|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
komadic uploaduj
a meni su prijatno iznenadjenje pruzile akcije sa early-reflectionima. Uzmi probe radi recimo wavesov TrueVerb i ugasi mu reverb ostavi samo E.R. I to mnogo toga. Meni je to par puta napravilo jako ugodne, privatne atmosfere u nekim laganijim stvarima. A ne zvuci kao losa soba. S druge strane, mnogo znaci sama prostorija pa i za glas. Ne slazem se da je ne treba snimiti.. poslusajte recimo novi album Paul Wellera i na svim laganijim stvarima imass utisak da je u istoj prostoriji sa tobom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ![]() ma nisan ja reka da ne treba snimit room. najidealnije od svega je kad se snimi kvalitetan prostor, ali ja govorin o uvjetima u kojima vecina nas radi. s ovin sto cluster pise slozit ce se velika vecina producenata na ovima prostorima, a da to procita jedan brian willson rec ce da ni jedan digitalni reverb ne vridi, nego da treba koristit iskjucivo prostor. cita san u 'behind the glass' intervju sa njin i bolesnik kaze da nikad na nijednon svojon ploci nije koristi digitalni reverb (ni onaj hardwarevski), nego iskjucivo prostor... i tu sad dolazimo na onu staru kinesku poslovicu: 'pas lize sebi jaja jer moze'. ![]() brian willson je jos daleke '67. svoj good vibrations snima u nekoliko studija radi da bi na pojedinin instrumentima i vokalima dobi razlicite reverbe. ne znan ima li koji studijo na ovima prostorima pravi plate (sa metalnon plocon) ili 'reverb sobu' (acoustic reverbation chamber) a to se sve u svitu itekako koristi. john holbrook (tip je dobi 5 grammya) je snima klapu sinj i lindjo fa. prvo je misec dana trazi crkvu u kojon ce snimat, a onda je jos misec dana trazi najboji polozaj mikrofona. mixa je odma na licu mista, cak nista nije ni masterizira ni popravlja nivoe, nego je na cd stavi snimak prve generacije... mislin, to su manijaci, ludjaci... a ko je lud ne budi mu drug. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
Studio 6 Radio Beograda i dalje ima plate sa metalnom plocom
i simpa zvuci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cuje se muzika ubrzano kada je spdif ukljucen? | sashavl | Computer Hardware | 5 | 24-05-2009 08:44 PM |
Bolje od mene da se prvo cuje... | sRce | Pricaonica | 4 | 01-04-2009 04:40 PM |
-=Reverb=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 3 | 26-02-2005 12:00 AM |