|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
mozda je sretnija podjela izmedju "DSP" algoritamskog reverba, sto eksternog (lex/tc/eve) sto internog (VSS3@PoCo, EMT140@UAD), i s druge strane cistog VSTi softverskog reverba, koji koristi native processing, i najcesce nije "algoritamski" kao ova prva grupa vec konvolucioni itd itd.. nema tu cvrstih granica, samo neka statistika koju nam daje praksa. sto se tice VSS3 i PCM80, to su dva toliko razilicita sounda (imam PCM70 koji je malo prljavija varijanta 80, i Reverb4000 koji ima VSS3) , da je tesko preferirati jedan u opcenitom smislu, vec samo po pojedinim aplikacijama. opcenito je VSS3 ravan, realistican, dok je pcm70 divlji, obojen i "spacey", ali limitiraniji. npr: akusticne sintrumente, pratece, pogotovo rock bubnjeve cu sigurno stavit prije na VSS3, ali solo gitaru ili sint, ako zelim da zvuce "vece od zivota" moraju na lex itd. @Oliver10: ma zaboravi MX seriju i MPX550. to stvarno nije dobra reprezentacija lex sounda. dok nemas love bar za MPX-1, ili jos malo vise za PCM -70 nema bas smisla. tkdj slazem se s prije navedenim, ako nemas jos koji uad ili poco ili hardverske komnpresije itd.. ovaj jedini UAD ce ti sigurno vise koristiti od jednog ma kako dobrog reverba. sad da budem kontradiktoran tom savjetu, ja sam upravo to napravio. imam 3 hw reverba, i nijedan uad ili poco, i radim sa URS i Waves za komp/eq. pa sad jbga, kome sto pase.. na kraju krajeva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Hmm,hvala na ovako opsirnom savestu Clus!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Oggy,Ivane ,Off verovatno cu poslusati vas savet posto ni sam nisam siguran da od mpx serije treba uzeti nista ispod MPX-1 a to mi jos niko nije ponudio.Ocigledno je potrbno imati i jedno i drugo.
Kravadinka je skroz u pravu.Bilo bi dobro da se uplouduju dva wava recimo . 1.Vokal 2.Recimo tepih ili piano pa da ljudi naprave najbolje sto mogu sa svojim hadverom ili softwareom. To bi definitivno dalo neku sliku izmedju recimo Vss3 reverba i Pcm 80,ili TC3000 Hvala jos jednom svima,razmislite o testu! Last edited by oliver10; 23-10-2007 at 11:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
tc3000 je POTPUNO isto sto i vss3 .. samo sto je vss3 4x m3000
![]() slazem se .. neka stavi ovaj momak kravadinka ili kako vec .. jedan suv wave i ja cu staviti vss3 i postaviti .. bar to nije problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina Uad-a | silicone | DSP forum | 3 | 20-10-2009 10:22 AM |
quad monitori trazim savet!!! | Klarinetista | Monitoring | 13 | 30-11-2007 04:36 PM |
jeli ok kupovina | drums | Computer Hardware | 3 | 28-04-2007 03:43 PM |