Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-03-2005, 08:49 PM   #1
Altek
Member

Altek's Avatar

Adobe Audition:

1.Podrzava VST - radi odlicno
2.Moguca je nezavisna obrada kanala
3.Stabilan extra
4.I ako izuzmemo to sto je radni interfejs slozeniji nego kod ruske rakete - OK program
2.ali forge je forge ,ili stvar navike
Altek is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 09:15 PM   #2
milosjeftic
Banned

@Altek , hvala na odgovoru . Meni je dobri stari Sound Forge uvek dobro radio , koristim ga , ali mi nedostaje ta funkcija .

Ovih dana sam isprobao nekoliko Vst . Prvi utisci : dopala su mi se dva sinta - Seinberg xphraze i Mofology . Dobri su ( meni ) Vcp i Vlp , iako mi se Plp nije dopao . Dobar je klavir Boesendorfer . Harcore bass je solidan , sint Vapor solidan . Atmosfere nisam uspeo instalirati , na trecem disku prijavljuje gresku . Da li je neko imao ovaj problem sa Atmosfere ? Ultra fokus mi se na prvo slusanje nije dopao ali to je zahtevan sint za moju sadasnju konfiguraciju . Atist groove je bolji nego sto sam mislio , Artist drums nisam imao prilike slusati . U cemu je razlika izmedju njih ? Bfd nije tako dobar kao sto sam ocekivao . Uspeo sam izvuci pojedinacne semplove iz Bfd . Ovo prvi put vidim : kada ga uvezem u Cubase , split chanels , OK , dobijem 11 mono kanala od jednog sempla ( .wav ) koji sam uvezao . Ako neko ne moze da koristi Bfd zbog slabe konfiguracije a bas mu se svidjaju semplovi od Bfd ovo je jedini nacin kako to moze uraditi ( posle ih moze uctati u Batery zauzece prostora kao obican sempl ) .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 11:32 PM   #3
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Atmosfere nisam uspeo instalirati , na trecem disku prijavljuje gresku . Da li je neko imao ovaj problem sa Atmosfere ?
Neispravan ti je disk.

Quote:
Atist groove je bolji nego sto sam mislio , Artist drums nisam imao prilike slusati . U cemu je razlika izmedju njih ?
Artist drums su samplovani bubnjevi, zna?i klasika komplet sa kojim radi?. Artis grooves je naknadno snimljen. i u pitanju su loop-ovi bubnja, u?ivo sviraju isti bubnjari sa artist drums-a, isti studio, isti producent.

Quote:
Bfd nije tako dobar kao sto sam ocekivao .
Zato ?to verovatno o?ekuje? ofarbani bubanj, a upravo je poenta BFD-a da zvuk bude ono ?to se ?uje na mikrofonima, bez ikakvog prethodnog farbanja, da bi imao maksimalnu slobodu.

Quote:
Uspeo sam izvuci pojedinacne semplove iz Bfd . Ovo prvi put vidim : kada ga uvezem u Cubase , split chanels , OK , dobijem 11 mono kanala od jednog sempla ( .wav ) koji sam uvezao . Ako neko ne moze da koristi Bfd zbog slabe konfiguracije a bas mu se svidjaju semplovi od Bfd ovo je jedini nacin kako to moze uraditi
Verovatno si instalirao sa diska prvu verziju VST plug-ina koja je bagovita, pa ti se zato kompjuter mu?io, nije uop?te tako stra?no zahtevan.
Ina?e, potpuno je besmisleno da se bavi? va?enjem semplova iz njega, jer cela poenta je u tome ?to su ti vi?e kanalni Wav-ovi u stvari zvuk tog istog elementa bubnja ali sa razli?itih mikrofona u studiju pa sve to u jednom Wav-u. Cela poenta BFD-a je upravo u tome, a ako povadi? wav-ove, dobio si najobi?nije samplove bubnja koji nisu mnogo ni bolji ni lo?iji od bilo koje druge biblioteke. Mani se toga i provedi malo vremena sa njim dok ne nau?i? da radi?, i na?i noviju verziju samog plug-in-a.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 09:36 AM   #4
milosjeftic
Banned

Tacno , nije radila , deinstalirao sam ga - upravo zato sam povadio semplove ( " daj sta das " ) . Uzgred , semplovi nisu nista izuzetno . Imam Athlon 1700+ , za njega je dosta toga zahtevno .
Old 18-03-2005, 10:40 AM   #5
dlukace
Member

1.cubase sx3
2.absynth 3
3.halion 2(kontakt 2)...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 11:23 AM   #6
milosjeftic
Banned

@dlukace da li je to izasao Kontat 2 ? Ja imam 1.5 . - radi odlicno kao i Halion ; EXS24 u logicu je isto odlican . Da li je neko testirao Sample tank u odnosu na Halion i kontakt ?

Od softverskih efekata zadovoljan sam sa TC Native , Timeworks , Wave arts i PSP + Orange vocoder + Autotune . Solidni su i efekti iz Cubase i Logic , dobri su denoiser iz WL i SF . Svi plaginovi iz SF rade u WL ( master sekcija ) .
Old 25-03-2005, 05:55 AM   #7
Shady
Banned

Shady's Avatar

Ja radim isklju?ivo u Sonaru (trenutna ver. 4.1). Izuzetno je stabilan.

Medjutim, zainteresovan sam radi probe nabaviti Abletone, jer mi je nedavno Mustafa Sandal rekao da njegov studijski radnik koristi isklju?ivo abletone live, i naveo lom nekih "prednosti" u odnosu na Sonar i SX.
Shady is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2005, 09:29 AM   #8
milosjeftic
Banned

Shady , obzirom da planiram nadograditi Cubase sa bar jednom rewire aplikacijom ( razmisljam o Fl i Live ili Reason ) , mozes li navesti neke od tih prednosti ( po secanju ) ?

Kakav je mikser novog Sonara u odnosu na proslu verziju ( 3 ) ?
Old 26-03-2005, 01:31 AM   #9
Shady
Banned

Shady's Avatar

Sto se tice tih aplikacija, ne razumijem se tako da ti tu ne mogu pomo?i. Nisam ih nikada koristio. Ima ovdje boljih znalaca od mene u tom smislu. Zapravo, ja sam nula po tom pitanju... dakle, svi su bolji.

Usporedbu Sonarovog 3 i 4 mixera, takodje ne mogu da dam, jer sam sonar.3 imao samo par dana i odmah se pojavila ver. 4, a za par dana ve? 4.1 (sada je vec izasla ver. 4.2), tako da ne mogu dati usporedbe. Samo mogu reci da je ovaj sada?nji mixer u ver. 4.1 izuzetno pregledan, sve je na njemu prilagogjeno lako?i rada... boje su fantasti?no uskladjene, tako da ne umaraju o?i (?to je pomalo bio problem u ver.3).

Uop?e, ako "Key Bindings" konfiguri?e? prema svojim potrebama, tako da ti sve potrebne opcije (koje ti non stop trebaju u radu) budu na dirkama tastature, onda je Sonar 4 doista savr?en spoj jednostavnosti i robusnosti.
Shady is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules