Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-01-2007, 07:58 PM   #14
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Rocktron ili LINE6?

Zašto ste se svi uhvatili PODxt-a, ako vam je za studio (mislim da se o tome priča pa ću nastaviti u tom tonu)?!

Za tu istu paru dobijete line 6 DI-box i paket plug in simulacija(koje su potpuno iste kao u POD xt, vjerovatno i bolje, ako koristite vlastitu a/d konverziju).

POD kao hardver je postao krajnje neisplativ i glupa kupovina (ako je samo za studio) pojavom istih simulacija u VST formatu i mislim da to nitko danas ne radi osim ako ne želi da mu komad metala svjetluca u studiju..

POD 2.0 se može nabaviti za siću , ali to su zastarjele simulacije (nekom su draže) i nemaju nikakvu opciju vst nadogradnje koliko znam čak ni dodatnih paketa simulacija.

Također obratite pažnju na revalver 2 i sličan softver, koji je po nekim stvarima prirodniji i masniji od line 6-a za lakše stvari, kao i A2 za rockerskiji sound.

Takav softver logicno nije koristen u doba Gibinog albuma jer je tad line 6 bio početak i kraj.
Sada više nije baš tako.

Line 6 drži težak sound i metal još uvijek (bar meni, neki se i ne slažu), za ostale žanrove se već našlo boljih riješenja u VST formatu.

Ako kome treba line 6 za studio, tu je onda VST gold bundle (valjda vam je draze to sve otvarati u cubase i stavljati po želji s bezbroj mogućnosti, nego snimati direkt sound iz metalne kutije ili raditi bezvezni reamping u pod xt pro koji je 700e), ako tko želi jeftinije tu su Amplitube 2, revalver 2 itd.

Ima toga po ovom dijelu foruma i previše. Samo treba pročačkati.

Za dobar preamp hardver, sigurno je pametnije uzeti nešto isključivo u tu svrhu a ne nekakve POD-je kojima je bit simulacija a ne super lampaški drive.
Eto, pa i ovaj spomenuti novi marshall drive za rack je odlican ima i mogucnost midi programiranja, u nas je oko 5000 kn(670e).

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 23-01-2007 at 08:07 PM.
MD is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules