|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav ljudi!
Nije me dugo bilo, ali čitam jo? uvek i pratim ko ?ta pi?e ![]() Pitanje je za vas koji imate iskustva u zvuku i videu za reklame, koji format je najkompatibilniji sa većinom na?ih stanica? Pretpostavljam da nemamo neki standard, jer je pola TV stanica stereo, a pola mono, neke ?alju 16:9 signal a neke 4:3.. Do sada sam radio samo muzičke spotove, i tada sam bio u direktnom kontaktu sa tv stanicom koja ih je pu?tala, a sada radim neku reklamu i nisam siguran ni zvuk kako da eksportujem.. TV ni ne gledam, ali uspem ponekad u prolazu da čujem kako su sve reklame neujednačene.. Pa me interesuje ?ta vi preporučujete? Pretpostavljam da će finalni eksport biti mov kontejner sa nekom blagom kompresijom, u 4:3 formatu (letterbox), sa 44.1/16 zvukom, po?to verujem da sve stanice pu?taju to. Najvi?e me interesuju dbfs i rms (ali i ostale preporuke)? Pla?im se da ne zvuči ti?e od ostalih prepr?enih reklama, jer klijenti neće biti zadovoljni.. Pa ako vam nije mrsko, podelite svoja iskustva ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rumski radio stanica... | spartakus | Predlozi i sugestije | 13 | 04-06-2012 11:03 PM |
Rock i pop pevači u domaćem filmu | lesha | Razno | 0 | 30-10-2009 12:52 AM |
koja glupost!!!! LAP i domaća slova | bassystem | Audio Software | 11 | 11-12-2008 11:28 PM |
Tutoriali na domaćem jeziku | R A V E N | Tutorijali | 0 | 17-04-2007 12:49 PM |