|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
postoji li mogucnost da se negdje rucno 'nacrta' virtual gitaristu sviranje 1-8 varijacija? Za sada radim tako da ukljucim snimanje i ono 'w', pa dok pjesma tece, rucno mijenjam varijacije. Poslije ukljucim 'read' i to uglavnom radi ok. Medjutim problem je kad zelim da mi u nekim paternima svira npr varijacija 1. pa onda 8. u tom slucaju moram preci rucno preko svih ostalih da bi dosao do 8-me.
Opet pitanje o crtanju, ovaj put o crtanju modulacije, tako da vizzo samo razlozi akord. Cesto mi uspije rucno usnimavanje pomocu modulation bendera na klavijaturi, ali mi ne ispada dobro ako zelim razloziti 2 susjedna akorda. Da li je to moguce ucrtati u key editoru? Pokusavao sam sam, ali nikako da skuzim koliko ranije? prije akorda treba nacrtati (stepenasto?) i kad ponovo vratiti modulaciju na '0'? p.s. prijedlog mozda da uvedete dodatnu temu na forumu sa podnaslovom 'za papke', tamo bih zasigurno bio vidjeniji gost ![]() ajd zivili |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
ides u setup i namistis jednu oktavu za key remote
![]() onda livon rukon minjas varijacije a desnon picis akorde, a mozes i naknadno usnimit varijacije. u oktavi za remote mozes dadavat one popratne zvukove, kad prelazu prsti priko zica i sl. ima jos jedna smisna caka! 8) prebaci gitaristu u 16. midi kanal i dobit ces dodatne rifove i zajebancije. :roll:
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
cek cek cek... koji setap? U VG setap-u?!?!
Ja sam u glavnom ucrtavao program change, u controller lane-u, od 1 do 8, i to je radilo... ili od 0 do 7, ne secam se. A jel ima neki fazon da sam namestis paterne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
samo podji u setup od vg-a, ukjuci key remote
![]() |
![]() |
#5 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
sad mi pada napamet oni vic od idekiusa 'moze i tako'
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Puno hvala, cim se skinem s interneta ovo cu isprobati.
Rekoh ja na pocetku da je ovaj forum rudnik zlata. Kad vec govorimo o virtual gitaristi imam jos jedno ( :roll: ) pitanje. Npr. vizzo acoustic v. gitarista, sve je to lijepo i krasno, ali on onakav kakav je po deafultu ipak dosta 'para' usi sa nekim 'srednjim?' freq. Cime bi bilo najpozeljnije 'ubiti' tu agresivnost ritam gitare i to utopliti (utopiti) u mix? Znam da je zvuk cesto stvar ukusa i da moze biti razlicitih pristupa, ali me zanima ugrubo, kako i cime najcesce tretirate akusticnu ritam gitaru? pretpostavljam da je kljucan eq, samo ja nikako da nadjem pravu freq za cutiranje? Mozda malo excitera, nekog posebnog reverba? A mozda svega pomalo? Jos jednom hvala i lijep pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Denyken kao gitarist/član benda | Reinhardt | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 9 | 08-04-2009 06:32 PM |
Virtual Bassist | puRe | Audio Software | 21 | 23-11-2004 05:21 PM |