|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
...sad cu malo najutiti Sandra...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ja iman adat (i to ne stari nego novi) i koristin njegove pretvarace itekako, ali kad sniman vokal, onda iskjucivo koristin pulsarove pretvarace. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Salim se... Neznam zasto ne vezes externi interface Parisa optickim kablovima za Pulsara i spojis lepo i korisno? Tako bi izbegao Parisov prepotopski software, dobio CW mixere, efekte i routing i upotrebio fenomenalne Parisove AD\DA. Poredjenje sa Parisom je prilicno surovo, tesko da neka zvucna kartica snima kao Paris. Slusao sam radove sa Parisa... on stvarno snima kao shashav... ![]() Od tih starijih sprava treba pomenuti kao dobar snimac i Akai DR-16. Barem ono sto sam ja cuo sa njega, zvuci super...
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Tako ja radim vec godinama ..... potpuno je retardno koristiti parisov software ..... Ja sam te konvertora provalio da rade super .... i dok god se bude radilo na 48 khz 24 bit ..... necu davati pare ......
Mozda kupim neke Apogee ...npr rosseta 200 .... zbog klijenata ..... Splico .... uzmi cw ili RME .... povezi digitalne izlaze na paris ..... iz parisa skini sve efekte .... otpuno g isprazni .... i koristi sam ka knvertere .... posto imas miksetu kontroler ...... mozes ako ti to odgovata da ga kotistis i kao sabirnicu .... Pametno je napraviti npr ..... osam stereo grupa u Nuendu i poslati na 16 kanala u paris ..... onda na mikseti mozes da miksas grupe .... itd ..... bude super ....probaj Parisov software je proslost .....Nuendo zaista zvuci bolje ..... ali su konverteri zaista po mom ukusu ..... ( bolji od PT 2 ..... zato nemoj mnogo da kukas za PT ... procitaj malo postove na stranim forumuma pa ces shvatiti koliko ljudi prelaze na druge sisteme ....) Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Meni XTC radi bez greske, ali stvarno ne vidim zasto bih ga koristio...
Ne dobijas nista a gubis onaj fenomenalni routing... Takodje mi se mnogo svidjaju CW mixeri... Mogucnosti manipulacije su OGROMNE, efekti na zavidnom nivou... Negativne strane? -Deru za svaku sitnicu i sve je skupo. -Firma je toliiiko neazurna, ne brine o svojim korisnicima, cekam dan kada ce da propadnu, tacnije molim Boga da ih otkupi neko normalniji...
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
meni je najveca contra: neizvesnost. Nisam siguran sta donosi sutra, da li ce Creamware postojati na trzistu. Ipak, ovo je mana firme, a ne samog proizvoda. Za proizvod sam se zagrejao, i mislim da je pametna kupovina ako vam to nije jedini device u compu. Jedina dilema mi je: kupiti project+ pre ili posle TC Poco?
jos jedna contra: ponekad dobijam utisak da uzima puno DSP snage za pojedine operacije.
![]() |
#7 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
s obzirom da uskoro uzimam jos jedan racunar (na koji necu moci da stavim lunu), onda ce luna biti upotrebljena u standardnom modu... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
jedan pulsar iman. iman 2 uada i iman poco. danas san pokusa uc u trag pulsar xtc boardu kojega san prije par godina proda, ali nisan uspi. odluci san. uziman jos jedan pulsar srb sa 6 dsp-ova i nista mi vise u zivotu ne treba. :roll: i mene je strah da cemo ostat bez drajverske podrske (vec pomalo ostajemo), ali sve je vise odlicnih third-party devicesa za cw i nadan se da ce se cw rekuperat.
![]() |
![]() |
#10 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
sto se devicesa tice. dalo bi se mirit. cw ima puuuno jaaako dobrih sintova. ja san na zadnjon nasoj ploci sigurno koristi 80% sintove od pulsara. pulsarov vinco je puno bolja emulacija urei-a nego poco-va. psy-q je vjerojatno najbolji ekciter. svi pulsarovi kompresori imaju side chain. celmova emulacija pulteca ne zaostaje za uadovom. timeworks ima 3 reverba koji se sigurno mogu mirit sa poco-vim. pulsarovi efekti rade realtime. dusu dalo za unimavanje el. gitara preko bluesmana i drugih pulsarovih amp simulatora... cw ima na stotine izvrsnih a besplatnih third-party devicesa poput ovega dub delaya: ![]() bdv: nije mi jasno zasto pulsar ima toliko developera i svakakih devicesa, sintova, modular sintova, samplera... a uad i poco nemaju?
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
creamware asb | SandRob | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 12-10-2005 06:01 PM |
Behringer B-5 kondenz. mikrofon -pro et contra | FrankoPanko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 23-08-2005 01:42 PM |