|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Bajaga.. Mislim da se stvar zove Plavi Safir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Obozavam Johnny-ja,i "Flash" i "Filigranski plocnici" su mi jace pesme,a najzalije mi jeako je istina,da Stulic taxira u Holandiji..Evo jos koje:
Azra(1980)-Gracija Tvoje ruke u neskladu između zbilje i sna gledam grad u prolazu neki ljudi iza nas hajde uzmi me sa sobom uradi mi sve što znaš hajde uzmi me sa sobom gracija govoriš mi da si slobodna želim vjerovati u to ulica u odsjaju zaluđuješ me pogledom hajde uzmi me sa sobom uradi mi sve što znaš hajde uzmi me sa sobom gracija još uvijek te volim da li to znaš tražim ritam u koraku usporavam ti hod slušam kako zapitkuješ uzvraćam ti osmjehom hajde uzmi me sa sobom uradi mi sve što znaš hajde uzmi me sa sobom gracija Azra(1980)-Obrati paznju na poslednju stvar obrati pažnju na posljednju stvar i legni tu kraj mene zaboravi na sve što znaš opusti se sad ne traži svoje vrijeme ja te volim volim da ti pogađam sne i ne razumijem zašto te smeta ne mari za to obrati pažnju na posljednju stvar i sjećat ćeš se dugo povuci jos dim udahni volju za put i uzmi moju ruku ja te volim volim da ti pogađam sne i ne razumijem zašto te smeta ne mari za to obrati pažnju na posljednju stvar zadrži me u sebi osjećam da lutam kroz terase svjesti nešto se u meni dijeli ja te volim volim da ti pogadjam sne i ne razumijem zašto te smeta ne mari za to Azra - (1981)-Sjaj u kosi na rubovima njenih sjećanja blijede lica kuće madame tussaud divlje pjesme tvrdih predgrađa ritualne pijanke subotom željela je da se izvuće iz nevolje da se momci lome oko nje mislila je da će sjajem u kosi osvojiti poljupce osjećala je korake cijelim bićem donosili su dahtanje i znoj lupu potpetica u crvena predvečerja žamor gomile ponovo tupa bol u stomaku lijeno kao da spava klatarilo se vrijeme počela je da priziva sreću počela je da brine za sebe tišina odzvanja kroz noć samo vojnik zviždi za njom u vezama su stajale djevojke mnoge stvari je naučila grleći zid nije ona bila glupa znala je što ćini plašila se starosti kada kiša potjera narod sa ulica nekako joj se ljudskiji pričinja grad pljuje ona na velike riječi na njih se navikla
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nije ex-yu,ali mi je mnogo jaka pesma,i muzicki i tekstualno..
Remizov valcer-Smak noć kao talas dodirnula je svet zemaljski lik prekrila tama zaspale zgrade, zatvorske kule crkve i dvorci, svuda je mir neće čuti otkucaj srca mog zvono ćuti niko ne čuje bol a sudbina već kopa grobove kolevke sprema, prosipa zlatni prah a meni je ovde strašno i hladno nevidljivo vidim carstvo i čam srce ne može, bolno se otima nečujno je prošla i noć neće čuti otkucaj srca mog zvono ćuti niko ne čuje bol a sudbina već kopa grobove kolevke sprema, prosipa zlatni prah prolaze ljudi povijeni u strahu bacam se u senku da li čuješ ti čuvas moj lik, strašni lik i glas u poljupcu, da li ga čuvas neće čuti otkucaj srca mog zvono ćuti niko ne čuje bol a sudbina već kopa grobove kolevke sprema, prosipa zlatni prah
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
najbolji textovi.. stari dugmici
ne gledaj me tako i ne ljubi me vise.. ova mi je ubedljivo na prvom mestu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Lepa tema!Recimo da su mi omiljeni tekstovi:Parni valjak-Zastave,Bijelo dugme(samo iz vremena dok je pevao Bebek)-Sve ce to mila moja prekriti ruzmarin,snegovi i sas,Pristao sam bicu sve sto hoce,Sanjao sam nocas da te nemam,Kerber-Na raskrscu......
Ali,ovih dana sam procitala takve "tekstove"-da ne poverujes da ima ljudi koji i to pevaju.Poslao mi rodjak pomenute tekstove da se smejem-pa i smejala sam se do suza.Ali,za to treba poseban topic-da se ne kvari ovaj ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
To mnogo vise govori o zemljama u ovom nasem regionu, nego o Branimiru Stulicu. Merila vrednosti su takva da je ovde Severina istaknuti i priznati umetnik, a "neznalica" kao sto je Johny mora da napusti zemlju i srecu potrazi kao taxista u inostranstvu. Taj njegov dosadasnji "nistavan rad" zato otkupi TV Pink od Croatia Records (bivsi Jugoton) i napravi reizdanje, a Johny sa tim nema nista, niti moze da sprechi. Od cele akcije ne dobije ni 1 eu, a pripadaju mu iskljucivo tzv. mala autorska prava koja mu i onako verovatno niko nece ni uplatiti, a ako uplati, bice nesto simbolicno. Sigurno SOKOJ nece da vodi rachuna o tome ko u Srbiji emituje Azru i da li to placa...
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Tu noc kad' si se udavala-Prljavo kazaliste
![]() Balkan-Neverne bebe ![]() Jedino moje-Riblja corba ![]()
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Neznam jesi li citao njegovu autobiografiju("Smijurija u mjerama"),evo jednog njegovog komentara, koji mi je onako skroz spontan i super:"..Cim sam primijetio da i sa naocalama pjevam sklopljenih ociju,namah sam ih skinuo.." ![]() Sorry,ja bas odoh u off topic..
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@ Idekius
Prevedi neki strani tekst, i videces da se uopste ne razlikuje od domacih bisera. Cast izuzetcima, ali takvih ima i kod nas ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |