|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Neko od vas me je posavetovao da bih trebalo da se okurazim, i proniknem u tajne Cubase SX-a. Moja zamerka je bila da nemam volume line (ah te lose navike), a taj neko, ko ocigledno nije pacer kao ja, mi rece nesto sto sam vec saznao citajuci User guide: ?decko, koristi autiomatizaciju?.
Ako se ne varam, automatizacija, odnosno fejdiranje pomocu opcija read i write, je profesionalniji odnos prem tom delu produkcije. Valjda to znaci da se vise treba osloniti na uho, nego na neke tamo linije. U redu. Ja sam za automatizaciju, kao sto rekoh vec znao, cak sam je i isprobao, i zaista mi se ucinila kao vredan izazov, dodatno potkrepljen hvalospevima iskusnijih. Medjutim, primetio sam da mi kontrola zvuka na Cubaseovoj mixeti kasni, a to je, priznacete, veoma nezgodna okolnost kada zelite da budete zvucno precizni. Imam Audigy2 ex Platinum, a kasnjenje o kome govorim proizilazi upravo iz cinjenice da kada otvorim mixetu zvucne kartice i pojacavam, odnosno smanjujem ton, sve je u redu. U Cubase-u, medjutim, nije tako. U pitanju su neke milisekunde, pretpostavljam... P.S. Iako sam vecinu podesavanja u Cubase-u radio na osnovu uputa iz dokumentacije koja stize uz software (citaj ? help), voleo bih da mi neko kaze kako bi trebalo da podesim ovaj program u odnosu na zvucnu karticu i racunar koji imam. Znate vec, buffer size i ostali bakraci. Sve to lepo pise, ali ja , ipak, vise verujem nekome ko iz iskustva zna sta je bolje. P.S. 2 Imam: AMD XP 2500+ (Barton core), Epox-ovu maticnu plocu zasnovanu na Nforce cipu sa dva puta 256 MB Kingstonovog RAM-a, Maxtorov HD od 80 GB, MSI graficku od 64 MB RAM-a i 8X AGP, LG-ov CD ROM i DVD combo RW i KWorld TV FM karticu. I naravno, Audigy2 ex Platinum. Monitor valjda nije nitan, 'al ajd, za svaki slucaj - Philips 107T5.
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
ma to vama lalama i nama dalmatincima kasni (neznan kako boskovicu radi), inace je brza ko munja
![]() zajebajen se, naravno. neznan, nebi smila kasnit. da ti nije to zbog drivera i njihove latencije?
![]() |
#3 |
Mason
|
![]()
[quote="sandrob"]neznan kako boskovicu radiquote]
Postovani gospodine, Vas racunar je napao mnogo zajeban Crnogorski virus. No nemojte se nista brinuti jer on ne radi nista, lijenj je ![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Lenj na 2, 088 MHz!!! Ako se zezate, OK, ali cini mi se da ne bi trebalo tako da se ponasa. A sto se tice drivera, iskren da budem, i to je mala enigma. Naime, u Control panelu ne mogu da nadjem (ili ne znam gde da nadjem) karakteristike drivera. Creative Audigy2 podrzava ASIO2 driver, medjutim, meni je racunar sklapao drug, koji je instalirao drivere dobijene u kutiji sa karticom.
U folderu SX-a navedeni su ASIO full duplex i ASIO multimedia, ali nigde nema ASIA2. Isti je slucaj i kada otvorim device u Frutyloops-u. Dajte mi neke smernice, jer nisam sasvim siguran kako bi konfiguracija koju imam trebalo da se ponasa. P.S. I mada i nije tliko bitno, ali cisto zbog vas da znate... Ja sam Kragujevcanin, dakle cistokrvni Sumadinac, koji je trbuhom za kruhom dosao u Novi Sad. I jos se nije skrasio, ali radi na tome.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kako se podesava latencija? Mislim da je sa ovom mojom (iako amaterskom) Audigy dvojkom ne bi trebalo imati, ali mozda sam ja samo jedan u nizu onih koji su poverovali prepredenim trgovcima...
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne bavim se Creative proizvodima jer im ne vjerujem da mi mi mogli vozit toliko sati koliko mi nekad treba.(salim se)
Ako je kartica zasnovana na EMU K1 chipu onda ne cekaj ni milisekunde nego instaliraj KX Drivere i njih slozi teko da ti odgovaraju u radu. Toliko ti ja mogu reci ako ne girijesim u vezi chipa na kartici. Oko ovoga bi ti Diviner ili Purator mogli dati najkonkretniji odgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderator
|
![]()
[quote="idekius"][quote="sandrob"]neznan kako boskovicu radi
Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Da, sasvim sigurno je problem u losem izboru drivera. Meni je SX bio podesen za rad sa ASIO multimedia, a ja sam iz znatizelje prebacio na ASIO full duplex i mixeta je radila kao zmaj. U instrukcijama koje si mi dao Puratore nisi pomenuo ovu opciju, vec Creative ASIO i SB Audigy ASIO. Zasto ne ASIO full duplex? I na koliko da podesim buffer size i buffer rate?
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
[quote="idekius"]
Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikseta?? | Kroks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 11-10-2008 10:12 PM |