|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cao ,prvi put sam na forumu i ovo je moj prvi post
![]() sta mislite o navedenim monitorima? Produciram bass heavy muziku ,nesto slicno kao house, dubstep, trap, dnb i tako dalje..Definitivno sam suzio izbor izmedju eve sc 207 i adam a7x ,ali kolko sam uspeo da nadjem informacije na netu ,ljudima vise lezu eve sc 207-ice ,a jos su pritom malo i jeftinije.Zvucna bi bila scarlett 2i2 2nd generation, a sluske ath m50x.Soba mi je oko 12 m2 odprilike ,bez ikakve akustike (tj. imam neki piramidalni zuti sundjer pa ako bude trebalo uslikacu ga da vidite) + toliko se cuje preko ,da cujem bebu kako place komsinici po ceo dan pa se malo plasim zbog potencijalne buke ![]() Hvala svima na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
pozdrav, dobrodoso na forum...
i jedni i drugi monitori su itekako kvalitetni, za pitanje sta mislimo - mislimo da je najbolje ako si u prilici da odes do radnje/showrooma i da poslusas oba pa da sam odlucis... poneses svoj neki mix i preslusas uporedis, i oni na kojima se cuje vise gresaka njih pazari... ako nisi u prilici da ih cujes - kupuj one koje si u prilici da cujes ![]() druga stvar vrlo bitnija je sto, imaces vrlo malu sobu, a vrlo jake monitore... maybe overkill? sto se tice buke i pregradjivanja i azmafona, sori sto ti rusim kulu od peska, nece tu azmafon pomoci ako si mislio udri azmafon tamo kod njih udri kod mene udri knauf i cao... tu "buku" koja ce smetati porodici cine uglavnom nize frekvencije koje nije tako lako obuzdati, pogotovo u tako malom prostoru (ima dosta tema na forumu o tome procackaj procitaj). Ti monitori (kao i vecina ozb studijskih monitora) prosviraju i pokazu svoje prave boje tek u tretiranim sobama sa kontrolisanom akustikom pa tek tad mozemo doneti sud koji su bolji. Sori ako deluje ostro, ali nisi ni prvi ni poslednji koji dodje na forum i postavi brzo pitanje a odgovor je itekako specifican... to je ko da nas pitas dal da kupim trkacki auto, mclaren ili porsche, ocu sto brze da vozim - prijatelju, sta god da kupis brzo ces da vozis, ali u sredini gde si i po nasim putevima nigde neces drasticno brzo da stignes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav blaster,hvala na obrazlozenom odg.
![]() za monitore mislim da mi je jasno,to sam definitivno znao i bez da pitam ali dobro nema veze ![]() ![]() ![]() Last edited by Eyezblur; 03-01-2018 at 03:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
A kad su zvučni valovi neandertalski neodgojeni oduvijek, i ne žele promjeniti svoju prirodu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
nisam siguran da te kapiram,ali kontam da ce neko dati malo adekvatniji odgovor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ma cista fizika, zvucni valovi niskih frekvencija su jednostavno preveliki da bi ih se zaustavilo malim stvarima, zato je to “neandertalski neodgojena” sila prirode
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna izolacija | Baltazare | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 01-06-2011 08:38 AM |
Podna zvucna izolacija! | Mirzoni_zgb | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-09-2010 09:08 AM |
Zvucna izolacija | stormwatch | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 09-12-2009 10:06 AM |
Karatavan i zvucna izolacija | vly | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 04-03-2008 10:53 PM |
Zvucna izolacija vrata | Nocni | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-08-2005 02:29 PM |