| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  18-02-2004, 01:10 AM | #1 | 
| MAO Join Date: Feb 2004 Location: Shenzhen, China 
				 |  Pitanje za majstore - MIDI sinhronizacija 

Evo u cemu je problem - imam externi HD digitalni rekorder (profi Fostex D160 - 16 kanala), koji generise MTC (Midi timecode) u svrhu eksterne sinhronizacije. Kada je vezan midi kablom sa PCem (live ili audigy), i kada se sinhronizacija uspostavi, metronomski klik sa fostexa i klik sa kompjutera (Vegas, Acid, CubaseSX), se ne poklapaju. I to ne postoji konstantna latencija sa kojom bi mogao da zivim, njima se brzina ne poklapa, tojest tempo u BPM, iako je ista vrednost na obe strane, tojest i na kompu i na fostexu je ista cifra, u trecu decimalu! Sto je najcudnije, u slucaju BPMa od 160, oni se drze veoma blizu, prakticno upotrebljivo, dobrih 25 minuta. Ali, vec kod 178 ili 120, raspadnu se u neupotrebljiv oblik vec posle 2 minuta. Sve zivo smo pokusavali,ali ne vredi. E sad, buduci da mi je ovo potrebno za profesionalnu upotrebu, onaj ko uspe da nas ili savetuje ili sam namesti da ovo radi, moze ocekivati da cemo biti adekvatno zahvalni.  Napomena : Fostex generise i midi-clock, na kojeg se vuce jedino reason ili fruity loops sto nam nije dovoljno, a radi savrseno | 
|   |   | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| MIDi pitanje | matija | Audio Software | 10 | 26-06-2009 02:23 PM | 
| Pitanje za majstore koji Reason-uju | InsaneEyes | Audio Software | 6 | 03-03-2009 09:43 AM | 
| midi spajanje pitanje | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 02-12-2008 03:42 PM |