|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
E al dobro OFF kaže! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije baš na snare-u, a na vokalu je užas. I tako u krug. Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Baš radi! Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
SuperModerator
|
![]()
Probaste li Waves SSL E-channel gate? Rulez.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
bem li ga, meni je taj kjerhus sve što mi treba od gejtova.. radi odlično na kicku i snareu, ima čak i midi triger da se namesti (što je nenadjebiva fora), a užasno ga brzo i lako nameštam. e sad, na vokalima stvarno ne koristim gateove, pa ne znam kakav je za to. Mada sam na par mixanja live snimaka uspešno i to radio, al sa dignutim floorom, da ne ubija na minus beskonačno nego da samo duckuje za nekih 20dB, manje se primeti,a opet ume da očisti do jaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Heh, posle Avidove native PT9 verzije i TC-evog odustajanja od PoCo-a, samo sam cekao sta je sledece...
![]() Duende Classic koristim skoro od kako se pojavio, realno, pravi mi "razliku" u radu i Eq&Dyn strip i G comp su mi nezamenljivi alati, makar i ne radili "isto" kao modelovani hardver, pa mi je i celo ulaganje u DSP varijantu bilo vise nego opravdano. Ovo tim pre, sto je Waves SSL 4000 kolekcija ipak nesto drugo, jer se radi o emulaciji drugog hardvera (bar sto se channel strip-a tice)... Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje... ![]() Bilo kako bilo, necu raditi crossgrade, "cuvacu" CPU za druge stvari, makar native plugovi bili svih 30% "efikasniji" kao sto pise u specifikacijama. Sto se upotrebljivosti samih plaugova tice, vec rekoh, meni su glavni alati channel strip i G kompresor, koristim i vocal i drum strip, ali mi nisu bas toliki "spektakl" kao prva dva, sa kojima na istim "zadacima" dobijam bolje rezultate. Jedino sto bih zaista rado posedovao je X-EQ, mislim da moze da bude mocan alat. Ako bih ignorisao postojanje "narodne verzije", nekome ko ima Waves SSL 4000 paket ne bih preporucivao da se preterano zuri sa ovim, razlika ima, ali je pitanje da li vam vrede tih novaca, u suprotnom slucaju vredi razmisliti. Kod mene je bio drugi slucaj, prvo je dosao Duende, pa se kasnije pojavio Waves SSL 4000 kao bonus (koji uglavnom ne koristim) u celom paketu. I, da... Slazem se sa cenjenim kolegama, ovo je samo jos jedan od alata i samo jedna u stavki u celom produkcionom lancu i tako ga treba i posmatrati, a kako stvari stoje u "narodnoj verziji" samo jos jedan od gomile skupih plugova u mnostvu kompjutera. A, bez talenta, ideje, dobre pesme, izvodjenja, instrumenata, aranzmana, itd., svi ti plugovi postanu samo sastojci za "onu" pitu... ![]()
Last edited by Synclavier; 28-02-2011 at 02:17 AM. Reason: Slovna greska |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Duende Native | milos | Audio Software | 14 | 06-09-2010 10:26 AM |
SSL Waves native i duende verzija | yali | DSP forum | 11 | 25-10-2009 11:41 PM |
SSL Duende | Gianfranco | DSP forum | 5 | 03-09-2009 10:54 AM |
SSL Duende.... | puRe | DSP forum | 58 | 26-01-2008 11:43 PM |