio dve pesme za neku pevacicu iz LA koja peva dance muziku, uglavnom volim da pravim i da slusam sve sto je u vezi elektronske muzike, elektroniku obozavam a jos vise volim da saradjujem sa ljudima koji su zainteresovani i za elektroniku i za analogno i uzivo snimanje i pravljenlje kombinovanih mixova gde ima i elektronike i zive svirke. Uglavnom volim instrumentalnu muziku sa obavezno ubacenom elektronikom . U detinjstvu sam svirao u harmoniku i isao 5 godina kod jednog profesora harmonike i dan danas znam dobro da sviram harmoniku, moj glavni instrument je klavijatura, a uglavnom sviram narodnjake sa raznim muzicarima a trenutno sam u zadnjih godinu dana sa jednim bendom gde samo tezgarimo (svadbe, zurke, rodjendani, krstenja,...), volim zivu svirku mada i narodnjake ne volim toliko posto mi je dojadilo da ih sviram stalno ali to mi je najlaksi nacin da dodjem do para. A muzicke skole nemam posto sam poceo sa notama profesor mi je predlozio po sluhu posto ce brze sa mnom da zavrsi , inace citam note.

toliko od mene....

pozdrav
Dubravko is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules