|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
da, mislim da je nt1000 smeće, al ne ulazi u ovaj topik jer mu cena savršeno odgovara, i kome treba NEKI mic za te pare, slobodno nek ga uzme, radiće mu fino. Ali na debljim i tamnjiim glasovima, pakao je osvetleti ga da legne u mix, i da prestane da zvuči ko da pevač gaji sitno rendane čepove za pivo u grlu. A na ženskim vokalima, mislim na svetlije i tanje, još se i da preživeti, ali uz ozbiljan eq na visokim, da ne bi morao da je krijem duboko u matrici. C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje pošten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ženskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim štipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 košta oko 5 puta više nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare može nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
hmm tlm 103 neznam ja ga imam i mislim da nije smece. mic je bez karaktera kako gi ja rekao ali ne u negativnom smislu. mozda bolje receno iskren.. vecu antipatiju imam prema Focusritu pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Za tu cenu ocekivao sam mnogo vise (ocekivao sam karakter). A kada sam ga probao slusao sam na monitorima koji mi nisu bili poznati. Ako hoces da snimas vokale usudjujem se da kazem da je bolje da kupis Rode NT 1000 nego TLM 103 iz razloga jer je skoro 3 puta jeftiniji a kvalitet... Tako da sam ja poceo da skupljam pare za Telefunken USA M16. Valjda necu da se prevarim sa njim kao sa TLM 103. Ima li ko kakva iskustva? Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako ces mene poslisati ja bi ti preporucio Ak 47 od telefunkena imo sam ga u studio i jako mi je se svidio. taj mic ima karakter. pazi ja imam kombinaciju koja je ovdje navedena kao losa. Ali eto mozda imam drugi ukus. Meni je tlm 103 ok i nemogu reci da mi je los. stim da sam ga dobio povoljno tako da me nije bolilo tesko. Ima bolji ali to zami znamo, Opet kazem iskren je mic i to je puno ljudi pa eto razocarlo. pozz Denis Last edited by DeMa; 26-01-2009 at 02:22 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
komad povijesti...vrlo muzikalan komad | roginator | Pricaonica | 0 | 08-05-2009 08:39 PM |
Jeftin komad opreme za koji mislite da nije smece | Gmile | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 29 | 15-02-2009 03:17 AM |