Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2008, 07:14 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Moram Sale...................Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.Zamisli situaciju"Dolazis da pevas na midi files koji je pravljen u jednom tonalitetu.npr A mol,midi idijot pojma nema kako da transponuje pesmu u tonalitet koji mu ti kazes npr C mol.Sta onda????????Sledi pitanje midi idijota"koliko je to minus ili plus" na njegovom usranom aranzeru.Pazi a pri tom ne znaju ni odakle krece matrica,pogube se kad im kazes tonalitet.Ma strasno(PREVARA KLASICNA)To je samo jedan od primera,ima i te kako poznatih aranzera koji ne znaju ni jedan jedini akord da odsviraju,ama sve kucaju...ma nek je to najlepese....al je sramota po njih,sta kad im dodje malo pismeniji muzicar pa im kaze hocu pesmu iz tog i tog tonaliteta????Smesno je pricati o tome....Moj drug je zavrsio solo pevanje na Gracu i naisao na vrlo zanimljive aranzere nadaleko poznate u zemlji Srbiji,doneo im note tek malo da im pomogne kako bi oni trebali da to odrade,rekao im ajmo momci iz A mola,a oni ga pitali ajd nam ti pokazi gde je taj A mol na klavijaturi.......Koliko god da dobro zvuce,sta ce sutra kad ih neko pozove preko,ima da ih ismejavaju ko zadnje OVCE,a sami sebe vec ismejavaju jer je to KLASICNA PREVARA i sebe i drugih,sorry za OT necu vise na ovu temu,Pozz
dobro, ajd onda nisam dobro skapirao termin midijiota.. tu si upravu.. al takvih je pun kurac.. i shta sad raditi? nishta, pusti ih, budi bolji od njih..

kako kaze drug marchelo:

da li bi verovali u rechi i pesme moje
da vam u intervjuima zvuchim poput viki kiki i stoje
da sam nepismen ko majmun besprizoran poput proliva,
da sam isti kao oni, dal bi bio pobuna?

ako hocesh protiv njih,
budi bolji od njih,
ako hocesh stvarno protiv njih
ne pucaj kapislama na njih,

takvi su uvek postojali i uvek ce ih biti.. takvi su i pobedjivali na festivalima..

al opet, jbg.. meni neko da kaze kreni iz a sus7.. ja bih ga bledo gledao.. ne zato shto ne znam da odsviram taj akord, nego zato shto ne znam imena svih sranja.. osnove znam, glup nisam.. ali sam nezainteresovan za teoriju.. bar sam iskren..

pozdrav

btw, necesh mi verovati al josh nisam stigao da zovem majstora.. hahah.. bio sam u studiju 24/7 al nisam hteo da ga zovem pa da ga zapostavim..

p.p.s. nisi doshao na pivo..

Last edited by HeatMan; 07-08-2008 at 07:17 PM.
HeatMan is offline  
Old 07-08-2008, 07:31 PM   #2
master29
Banned

Sale,sad ide Pan-fest....i ja radim po 18h dnevno...ide Septembar i pun k..ac izdanja.Tako da cemo iskoristiti to finale da se poubijamo kolektivno,do duse ja nemam pesmu tamo ali imam poziv i rado sam ga prihvatio.Pozz matori moj.
master29 is offline  
Old 07-08-2008, 07:41 PM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

aj pa se vidimo onda tamo..

poz
HeatMan is offline  
Old 21-08-2008, 04:26 PM   #4
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Nadje li neko pesme koje sam kopirao, midi fajlove...
Voleo bih da cujemo svi!
U suprotnom sam ,,autentican,, a to ne zvuci lepo nekima, jos i pobija mnoge argumente i ojacava temelje mojih

Malo sale, al ostalo mi ovo interesantno jer se ticalo licno mene. Stvarno ako ima nesto voleo bih cuti, jer nikad mi nije padalo napamet stvarati nesto po nekoj semi, pesmi... nekoliko muzicara mi je reklo kao i moj gitarista ovim recima ,, ovaj solo mi nije logican uvek me tonovi povuku na gore,, ( prema skali, covek zavrsio akademiju a skida moju pesmu pa mu teze upamtiti ako nije ,, logicno,, )
Razmisljajuci, ako ima nesto to bi mi bila dobra fora skroz a da ne objasnjavam razloge necu biti shvacen, moze i na PM, ako neko nece javno ovde ili nije siguran ili...

