Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2013, 07:00 PM   #1
Kefa
Member

Default Peavey KB5 PROBLEM

Prilikom sviranja na ovom pojačalu uz PC3,digao sam master volume na nekih 50 % i master kanala na nekih 50 %,da bi nakon toga u određenim "situacijama" zvuk na momente dobijao nekakvo probijanje???
Uglavnom se to znalo desiti kori?tenjem aftertocha na el. pianu ili Leslie simulacije sa dignutim driveom,a daljnjim dizanjem snage i ostali programi na momente prave istu stvar.
Po?aljem pojačalo provjerenom majstoru,i on ka?e da su zvučnici ok,ali da je navodni problem u sijalici 12 v i 24 W (pregorila),koja slu?i kao nekakav osigurač u samoj skretnici pojačala.
Prema opisu majstora (nisam lično vidio) ona bi ovako izgledala:

http://www.fullcompa...uct/363509.html

,ali problem je u tome da nigdje ne mogu naći odgovarajuću jačinu od 12 v i 24 w!!!
Navodno odgovarajuća je i autosijalica SK3 Sylvania ???
DA LI MI IKO MO?E POMOĆI U OVOM SLUČAJU???
UNAPRIJED HVALA
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2013, 10:41 AM   #2
Kefa
Member

Default Re: Peavey KB5 PROBLEM

Izgleda ipak da je do visokotonca!U prvi mah nije pokazivao o?tećenje,ali detaljnim pregledom i radom na većoj snazi osjetio se "problem".zanimljo da nema nikakvu oznaku modela,pa mi je samim tim zadatak pronalaska identične dijafragme ote?an!!!
Kefa is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules