Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2003, 06:30 PM   #1
MilTon
Member

Sandro, zar te Nuendo 2 ne podseca na Scope. Imacemo softversku verziju Scope fusion platforme i njenu fleksibilnost u rutingu (neogranicenu brojem DSP-a!). Konacno pravi pomak za Steinberg!
Pozdrav!

Last edited by lesha; 19-06-2006 at 01:48 AM.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2003, 06:48 PM   #2
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

neman ti ja pojma o nuendu. proba san ga jedan put, davno i nakon toga vise nikad. znam da je slican sx-u, sa kojim sam se malo vise igra, ali kojega takodjer ne koristim.

dakle, nisan proba nuendo 2.0, ali mi je reka prijatelj, koji ga je kupi, da radi savrseno.
on ima uad i powercorea i kaze da sad napokon koristi sve njihove efekte bez ikakvog razmisljanja o latenciji.
proba je sve moguce konbinacije sa efektima na insertima i sendovima i sve radi bez greske.
kaze i da su mnoge stvari u odnosu na sx popravljene i usavrsene, ali se slaze sa mnom da su usrali logical i drum editor. naime, ti editori su identicni u sx-u i nuendu.
Old 10-07-2003, 10:40 AM   #3
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

A da li znate, ima li neka varijanta eksternog drum editora koji se kao plug in povezuje sa sekvencerom? Slazem se sa vama da su logical i drum editor slaba tacka i SX-a i Nuenda
Old 10-07-2003, 10:53 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

to bi bilo lipo, ali vidis da sx ne podrzava ni vanjski wave editor, a di ce drum ili logical.

ja san bez logicala izgubjen i da se mene pita ja bi vrati onega iz atarija?!

btw: sad se sjecan koliko vrimena san ja svima govori da su najbolji drum i key editori bili atarijevi i svi su mi govorili da san popizdi.
na kraju je steinberg ipak vrati taj izgled... valjda ce vratit i ovo. hm, nadan se da mu za to nece trebat vise od 10 godina, ko u prethodnom slucaju :roll:
Old 03-09-2003, 02:21 AM   #5
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

:P
Nuendo2.0 imam ga i ludim do iznemoglosti sav je zbugiran
Ima on izgled ima mnogo toga ali ne radi nikako.Nesto ga mu?i sa latenciom razmi?lja misli i na koncu se sru?i.
A ?ta se ti?e SX dobar je ali isto ima dosta bugova
napr List editor ne mozes odredjenu notu da vidis u kompletu sa mask kao u 5-ici opcenito u Editiranju ima dosta gre?ki(midi)
Da ujedine Logic audio,Samplitude i SX to bi bilo ne?to a ovako....?!
Old 03-09-2003, 06:00 AM   #6
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Dobrodosao idvi !

U pravu si sto se tice Nuenda, medjutim, ono sto je mene zaintrigiralo je bug u SX-u...ajde pojasni ga, i napravi neko krace upustvo kako da ga manifestujem...cisto da provjerim, posto ja licno nisam primjetio nijedan veci bug doticnog (ranije da, ali sa najnovijih update-ima ne) !

diviner is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2003, 06:07 AM   #7
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Pozdrav i tebi a i svim foruma?ima.
Dakle da objasnim onako bukvalno(to radi sebe)
Gre?ke koje sam ja na?ao u SX provjereno su bugovi jer sam i kod kolega probao i ista stvar.A i ja li?no imam dva sustava upravo da bih isklju?io neugodnosti.
Dakle u SX (1.0.6) u midi edit kad ozna?i? notu(kockicu) i pomi?e? ju sa strijelicom prema gore ili dolje ona ne daje to?an ton na zvu?niku fula jer kad klikne? sa mi?em onda je ispravno a kod pomicanja vi?i pola tona(ili ni?i)
Druga gre?ka ili falinga je u List editu(e u nju nisam siguran razuvjerite me) kad ozna?im odre?enu notu npr C ne mogu da mi samo izbaci sve C note 5-ici sam i?el na Mask-Mask event exactly
i sve je ?ljakalo sve C note su bile u listu i mogao sam ih lijepo dinamitizirati itd....Ovdje nikako dali grije?im...Pozdrav

PS stvarno bilo bi fanta da sa SX-2 sve urede da normalno radi.
a ne da ix stvari koje je LOGIC pre?vakao od kad oni tek misle to sad rije?iti.
Old 10-09-2003, 11:08 PM   #8
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Vidim da i u novoj verziji 1.06 postoji bug koji mi je bas smetao u ranijoj verziji, a koji se ispoljava tako sto se default midi port ne otvara na svim kanalima prilikom funkcije dissolve part, vec polja za midi out ostaju prazna, odnosno obelezena sa not connected. Postoje tu i drugi problemi, sto se tice midija, ali mi se cini da to nisu bug-ovi, vec pravi nedostaci. Ako mi je default midi out moj sint - PA80, a njega sam instalirao kao devices, onda se ne vidi broj midi kanala pri odabiru instrumenta. To je bitno kad u Browse project-u, zelis da definises zvuk u program schange kao data1. U Cakewalku je to bilo bas jednostavno odrediti, dok to ovde moram peske.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2003, 02:15 AM   #9
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi
...Dakle u SX (1.0.6) u midi edit kad ozna?i? notu(kockicu) i pomi?e? ju sa strijelicom prema gore ili dolje ona ne daje to?an ton na zvu?niku fula jer kad klikne? sa mi?em onda je ispravno a kod pomicanja vi?i pola tona(ili ni?i)
Druga gre?ka ili falinga je u List editu(e u nju nisam siguran razuvjerite me) kad ozna?im odre?enu notu npr C ne mogu da mi samo izbaci sve C note 5-ici sam i?el na Mask-Mask event exactly
i sve je ?ljakalo sve C note su bile u listu i mogao sam ih lijepo dinamitizirati itd....Ovdje nikako dali grije?im...Pozdrav
.
Probao sam da namjerno manifestujem doticne "bagove", ali mi "na svu srecu" to nije poslo za rukom...sto se tice Piano Roll-a , unutar njega definitivno nisam mogao da "izazovem" gore spominjan problem (sve note su se uredno odazivale), a to kao svjedok moze potvrditi i EON (koji se zadesio tu, sticajem okolnosti )...

Sto se tice "baga" u Even List-u, morat ces mi poblize opisati proceduru koja je potrebna da se spominjani izazove (ja nisam primjetio nista cudno u radu sa ovim djelom editinga)!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2003, 08:47 AM   #10
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Meni se recimo kao bug pojavljuje momentalno gasenje cubase-a SX 1.05 bez ikakvih najava ili blokada ili promena note.....

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules