Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-07-2012, 09:59 PM   #1
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Default Direct Out problemi na Behringer 2442FX mikseru

Kupio sam polovni Behringer 2442FX( a publika urla:"uaaaaa budalo!!!") i krenuo da povezujem sa M-Audio Delta 1010LT. Delta 1010LT ima RCA ulaze i izlaze (osim 1. i 2. ulaznog kanala koji su XLR).

S obzirom da sam hteo da napravim samo test snimak koristio sam ono sto je bilo pri ruci, to jest, neke jeftine RCA kablove i RCA/TRS adaptere (TRS stereo sto je totalno idiotski ali sam cisto hteo da vidim da li ima ikakvog signala na izlazu).

Subgroup i Aux izlazi su davali signal na kartici medjutim direct out i main out nisu imali nikakav izlaz. Kad sam povezao slusalice na direct i main izlaze cuo se signal.

i PITANJE JE: Da li je ovo odsustvo signala do losih kablova i (verovatnije) cinjenice da su adapteri stereo na TRS kraju ili postoji sansa da su ovi izlazi na mikseru 'riknuli' ?

Direct output su post-fader. Inserti na kanalima rade ali su pre-fader.
Old 17-07-2012, 10:35 PM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Direct Out problemi na Behringer 2442FX mikseru

Direct out je TRS, ali ne u smislu stereo veze, nego balansiranog audio signala. Ovo sve zvuci kao nesto vrlo pogresno sa vezama.
Ako ti je sa jedne strane rca, balansirani konektor na drugoj strani, narocito ako je adapter, verovatno sabira +fazu i -fazu signala, elem, rezultat = 0. Stavi umesto njega obican TR.
Jos bolje, povezi master, ili direct out iz miksera sa XLR konektorima na zvucnoj karti. Zaboravi na rca sve zajedno!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2012, 11:09 PM   #3
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Nazalost, ne mogu da ostavim RCA po strani jer mi treba svih 8 kanala sa delte 1010lt za snimanje bubnjeva ili bilo cega sto ima vise od 2 izvora.

Razmisljao sam da napravim kabl na jednoj strani rca-muski a na drugoj-trs muski da bih sklonio adaptere iz price. Mada sam sad zbunjen jer sam celog zivota mislio da je TRS po default-u mono. A sad sam nasao na netu da je TR mono a TRS stereo.

Dakle, prateci ovo sto si mi rekao moguce je odraditi direct out sa TR na RCA kablom?

I jos jedno pitanje da li postoji neki poseban razlog za izbegavanje RCA konektora da znam za ubuduce?
Old 18-07-2012, 09:20 AM   #4
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Zaboravi na trenutak mono i stereo, to je upotreba konektora, a u ovom slucaju pogresna terminologija. Elem, upotreba konektora koja je tebi potrebna je vezivanje uredjaja sa balansiranim izlazom na uredjaj sa ne-balansiranim ulazom.
To se radi ovako:
iz miksera TRS ( Tip je +, Ring je -, Sleve je zemlja)
u deltu RCA (Srednji konektor je +, spoljni konektor je - i zemlja. R i S prespojeni)
Khan is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
behringer 2442fx, direct outs

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules