|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Obrati pa?nju na veličinu membrane kod AT2020. Ona je manjeg prečnika nego kod ostalih LDC mikrofona, to je bio jedan od razloga ?to sam odustao od te opcije. Drugi je ?to SP B1 uglavnom dobija bolje ocene u recenzijama. Probaću ga uskoro, pa javljam kako zvuči.
![]() |
#2 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
Ja recimo kao glavni mic koristim amethyst koji ima jako malu glavu i membranu, a radi neverovatno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam imao SP B1, daaavno, pre 5 godina, i dosta metalno zvuci, skoro sam bio primoran da jedan album smiksam snimljen na njemu...Sta ces, za 100-inak evra nije los, al meni ti mikrofoni od 100 E svi isto zvuce, ukljucujuci i Beringer B1, MXL, te ta najjeftinija AT 0202 ili 2020 kako vec...sa izuzetkom Rode NT1a sa kojim se da napraviti nesto ali i on je tanak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() @jimitom: Ako si početnik pretpostavljam da ti ni prostorija u kojoj snima? nije bogznakako akustički izolovana (a kamoli sređena). U to ime, mo?da ne bi bilo lo?e da pazari? neki dinamički mikrofon za stage, koji ima ?to usmereniju karakteristiku. Po?to je (po meni, a mo?da gre?im) pogre?no kupovati "studijski" mikrofon ako nema? studio ![]() U tom cenovnom rangu (otprilike do $170) ima sva?ta da se izabere: od Audio Technice, preko Shure SM57 do Electro Voicea. Hehe, na kraju će? verovatno ipak kupiti neki "affordable professional studio large diaphragm condenser", ali eto čisto da ka?em ?ta smatram isplativijim (tj. pametnijim za iste novce). Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina preko E Bay..i online kupovina uopste | korenjak | Razno | 10 | 06-12-2011 06:26 PM |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Molim savjete | sira | Promocija radova | 4 | 08-12-2009 06:51 PM |
Trebam pomoć i savjete oko ?timanja razglasa!!! | edincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-10-2009 02:20 PM |