|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
meni se cini da je ovde daleko veci problem sto mnogo pricamo, a jako malo sta konkretno kazemo i resimo...
bilo kakvo pitanje da se postavi ili misljenje koje se da, jako retko sam video obrazlozenje toga. Uglavnom su postovi tipa "u ovo je do jaja, ovo je smece", a obrazlozenja naravno nema... Gde je iskustvo, radi li neko nesto ovde? Gde su radovi ljudi koji stoje 100% iza istih? Valjda tako treba da procenim da li cu i sam uvazavati necije misljenje ili ne, zar ne? Jel neko sam radio uporedni test izmedju ITB i OTB (toliko to vec spominjete)? Ja odgovorno tvrdim da razlike ima! Cuo sam kako zvuci ITB mix i cuo sam kako taj isti mix zvuci kad ga samo provuces kroz analogni (iskalibrisan) sto sa sve faders na 0... No nije poenta u tome, poenta je u tome sto ljudi ne cene ono sto imaju i stalno traze krivca u sopstvenom neznanju (milion puta vec ovde receno)... No cak iako sam cuo tu razliku i dalje nemam problem da uradim sve ITB i budem potpuno zadovoljan sa soundom. Znam da moze da bude malkice bolje, a i ne mora.. nema potrebe, nije mi izazvao Trevor Horn ili Timbaland pa ko ce sad da napravi bolji, prezentniji, zajebaniji mix... gluposti... kolko vec postoji ovaj forum, a u promociji radova ne videh makar jedan post tipa "e ljudi, ovo je moj trenutni maximum, znam da moze bolje.. dajte savete i misljenja". Toga na stranim forumima ima koliko hoces. naravno kao i uvek.. izuzetaka ima, ali su u kriticnoj manjini... zato je ovaj forum i takav |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Temu SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa... (koja je vjerovatno inicirala ovu Arthurovu ideju) pratim od pocetka i stvarno ne vidim nista sto bi trebalo obrisati niti zakljucati. Ne shvacam je kao svadju vec kao iskustveno iznosenje misljenja najnaj autoriteta Rumskog i meni je pomogla da konacno formiram svoje misljenje.
Pocetnik sam (imam studio, tek nesto vise od godinu dana, krenulo se u home varijanti prije tri godine, iskljucivo plug-ovima (vodenim i slicn), danas imam bolje monitore, jaci komp, mikrofone, UAD1 (skoro svi plugovi) TC PoCo, TC Finalizer, da ne nabrajam, a sto je najvaznije ima avansiranog posla za najmanje 6 mjeseci... Malo je skromno ali za godinu dana nije lose i smatram to velikim napretkom za koji zahvalnost dugujem iskljucivo ovom forumu i nepoznatim nesebicnim ljudima. Vjerujem da ima jos puno ljudi poput mene koji iz prikrajka gutaju svaku recenicu na forumu i ne ucestvuju mnogo u raspravama da ne bi ispali jadni pred velikim facama. Ne brisite i ne zakljucavajte diskusije. Apelujem. Mi cemo vec znati da izvucemo ono sto je bitno. Sve dok jednog dana ne osjetimo da smo i mi ''zreli'' za ozbiljne price. Ako tada SSL-ovi ne budu jeftiniji a plug-ovi mocniji... Pozdrav. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Omiljeni forum | alfom | Razno | 34 | 21-09-2008 11:43 PM |
rumski forum | nenad | Razno | 9 | 18-10-2007 05:08 PM |