|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Prvo da pozdravim sve clanove foruma...Ovo je moja prva tema, ja mislim ujedno i prvi post...Puno vise citam, nego sto pisem
![]() Zamolio bih clanove koji imaju iskustva sa navedenom kartom(emu 0404, ako nije problem, da ih zapisu ovdje u temu.... Uzeo sam navedenu kartu, tacnije dobio je u zamjeni za mobitel.... Dosad sam imao samo 15-sto dnevni susret sa 1212m kartom takoda nisam stvorio neki odredjen utisak, a sa ovom nikad nisam radio, tako da... ![]() Unaprijed zahvalan, Kapo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav cika Kapo, cestitam prvi post, dobrodosao!
Vecinu tehnickih detalja ces vrlo lako dobiti na sajtovima distributera i kod nas i po evropi. Nova pci-e verzija kosta oko 90€ i u toj ceni se dobijaju mozda najkvalitetnije zvucne performanse, digitalni ulaz/izlaz, midi konekcija i dobro podrzani driveri... Odmah bih te posavetovo da probas da, ako imas konkretnije pitanje ili vise istih, slobodno napises po koje. Malo je preopsirno, a karta ko karta je medju najprodavanijim u klasi, sto u startu vec nesto govori o njoj i veoma je rasprostranjena... E sad,posto je vec imas, pitaj slobodno detaljnije, ako imas neki setup, jos nesto od spravica, monitore,mikrofone,zelje, nista vise, nesto, opisi, pa da vidimo kako se moze posavetovati... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-12-2011 at 12:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
koje uskoro planiram mijenjati sa Adamima A7... Da li ova kombinacija vrijedi cemu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Oprema ne cini kvalitetnog produkcionog radnika! Nekome ni studio od 980k evra ne bi pomogao da bude producent, aranzer, ili slicno. A neko i sa najminimalnijim setup-om moze lepo da radi. To zavisi samo od tebe! Sve ostalo je samo nacin da ti ostvaris svoje sposobnosti, pa kad osetis da te "stara" oprema "koci u radu", tek onda razmisljas o novoj, boljoj itd... Setup je sasvim ok, vrlo korektno i moze se lepo raditi. Licno mislim da ti je Ultragain vece "usko grlo" od monitora. Ako poznajes dobro kako rade te kutije, pre bih ulaganja usmerio u prodaju ultragaina i nabavku , recimo GA pre 73 ili slicnog mic preampa, mada je ovaj u toj ceni, vec neko vreme apsolutni best buy! Dobices osetan napredak u krajnjem soundu. Sam mic i karta su sasvim ok, i ultragain samo "gusi" ono sto inace mogu... 2031a je "govedja", lenja kutija,treba da je "poteras" da "prosvira" ali kad je dobro "naucis" kako radi, moze se sasvim korektno raditi...!
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Svjestan sam toga da oprema ne cini producenta, znaci predlazes mi da se kutarisem ovog Ultragaina...Razmisljao sam o ovoj opciji preampa
pa sta mi ti predlazes za ovaj http://www.pik.ba/artikal/2276918/pr...channel-strip/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Na Presonusu ces dobiti dosta dobar preamp, nije los, a ostalo je u granicama korektnog. Ali nista sto vec na DAW-u neces moci da kompenzujes. Da je 2-kanalni, pa da kaze covek, ali nije. GA je zaista dobar preamp, kasnije , perspektivno, cak i u nekom skupljem setup-u vrlo upotrebljiv. Doduse nije lampa. Ali , elektronika koju poseduje, radi "toplije" od pola tih semi-kvazi-lampica... O koncu, jeftiniji je GA... Kosta oko 250e... ![]() Perspektivno, zamenom trafoa na GA za kvalitetne (intervencija od 100-tinak evra) dobija se zaista dobar zvuk. Ako ne, uvek ces imati odlican (mic&instrument) preamp za svaki, pa i "veliki" setup. Naravno, istrazi, pogledaj svukud, ohrabrujem i kolege sa foruma da me koriguju itd... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-12-2011 at 01:29 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|