|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A sto se tice aranzmana, naravno da je problem u aranzmanu, ako ima puno stvari koje sviraju sa strane nece mu izaci taj reverb sta god iz vokala pa kako god hoce, da bi se reverb cuo mora mu se napraviti i prostor da se cuje... Ali ima i nesto i u tome sto sam ja fan produkcije sa kraja 90-ih i pocetka 2000-ih kada je bila super dry, u glavnom sam koristio kratke reverbe za ambijent i najduzi reverb koji bih ikada stavio je retko prelazio recimo 3 sekundi tail-a i to samo kao specijalni efekat... Ja nisam narocito impresioniran ovim top miksevima danas sa bilborda, prosto se iznenadim kad vidim da je neki mix potpisao neko ciji su mi se radovi pre svidjali, nekako su mi vodeni i fali mi punch-a, a taj isti problem imam i samim sa sobom kad preteram sa vremenskim efektima naravno kad se to trazi od mene... Uvek sam se pitao gde gresim, zasto mi reveb nije dovoljno dugacak (kad mi je to potrebno), odnosno ne stoji dovoljno dugacko (uz svo gejtovanje, eq-ovanje itd) dok nisam video (i shvatio da sam konzerva) da kad ljudi oce dugacak reverb, stave brate dugacak reverb, 6-7 sekundi, nema veze, samo neka gazi (i otuda ti vodeni miksevi itd, vracamo se na pocetak i ko kako voli)... Cesto je resenje mnogo prostije nego sto izgleda... Last edited by Jan; 27-02-2016 at 04:07 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Malo mi je žao što sam startovao topic, jer ispade nekako bezveze (nepotrebna rasprava, ni oko čega, praktično
![]() Ali, čudi me što je što je priča otišla u smeru dugih reverba?! Meni, bar do sada nije padalo na pamet da Plate koristim za tako nešto (niti "odvrćem" reverb previše i inače). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hej, barem izmedju Rhina i mene je klasicno "bistrenje politike" i prijateljska debata ![]() Ja sam s vremena na vreme koristio duge plate-ove ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Cujes zao. Samo picite
![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pa da. Mozda smo mogli o kriketu da prozborimo umjesto o reverbima u bilo kojem obliku?
![]() Nismo otisli daleko od teme. Ne kapiram zasto se smaras? Evo meni je sad zao ako je tako. Ako hoces ono bas konkretno i iskljucivo on topic, tj da ne pomenemo nista drugo osim doticni softver, ok.. Sto se mene licno tice valhalla dsp plate je ok efekat u domenu vst price... Ocu reci da je iskoristljiv i u dobrim odnisima sam s njim, ali isto tako mogu da i da zivim bez njega bez problema. Ne dozivljavam ga kao bilo sto posebno 'inovativno' ili napredno. To je na kraju krajeva moj estetski dozivljaj istog.
![]() |
#7 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
EMT 140 plate reverb | igormink | Analogija | 8 | 02-03-2015 08:02 AM |
Plate u filmskoj, TV i muzičkoj produkciji - najni?e | awacs | Razno | 22 | 14-06-2011 02:52 PM |
K: Creamware Sync plate (BNC in/out) | Reinhardt | Kupujem/trazim | 0 | 13-12-2010 12:49 PM |
Napravite pravi Plate Reverb (za male pare!) | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 02-09-2009 07:06 PM |
Plate 140 | Dexxy | DSP forum | 14 | 05-10-2006 12:37 AM |