P.S.
Stvarno smatram da ne vredjam nikog mojim stavom, koji niko ne moze da promeni, a ja se nikad necu sloziti da je muzika nauka. Jako je tesko zavrsiti to sve i ostati svoj, mozda ima izuzetaka, ja ih nisam sreo, one koje jesam svi sviraju istom tehnikom, istim smerom, istom psihologijom, istom emocijom... A dok god postoji Steve Vai ( primer ) to je dokaz sta je muzika, kao sto je moral dokaz da bog postoji.

opusteno Pozzzz
Ilija Ilic is offline  
Old 21-08-2008, 04:43 PM   #5
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Ilija Ilic View Post
A dok god postoji Steve Vai ( primer ) to je dokaz sta je muzika, kao sto je moral dokaz da bog postoji.

opusteno Pozzzz

http://www.berklee.edu/news/2000/11/conv2000sv.html

Procitaj malo sta radi tvoj (primer)
master29 is offline  
Old 21-08-2008, 07:00 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
kao sto je moral dokaz da bog postoji.
U je*ote nisam ovo znao
silicon science is offline  
Old 24-08-2008, 03:08 AM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Dragi Ilija,

Quote:
Nadje li neko pesme koje sam kopirao, midi fajlove...
Voleo bih da cujemo svi!
U suprotnom sam ,,autentican,, a to ne zvuci lepo nekima, jos i pobija mnoge argumente i ojacava temelje mojih
Evo, vratih se sa puta, pa da javno obznanim JA taj koji ti je zamerao na midi kopijama. Priznajem da je to bila prilično neargumentovana optu?ba. Naime, tada sam napisao: "Dodu?e, malo mi se 'javlja' da si krojio pesme od .mid fajlova nekih već postojećih pesama, ali nema veze, dokle god mo?e? da uvalja? robu - dobra je." Ishitreno i glupo, svakako, ali evo kratke predistorije tog posta.

Pre jedno mesec dana sam se zatekao u Vrnjačkoj Banji i sedeći sa rodbinom u nekom kafiću na glavnoj d?adi čuo lika koji u obli?njoj ?atri sedi za "MIDI composerom" (jel' se ta vrsta sintisajzera jo? uvek tako zove?). Lik svira i peva nekakvu pesmu koju nikada nisam čuo. Dobro, ionako postoji gomila pesama koje nisam čuo, odavno nisam u pop muzici. Mislim, pesma - isprogramirani električni klavir svira ne?to u a-molu u tempu oko 60 BPM, lik peva neke note koje se sla?u sa harmonijama i s vremena na vreme odsvira pasa? sa zvukom čiji je talasni oblik negde između MiniMoog lead-a i zvi?duka (valjda i to ima neko ime, ali nije bitno za priču). Na pola pesme krene bubanj, i sve tako to. Uop?te mi nije bio neprijatno da ga slu?am, čak sam uhvatio sebe kako u sebi pevam treći refren zajedno sa likom. Na?alost, zaboravio sam melodiju istog momenta kada je počela sledeća pesma, po?to nisam čuo ni?ta ?to je moglo da se upamti osim ovoga ?to sam već nabrojao.

Onda na forumu pročitam tvoje postove o ?kolstvu, autentičnosti, robotima... I poslu?am (kao ?to rekoh) one dve pesme sa tvog sajta... I, hm, čujem "Suze su iste vere" i (kao ?to rekoh) pomislim - ma je..te ovo sam već čuo (maločas) - Fender Rhodes, oko 60 BPM, umek?ani MiniMoog, neka OK melodija koja se uklapa u sve to, sve je OK, ali je..te, ?ta je tu AUTENTIČNO? Ne znam, mo?da je lik zapravo svirao tvoju pesmu, a ja sam je u međuvremenu zaboravio...

Onda mi je na pamet pala reč "konfekcija", a onda sam pomenuo nesrećnu ekstenziju .MID. Je..ga, ne mislim da si doslovno maznuo neku konkretnu pesmu, izvini zbog ishitrene insinuacije. Samo mislim da je rezultat takav KAO da si maznuo. I evo, javno se izvinjavam zbog toga.

Da se razumemo, i da si "maznuo" to ne bi bio neki problem - citati su u muzici prisutni oduvek. Nevolja je samo to tvoje insistiranje na AUTENTIČNOSTI. ?to reče ?ekspir: "ni?ta nije tako obično kao ?elja da se bude izuzetan".

