UAD kao zacin C?
Razmisljam nesto, pa rek'o da pitam ovde za savet.
Posto ja volim VA, a i A zvuk, citam npr. za Virusa da mnogo bolje zvuci preko analognih izlaza pa u neki Appollo, nego direktno preko USB-a. Neki kazu da to prakticno nije isti synth. Kljuc je u Access-ovim D/A konvertorima.
E sad, da li bi imalo smisla provuci VSTi, kao sto je moj omiljeni Reveal Sound SPIRE, kroz neki UAD plugin koji simulira analogno snimanje, proces konverzije. Koliko bi to zvucalo bolje od VintageWarmer-a i slicnih "native" plugin-ova. I ja licno sam se iznenadio kad sam preslusavao neke presete za Virus, koliko bolje zvuce od Spire-a, a obicno nije tako i Spire ima synth engine koji skoro moze da zameni Virus (a to kazu ljudi koji imaju Virus). Onda skapiram da je MP3 koji sam slusao 99% snimljen preko Virus-ovih analognih izlaza. To je taj zacin C.
Sta biste vi preporucili, i sta je najjeftinije/najprakticnije resenje? Koji UAD plugin-ovi tu dolaze u obzir? Koja UAD kartica bi mogla da potera npr. 16 takvih plugin-ova, da imam pojedan instance na svakom kanalu, na masteru, ali pre svega na VA synth-ovima?
Kao sto Spire u mojim usima zvuci autenticno u odnosu na hrpu drugih VSTi, tako zvuci i mrsavo u odnosu na VA snimljen preko dobrih D/A i A/D konvertora. Moze li se to postici in-the-box, i u kojoj meri.
|