|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
I sta ce kada bude imao reklamaciju na primer, opet u Ameriku, pa ako mu uvaze garanciju ili kazu : "Srbija? Pa to je od lose struje, nestalnog napona...". To je isto kao i ona fora "Nije skupo, ali nema". U klasi do 300-400 Evra Ultragain radi zaista korektno, s time da kosta 3 ili 4 puta manje. Druga stvar, njegova karakteristika je upravo cist, a ne "pregoreo" signal. Treca, nije klasican lampas i to u manualu lepo pise. To je tranzistor koji ima lampu samo za "farbu", takoreci simbolicno i ne spada u kategoriju pravih cevnih preampa, vec je to mali marketinski trik jer ljudi misle da je dobro samo ako je lampa. Kako god, nije Hi- end, ali je korisno. Ja zivim samo od studija i do sada se niko nije zalio na zvuk snimljenog vokala ili nekog zivog instrumenta, pa se slobodno moze reci da umnogome zavisi i od znanja onog ko koristi spravu. Daleko od toga da mene to potpuno zadovoljava (ne koristim uopste njegov EQ vec samo cist preamp i fantom) i uskoro uzimam jos jedan preamp, samo jos nisam odlucio tacno koji. Jedino sto je sigurno je da Ultragain necu prodavati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
prvo, na stvari iz Mercenary postoji i reklamacija i garancija ali to je jako rijedak slucaj. za pocetak, oni sve sto salju provjere dali radi. zatim, pitao sam Fletcher-a (gazdu) jednom za Great River , ono kad bi ga kupio - sto cu ako mi crkne - odgovorili su mi da bi ga slao njima, ali samo 'teoretski' jer.. nitko im ga do sada jos nije niti reklamirao niti vratio 8). to se ne kvari.
drugo, vecina preampa i eq i sl. je u principu jednostavna . ako ti za 5 godina nesto rikne, malo bolji elektronicar moze uloviti gdje je kvar - nazoves , narucis taj dio od njih i gotovo - opet u teoriji, jer uglavnom na takvoj opremi odlaze kondenzatori i sl. "mali" dijelovi - kupis lokalno. RNP ima par IC-ova, transistora itd - to za popravak stvarno ne treba slat u Ameriku. U Zagrebu ljudi nose svoje Avalone i Millenie (jednom u sto godina) kod lokalnih servisera. Nebih ja puno brinuo oko reklamacija, osim naravno ako kupujem Behriger - tada je reklamacija i servis jako vazan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Boga mi, od onoga koga snimas i od tvog znanja zavisi puno vise nego od opreme... Barem po meni...
Sto se tice MIC 22000... ja narocito volim sa njim da radim flah pevanje pod visokim gain-om... Sad... sve je stvar ukusa... rezultati su po meni O.K. ... Druga stvar... da ne budem ja opet namcorast ![]() -Mnogo toga radi stap i kanap i to iznenadjujuce dobro (u rukama Mandusica Vuka, bice svaka puska ubojita ;-) ) -Mnogi, najveci deo, nas ima vrlo ogranicen budget za kupovinu opreme. Polazim od sebe... Ako ne zaradim muzikom, nicim necu... Kintu koju sam puk'o za ADI 2 i UAD-a u skorije vreme necu videti... Tako da se oprema kupuje parce po parce i uz puno odricanja. Iz tih razloga ostaje MIC 2200 , do iduceg kruga upgrade-a opreme, ma da znam da Avalon u kombinaciji sa U-87 radi puno bolje... -Vredi dodati i to da sam mnogo srecan zbog toga sto je sve sto imam kupljeno upravo od muzike. Cak bih bio vrlo zabrinut da je drugacije... tj. dovela bi se u pitanje opravdanost investicija... -Da me neko ne razume pogresno... Cenim svako ulaganje u muziku!!! Oprema je veliki trip i licno sam podlozan tome, ali mora se imati u vidu da je to ipak samo trip ![]() L&M (elem), da se vratim na temu... Ne bog zna kakav preamp + nespavanje + brada od vise dana + lupanje glavom o zid = dobar snimak. Najbolji preamp na svetu + nerad = los snimak... ![]()
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
neznam, ja sam kao i Ru shvatio da se trazi preamp do 300 EUR, a mikrofoni eventualno posebno..
tako da sto se tice "ferarija": nisam ja covjeku rekao da kupi Avalon, vec RNP koji je oko 400 EUR, ne puno vise od njegovog postavljenog limita. 100 eura se uvijek da skupit uz malo strpljenja. a taj pre je u daleko visoj klasi nego sto mu je cijena. Inace Oggy, potpuno se slazem da netko ko se nije jos naucio ni 'isprofilisao', ko sto kazes, nema nista od toga ni da mu poklonis najbolje mikrofone i pre na svijetu - ali dali je to sigurno ovdje slucaj? recimo, mozda Arto cuje bolje od svih nas ovdje. pretpostavke uvijek ogranicavaju. moj savjet je neuvjetovan pretpostavkama o tome sto on zna i moze. tako da ono o Mandusicu vuku uvijek stoji - ali to se podrazumjeva. mi ovdje govorimo iskljucivo o tehnickom aspektu, pojedinim modelima i to u okviru istog ranga cijena - ako neko oce kvalitetno mid-end pretpojacalo za low-end cijenu, ja mu preporucujem RNP - bio on Mandusic Vuk ili ne. Ako je, dobro za njega.. ![]() inace, Oggy ne brini o konfrontaciji - pa tu smo da diskutiramo i suprostavljamo misljenja. to je uvijek pozeljno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Moje iskustvo u snimanju i produkciji nije veliko. Ja tako?e ?ivim od muzike ali poslovi snimanja mi ne bi donosili novac i sprave kupujem radi li?nog zadovoljstva i hobija. Nemam vi?ka para, ali ba? zato razmi?ljam da odmah kupim spravu kojom ?u du?e i potpunije biti zadovoljan.
Verovatno ste u pravu i jedni i drugi (tj. i oni koji predla?u jeftinije re?enje i oni koji predla?u da kupim skuplji pre amp), svako iz svoga ugla. Ja ?u probati da kupim RNP8380 (moja devojka je sada u Holandiji, dolazi za mesec dana pa mo?da to bude na?in), ali ako ne bude i?lo ili ako bude preko 400? onda ?u postati ponosni vlasnik MIC 2200. Pozdravi... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji mic? | eternoRBC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 16-12-2008 12:23 PM |
Koji XP? | branoy | Computer Hardware | 9 | 17-08-2008 08:52 PM |