Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-06-2008, 11:11 PM   #11
master29
Banned

Default Re: Novi studio u Londonu

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
ajd.. btw, ne znam shta cu sa pojachalom jebe me sve vishe iz dana u dan.. poshalji mi tog lika, il br.. jbg sorry, al ne mogu otvorim pm iz nekog razloga..
Dao sam ti fonnnnnnn,sto ga nisi zvao do sad,ja sam mu rekao da ces zvatiiiiiii.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2008, 10:23 PM   #12
slowstar
Pro Member

Imam pitanjce:
Otkad je matori (G+ serija) SSL "najbolji mix"? - znamo najmanje 3 "astala" daleeeeko bolja od istog....
druga stvar: Apple MacPro 2x2.8 Quad-Core, 8GB RAM, NVidea 8800 GT 512MB, 300GB HD, 2x 500GB HD, 1x 1TB HD, AirPort, 30" display
Nista ne govorim, samo sam citirao (quote) vidim sve "vrvi" od P.C.
Old 24-06-2008, 10:49 PM   #13
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Imam pitanjce:
O...
druga stvar: Apple MacPro 2x2.8 Quad-Core, 8GB RAM, NVidea 8800 GT 512MB, 300GB HD, 2x 500GB HD, 1x 1TB HD, AirPort, 30" display
....cemu vise?!
Old 24-06-2008, 11:25 PM   #14
slowstar
Pro Member

Ej, tek sada videh tvoj "potpis" ODLICAN JE!!!
Old 25-06-2008, 12:09 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja bih jos jednom apelovo da na uvazenog starijeg kolegu slowstara da se suzdrzi od raspirivanja rasne mrznje izmedju jabucara i pogrdno nazvanih apotekara, ovo vec prerasta u problem.
a studio, da, lep je. I G je lep sto, ima svoju foru potpisanu na milionima ploca, pa je nekako stekao svoje ime, 'bem li ga kako .
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 12:12 AM   #16
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja bih jos jednom apelovo da na uvazenog starijeg kolegu slowstara da se suzdrzi od raspirivanja rasne mrznje izmedju jabucara i pogrdno nazvanih apotekara, ovo vec prerasta u problem.
a studio, da, lep je. I G je lep sto, ima svoju foru potpisanu na milionima ploca, pa je nekako stekao svoje ime, 'bem li ga kako .
jabucari vs apotekariboga mi vise ima apoteka nego jabuka,narod je hronicno bolestan.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 01:16 AM   #17
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Imam pitanjce:
Otkad je matori (G+ serija) SSL "najbolji mix"? - znamo najmanje 3 "astala" daleeeeko bolja od istog....
Slowstare, dali si hteo da kazes da znas najmanje 3 mladja ili bolja mixera od G+?
Iskren da budem, da sad pravim svoj studio, da imam popristojan budzet za mixer(polovan) upravo bih kupio taj!
To je zadnji ozbiljno napravljeni analogni mixer( a to su mi takodje potvrdili a i nalozili neki ljudi koji se u to jako dobro razumeju)!
Elem, i u Jaguar danas pakuju Bembare!
A ako mi je do Bembare, onda necu kupovati Jagur, nego Bembaru.

Last edited by LACKY; 25-06-2008 at 01:19 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 02:46 AM   #18
slowstar
Pro Member

Nisam pominjao "mladje", samo bolje i prefinjenijeg zvuka, pa i sam znas za NEVE VR, a o 9091i da i ne govorimo, a i dan danas se radi naj, naj najbolji od svih po zvuku, a taj je NEVE 88R naprimer. Tu ne pominjem neke retke "ezoterije" kao sto su Focusrite Forte, kao i neke jedinstvene, izradjene samo u jednom ili dva komada. To sto bi ti kupio upravo taj, nije daleko ni od mog cisto teoretskog razmisjanja, ali pomenuto je kako je to mesto "Najbolji mix" u Londonu? Sta bi rekli oni majstori iz AIR LINDHURST na primer...
Old 25-06-2008, 02:49 AM   #19
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Da, e pored tih svih ja volim ovaj, sta da se radi, o zenama i mixerima je tesko raspravljati!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 02:59 AM   #20
slowstar
Pro Member

Nemoj da se zavaravamo, sto se "udaranja" (punch) tice tu je taj starkelja Car, ali ako ti treba malko prefinjeniji EQ, tu pocinju problemi, a resava ih onih divnih 12 i 14 khz na NEVE VR-u, jos lepse 9098i, ali ne rack, nego pravi AMEK, i kao sto i sam jako dobro znas divnih 12khz na TRIDENTu 80B sa kojim se cesto vidjas,zar ne? Zamisli mix kamernih gudaca snimljenih stereo Neumanom KM?? (koji li bese), kome se "baza" steluje sa "dvobankom" (sitnina),
ili jos bolje sa nekim DPA ili Schoeps stereo parom, i sad treba da im das malo "svile"
Zna se za sta se "vatas" - to je nekih 12-14 kila, ali na NEVE ili AMEKu, a ne na SSL, koji je sklon "hromiranju" i metaliziranju na tim ucestanostima, mada, priznajem, kada treba da se napravi sto Habic kaze "dobar pritisak" na bassu, sint bassu, i Kik drumu, tu SSL nema premca, pogotovo onaj majstor u sredini (G compressor)
Ajd' dosta sam gnjavio

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules