Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-05-2008, 11:02 PM   #1
Spofolica
Junior Member

Spofolica's Avatar

Default Kucni studio - Ideje i sugestije

Zdravo, nov sam na forumu i vidim da ima dosta ljudi koji se razumiju u akustiku i "sredjivanje" studija. Dosta sam teksta i topica procitao na tu temu al ipak bih da cujem misljenja i ideje malo strucnijih ljudi...

Ja kao sto vidite na slici dolje imam prilicno dugu sobu i posto je tek useljavam, imam odresene ruke da sa njom napravim sta hocu. Jedini "must" je krevet koji sam smjestio kao sto vidite na slici. E sad, sta dalje ? Gdje je najbolje postaviti sto ? Monitore ? Sta "akusticki" intervenisati ? Soba ce se prije svega koristiti za mixanje, eventualno bih dodao i neki improvizovani vocal booth ako imate neku ideju. Cilj je znaci da sobu/studio sredim akusticki najbolje sto mogu, da rijesim koliko mogu i low, mid i high probleme...

Ponavljam, imam skroz odresene ruke da uradim sto hocu, novac nije problem samo je problem sto zivim u CG tako da sto se tice materijala za akusticku obradu izbor je suzen na ponudu u Srbiji i CG...

Vrata ce biti klizeca, balkonska-dvostruko ili cak trostruko staklo.

Ako neko ima vremena da odvoji da me malo posavjetuje i da mi neke ideje, bio bih veoma zahvalan !

Unaprijed hvala !
Spofolica is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules