|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nisam do sada snimao na 96k niti sam koristio 24 bita.
Rezolucija na 96k je duplo bolja nego na 48k tako da se dobija siri fq opseg a i reprodukcija u cujnom opsegu je preciznija (valjda?). Sta mu tu onda dodje razlika izmedju 16 i 24 bita? Pretpostavljam da u procesu digitalnog miksovanja ima neku ulogu? Namera mi je da snimam na 96k (ili 48k), upotrebim u pc neke efekte, pa da onda idem sa 10 ch u analog mix sa reverbima, kompresijom, exiterom itd. Da li u toj kombinaciji ima uticaja 16 vs 24 bita? Da li da to onda remixujem na dat 48k/16 pa zatim presemplujem na 44k/16 na compu ili je bolje da mix bacim nazad na pc na 96k/24 pa onda da radim konverziju na 44k/16? Ili je najbolje snimiti drugim compom direktno na 44k/16bita? Da li je tu potreban dihtering? Koje programe da koristim za ta procesiranja. Imam nameru da koristim Sonar 7 ili 8 kao recorder i za obradu, da li je ok ili bi prednost imao Cubase? Licno mi se cini da PC radi lakse sa Sonarom.. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|