|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Tek sam bio upao ovdje, ono mi je bio prvi dan. Upadnem u ?kolu usred ?kolske godine, a ne znam ni u koji razred. Vidim pitanje ispisano na ploči i ja napi?em odgovor. Otkud znam koje gradivo se već obradilo i ?to svi znaju? Računam, od vi?ka glava ne boli, a ako lupam gluposti netko će već skočiti. ![]() Predrag
![]() |
![]() |
#2 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Kod nas samo Djole Jankovic i Vlado Georgiev znaju sta rade, tu moze da zapadne i Srdjan Moby Dick koji stvarno ume da napravi zvuk kada to resi... Ostali nisu vredni pomena... Gibonni-ju je producent bio Niksha Bratosh koji je stvarno strashan. Po meni mozda radi i najbolje zvuk na ovim prostorima...
pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
Dragan I. aka bassystem je nash dobar frend cuven po tome da ume dobro da utegne bas i da krade pjesme
![]() Salim se, Dragan je strashan lik i stvarno zna znanje. Odradio je poveci komad posla na zadnjem VanGoghu-u (mislim da je sva "sintetika" njegova), cak smo par nas slushali mikseve prije nego su dali Habicu i to zvuci neuporedivo bolje (i ne samo miksevi nego i neke aranzmanske fore), ali su kod Habica sve "zaravnili". I da radio je Cecu ![]() Ma shta ga ja falim jebote ![]() ![]()
![]() |
#5 |
ton magistar
|
![]()
ja nisan odusevjen gibonijevim zvukom.
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
me si cini sasvim ok.....mada kad uporedim zadnji album Doris Dragovic sa zadnjim albumom Olivera i "Mirakul" Gibonija deluje mi produkcijski mnogo ispred oba. Znam da je kod Olivera italijanska produkcija, a kod Doris nisam siguran ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
MAO
|
![]()
[quote="dvuckovic"]
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
oni koji poznaju njegove stare ploce uglavnon nisu zadovoljni. to mi je nesto ko onaj osjecaj kad san prvi put cuo kako gilmour pjeva watersove pjesme. u pocetku mi je to bilo bljah, a sad san se vec naviknu. dobro, u slucaju olivera nije toliko drasticno. ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Kod Gibonnija je početak bio nečuven, Manu Katche i Pino Palladino, world-class ritam sekcija snimljena u Metrou, Ljubljana. Onda se oti?lo u drugu krajnost, sitnozrnato nasnimavanje po brojnim hrvatskim studijima. Sve bi bilo OK da se nakon toga nije ?tedjelo na miksu i miksalo vlastitim snagama u filmskom(?!?!) studiju u Zagrebu. Dvorana od 100m2, stari digitalni SSL i Pro Tools. Nik?a Brato? je briljantan muzičar, aran?er i producent. On je i dovoljno kompetentan snimatelj za hrvatske standarde produkcije, uključujući i miks. Ali ovdje se radilo o albumu koji je te standarde trebao pomaknuti u svakom smislu. U tome se samo djelomično uspjelo zbog krajnje dvojbenih odluka u kritičnoj fazi projekta. Oliver je snimao u Italiji, s njihovim aran?erom i sviračima koji su izuzetno korektno, gotovo filigranski odradili posao. Sudeći po prilo?enom videu, radilo se u prosječnom digitalnom studiju, ni po čemu boljem od sličnih hrvatskih osim mo?da po dekoru, a album je miksan na digitalnom Mackie-u. Miks je definitivno radio majstor od formata, to se odmah čuje, ali koji majstor će iz takvog digitalnog miksera izvući toplinu Mediterana? Predrag
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
omiljeni producenti elektronske muzike? | Faktor X | Produkcija Elektronske Muzike | 111 | 14-10-2014 09:03 PM |
Vazni hip-hop producenti :) | Jan | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 23-11-2009 01:21 AM |
GOSTI PRODUCENTI | Max | Predlozi i sugestije | 60 | 17-03-2005 08:03 AM |
Producenti - domaci i strani | Arthur | Razno | 26 | 04-04-2004 10:02 AM |