Pesme poput tvojih su svuda oko nas, sve su autentične u smislu da ih neki konkretan čovek pi?e i/ili izvodi. I sve su OK dok se ne pojavi sledeća pesma koja je manje-vi?e ista takva. Harmonije, melodijske linije, sve se svodi na isto: I, IV, V, VI, mo?da neke varijacije na temu, ali to je, manje-vi?e to. Ako te zadovoljava taj harmonski sklop, probaj bar da eksperimenti?e? sa bojama - mo?da pesma koju si smislio svirajući električni klavir mo?e da se odsvira uz pratnju nekog instrumenta koji ni tebi ni meni ne pada ovog trenutka na pamet, a nije električni klavir. Nemam pojma, to je u krajnjoj liniji tvoja muzika, ali u ovom trenutnom obliku zvuči kao neki klon klona Vlade Georgijeva. Nemam ni?ta protiv Vlade Georgijeva, nego ne razumem potrebu za kloniranjem klonova.

Summa summarum: naravno da je svako od nas u su?tini autentičan, ali to nema veze sa tim kako nas drugi ljudi do?ivljavaju. Smisao je u tome da nas ljudi koji nas ne poznaju primete kao drugačije. Na bilo koji način. Nastavi da radi? na tome. Oni ?kolovani "roboti" kojima si se okru?io mogu samo da ti pomognu u tome.

Sve najbolje u budućem radu i učenju,

Vasa
Old 22-08-2008, 06:31 PM   #8
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Eto slazem se i ja sa ovim sto ti kazes! Samo uz sve dopune koje sam ja rekao u debati i to bi bilo to! Bez dopuna sam protivnik sto posto, jer sam protivnik kloniranja ljudi. Ima mnogo ljudi kojima je recimo Keba veci umetnik od Mocarta i ja postujem takav stav iz nekoliko razloga : umetnost nema granice, obojica rade za ljude a ne za sebe, ukusi su razliciti... I u redovnoj skoli ljudi uce istoriju a znamo da istorija svaki put drugacija ( zavisi od politike ), srecan sam sto su ljudi to provalili jer poznajem mnoge koji se bave istorijom i uzivaju u tome kao i mi u muzici ( sem robota )....
To za midi mi nisi ti rekao, znam i da ne bi
A ja stvarno iskreno hocu da poslusamo ako ima neka kopija.

Opustenooo pozzzzzzzzzzz
Ilija Ilic is offline  
Old 23-08-2008, 03:31 PM   #9
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Skolstvo, zabole me glava vise od toga. Pokusavam da iskobeljam neku normalnu semu, ali mi ne ide. FDU, pokusao, neuspeo, no to nije toliki problem, koliko to da su ljudi tamo postali jako neozbiljni, pa najverovatnije necu vise ni pokusavati. Trogodisnje strukovne na krsh Elektronskom u Nisu cisto zbog papirica, nece da moze, svaka godina treba fino da im se plati, plus na to ubedjivanje da je obrada videa zapravo otvaranje JPEG-a u Photoshop-u... Ja sam iskreno odlucio da bar za sad krenem "na divlje" ili ti zanatlijsko skupljanje znanja, dok se neke stvari u skolstvu ne srede, a ne verujem da ce skoro...
Old 23-08-2008, 05:08 PM   #10
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Skolstvo, zabole me glava vise od toga. Pokusavam da iskobeljam neku normalnu semu, ali mi ne ide. FDU, pokusao, neuspeo, no to nije toliki problem, koliko to da su ljudi tamo postali jako neozbiljni, pa najverovatnije necu vise ni pokusavati. Trogodisnje strukovne na krsh Elektronskom u Nisu cisto zbog papirica, nece da moze, svaka godina treba fino da im se plati, plus na to ubedjivanje da je obrada videa zapravo otvaranje JPEG-a u Photoshop-u... Ja sam iskreno odlucio da bar za sad krenem "na divlje" ili ti zanatlijsko skupljanje znanja, dok se neke stvari u skolstvu ne srede, a ne verujem da ce skoro...
Ma dobra je skola,al vi toj jos uvek ne znate,trazite se sa faksa na faks...treba jedan ali vredan i kraj.pozz
master29 is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules