|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Eon-u sam duzan kabel za napajanje (sta da mu radim, kad je uletio sav zadihan po masinu, i rekao "bona pozuri, moram stici do tvelf o klok u BL") ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Salim se naravno ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Evo kofiguracije na kojoj ja radim.
* Procesor - Intel 2.4 Ghz (512.Kb, FSB 800) * Memorija - DDR 1024 Mb (2 x 512 Chaitech, dual) * M.Plo?a - MSI 865PE (NEO 2) * Grafika - MSI FX-5700 LE (128Mb) *SATA-RAID Controller - Silicon Image 3112 * HDD - 240 Gb S-ATA (2 x 120Gb, u RAID-u) * Monitor - HP, 17'' * Sound - EMU 1820 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
Ajd malo iskomanterisite ovo :
AMD ATHLON 2500+ (barton jezgro) Asus A7V8X 512Mb DDR (ne znam marku, al po preporuci) zasada Creative Audigy zanima me komentar, cini mi se da po performansama nisam ispod proseka na forumu, a ipak imam goleme probleme (vidi u softwerskoj konferenciji - Cubase SX muke i mukice), na koje mi jos niko nije dao preterano dostojanstven odgovor, a krivo mi je, jer se tome nisam nado. Takodje, interesuje koju bi mi zvucnu kartu preporucili, u budzetskoj kategoriji, a da je cela konfiguracija orijentisana mahom ka programiranju elektronske muzike, i obradi semplova snimljenih na ozbiljnim snimacima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() ![]() Zao mi je sto nisam napravio posao sa Divinerom ![]() Dakle: Mainboard P4C800-E Deluxe Kuciste Big-Tower CHIFTEC Crno 360W Procesor INTEL P4 3.00 GHz 512kb DDR-RAM 2GB(4X512) 400MHz PC-3200, CL 3.0 Samsung original Graficka karta AGP ASUS V9520/VS Video Suite, Ge Force FX-5200. 400MHz, 128MB DDR Video in/out (Radim sa dva monitora) Herddisc IDE WD Caviar 160GB 8MB Cache Harddisc 2X160 S-ATA WD Caviar 8MB Cache DVD+-R/+-RW IDE NEC ND-2610-A Crni DVD ROM TOSHIBA SD-M1802 16x/48x Floppy Kupio sam i RMR Fireface 800. Jos namjeravam ovih dana kupiti Samson C - control i pojacalo za slusalice S phone, takodje firme Samson. Toliko od mene. Pozdrav svima... ![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Evo i moja konfiguracija:
nedavno sam kupio MSI Mega PC 180 http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=4707 jer mi treba lako prenosiva machina (?esto putujem, a u skoroj budu?nosti ?u i ?e??e) sa modularno??u nalik obi?nom desk-top kompjuteru. Ovim sam jako, jako zadovoljan. Mati?na plo?a na sebi ima NForce2 ?ip set, tu su jo?: AMD 2.6 Burton 2x 256 RAM Veritech, uskoro ?e biti 2x512 HDD 40 Gb Maxtor ... tu je jo? Luna (od ve?eras) Kofer za ovu spravu je veli?ine kofera za klarinet, ?ime je njegova mobilnost zagarantovana, a njegove mogu?nosti su u rangu obi?nih desk-top ma?ina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima na forumu
Drago mi je da postoji ovakvo mjesto Dosta dugo sam pasivan posmatrac ovog foruma, par puta sam pokusao sa registracijom ali nije islo, ali sada sam uspio ![]() U DAW-u sam otprilike 7-8 god. (malo vise ili manje ? nebitno), poceo sam sa nekim celeronom i zvucnom ?nemam pojma?; ustvari comp sam uzeo samo zbog pisanja nota... Poslije je dosla neka Yamaha kartica, ?192nesto?, pokazala mi je da comp moze biti solidan magnetofon, a ja nisam nista drugo ni trazio. Kakav internet ![]() A onda je krajem proslog stoljeca dosla Terratec EWS88MT, preko nekih kanala jer se u HR nije mogla legalno nabaviti, nisu imali dealera, i to je bio pun pogodak...comp sam nadogradio na PIII 1Ghz, 512rama (vise nije islo)... neko vrijeme sam radio i na dvoprocesorkoj confi, raid ovo-ono... Prije nekih godinu i pol kupio sam ESI WaMi Rack 192X i to je zmaj ![]() Ne zanimaju me sintisajzeri niti sempleri, ona pokriva jako dobro ono sto ja hocu a to je cisti wav... kompjuter sam promijenio (stari je otisao klincima) i sada je baziran oko PIV 3GHz, 2giga rama, 2x raptor u raidu + 1x200WD +1x40WD (sistem), confa radi vec godinu i pol bez problema Na poslu (jer ukradem nesto vremena) imam AMD2500+, 1Gb rama i EMU1212, jos je istrazujem ali cini mi se jako dobra Kao sto vidite imam tri relativno vrhunske kartice i vjerovali vi meni ili ne ne vidim neku razliku u finalnom proizvodu ? pjesmi na bilo kojoj da radim. Bito mi je da imam dobar mag Pozdrav svima Kran |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |