|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo, nov sam na forumu i vidim da ima dosta ljudi koji se razumiju u akustiku i "sredjivanje" studija. Dosta sam teksta i topica procitao na tu temu al ipak bih da cujem misljenja i ideje malo strucnijih ljudi...
Ja kao sto vidite na slici dolje imam prilicno dugu sobu i posto je tek useljavam, imam odresene ruke da sa njom napravim sta hocu. Jedini "must" je krevet koji sam smjestio kao sto vidite na slici. E sad, sta dalje ? Gdje je najbolje postaviti sto ? Monitore ? Sta "akusticki" intervenisati ? Soba ce se prije svega koristiti za mixanje, eventualno bih dodao i neki improvizovani vocal booth ako imate neku ideju. Cilj je znaci da sobu/studio sredim akusticki najbolje sto mogu, da rijesim koliko mogu i low, mid i high probleme... Ponavljam, imam skroz odresene ruke da uradim sto hocu, novac nije problem samo je problem sto zivim u CG tako da sto se tice materijala za akusticku obradu izbor je suzen na ponudu u Srbiji i CG... Vrata ce biti klizeca, balkonska-dvostruko ili cak trostruko staklo. ![]() Ako neko ima vremena da odvoji da me malo posavjetuje i da mi neke ideje, bio bih veoma zahvalan ! Unaprijed hvala ! ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |