|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
moja DVA umetnichka imena su nastala josh u osnovnoj shkoli.. za ovo shto radim sa ortakom (the speakerz) mi je pseudonim HeatMan.. tako me je znao ceo net i sve ekipe koje su igrale counterstrike u to vreme..
![]() ![]() a drugi.. Salliery nastao takodje u osnovnoj shkoli.. tako me zovu svi koji me poznaju.. u kraju i dalje.. bio sam budala.. tukao se.. itd.. da vas ne smaram i ne kvarim mishljenje o meni.. pa su me jedno vreme zvali sudija dred.. pa onda Don.. da bi na kraju ortak izvalio don salliery.. i od tad me svi tako zovu.. i da, drago mi je shto je usko povezano sa celom mocartovom prichom.. zato sam izbacio don.. ipak, kolko god se trudim, mocart nikada necu biti.. to je shto se tiche rep grupe koju chinim sa josh jednim ortakom.. grupa se zove "omerta".. zashto? e to vec ima duuugu prichu.. ukratko: bilo nas je trojca (h.e.d. - heatman esla devla).. posle nekog vremena esla je pocheo da se gubi.. i jednostavno nije bio nasha krv (a vlada - devla - i ja smo rodjeni na isti dan i bukvalno smo kao braca).. uglavnom posle velikih "nesporazuma" i par konflikata (konflikta, kako god) ![]() eto.. toliko od mene.. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
hmmmm....smatram da je "umetnicko ime" jako vazno za gradjenje nekog imadza, mada, ako si kvalitet u tom poslu ne treba forsirati bilo kakav atraktivniji naziv od onoga koji se vec poseduje.
Takodje, kada se bira ime koje ce te prezentovati u javnosti, treba izabrati nesto u skladu sa onim cime se bavis, nesto sto jasno karakterise osobu koja ga "nosi"
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
p.s. inace zovem se Milan ....."a koji Milan"? (sto bi rekli ljudi kad se pomene ime)... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa rekoh ja da umetnicko ime negde stima....al onda ljudi pocnu tako da te zovu pa cela situacija coveku ispadne malo cudna....
Kao sto pevacicu Shade-a svi zovu Shade.... Ko ce ga znati, moze ime da bude i dobra stvar ako ispod njega ne zraci neki ego trip..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Neki glazbeni žanrovi zahtijevaju umjetnička imena, tojest takva praksa je uobičajena.
Ti zanrovi prodaju milijune i milijune cdea, tako da umjetnička imena i nisu stvar za smijeh niti nesto djetinjasto. A odakle inspiracija? Pa najčešće se podudara sa atmosferom koju band ostvaruje, ideologijom, imageom, filozofijom itd. Dakle ne ime u smislu kada Ivan Ivić da sebi ime John McGregor ili potpiše cde pod pseudonimom, nego kada si da ime tipa Nocturno Culto, Samoth, Hellhammer, Satyr, Frost itd. Dakle, u tom slucaju umjetnicko ime ne predstavlja neko drugo ime, već i bilo kakav objekt, prirodan, okultan, mitološki itd. ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 14-11-2007 at 02:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Denyken kao gitarist/član benda | Reinhardt | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 9 | 08-04-2009 06:32 PM |
Ime benda - opet | OFF | Pricaonica | 31 | 11-11-2008 07:15 PM |
Ime benda | Mogli | Razno | 14 | 30-11-2006 11:28 PM |
ime benda - help! | makaay | Razno | 28 | 30-11-2006 01:30 AM |