| 
 | |||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  03-07-2011, 01:19 PM | #1 | 
| Pro Member Join Date: Apr 2005 
				 |  S-PDIF pitanje konekcije 

Imam project mix, koji ima S/pdif in/out.  U SPDIF in na project mixu prikljucen mi je Roland Fantom, a spdif out na Projectmix-u je povezan sa Tannoy Precision digitalnim monitorima..Stigao mi je i bass procesor koji takodje ima spidif/out. Kako njega da povezem sa Project mixom??? Posto project mix ima samo jedan SPDIF in, a tu mi je uljucena klavijatura..A ja bih zeleo i digitalnu konekciju sa bass procesorom??? Da li se pravi neki "krug" ili postoji neki uredjaj za spidif, kao sto je to za midi -Midi THRU uredjaj??? | 
|   |   | 
|  03-07-2011, 02:12 PM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 
				 |  Re: S-PDIF pitanje konekcije 

Ja, po secanju, mislim da to nije moguce, a da jedino sto mozes da uradis, pretvoris koaksialni u opticki, uz pomoc nekog uredjaja za to, ali su to sve neisplative stvari....... u tom setupu.... Prvo bass procesor..... mislim da razlika nije tolika sa i bez s/p-difa, a verujem da simulacije (VST) rade bolje od bilo kog prosecnog svirachkog procesora (ne racunam kombinacije Avalon u5 pa u nesto drugo)

__________________ .....Snimam sve (u)zivo .....   | 
|   |   | 
|  03-07-2011, 02:15 PM | #3 | 
| MAO Join Date: Feb 2004 Location: Shenzhen, China 
				 |  Re: S-PDIF pitanje konekcije 

kolko spdifova, tolko konekcija.. ne postoji spdif hub.. moraćeš da odustaneš od neke konekcije.. a i ovo što off kaže, ako imaš negde još optičku konekciju, postoje adapteri koji koštaju neke pare, da se optical prevede u coaxial spdif..
		 | 
|   |   | 
|  03-07-2011, 02:46 PM | #4 | |
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
				 |  Re: S-PDIF pitanje konekcije Quote: 
 ADAT ima cetiri stereo kanala... ne znam da li postoji adapter ADAT-to-4xS/P DIF, pogledaj.... pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Pomoc oko konekcije | Nemania | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 25-10-2010 03:56 PM | 
| ?ta je to S/PDIF? | SumAnuT | Audio Produkcija - Osnove | 0 | 20-02-2010 05:16 PM | 
| XLR konekcije i gubitak | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 15-02-2010 04:36 AM | 
| Pitanje u vezi midi-USB konekcije | alektom | Computer Hardware | 5 | 17-10-2006 09:19 PM | 
| S/PDIF problem!! | -Yoweeza- | Computer Hardware | 6 | 24-01-2006 04:14 AM |