Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-12-2010, 09:50 AM   #1
MilTon
Member

Default Sonnox u WIN7 64bit

Kolege, instalirao sam sonnox paket na 64bit verziju W7, Cubase 32 bit. Nazalost, Cubase nece da mi vidi ove plug-inove. Ima li neko ideju kako da resim problem? Hvala
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2010, 10:33 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Sonnox u WIN7 64bit

ne bi trebalo da ima veze koja je bitaža sama po sebi. Tebi je problem najverovatnije nastao sa putanjom do plugina. Tako da najbolje da ponovo pustiš instalaciju i vidiš kuda idu. Jer ima u w7 64bit taj folder Program Files i Program Files(x86).. e sad ti pogledaj kuda idu plugovi. A onda proveriš u Cubaseu u Devices - Plugin information, koje foldere Cubase vidi. I onda to uskladiš - ili kažeš cubaseu da gleda sonnox folder, ili sonnoxu kažeš da ide tamo gde ga cubase vidi.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2010, 12:07 PM   #3
MD
Senior Member

MD's Avatar

Upravo to, meni sonnox rade na win 7 64 bitnom ali zna mi se desiti kod instalacije nekih pluginova da ti ih instalira u obican program files (ako se instalira automatski) ili gdje već, pa ih nema u cubaseu... ručno odredi gdje će se instalirati (program files x86 itd)... manje više, svi koji ti rade u xp će ti raditi i u win 7...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2010, 12:41 PM   #4
MilTon
Member

Hvala na odgovorima drugari. Sve sam pokusao, ne gine mi ponovno instalacija Win7.
Old 19-12-2010, 04:08 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne vidim da je to rešenje. Ajd korak po korak, pa vidi gde si se zeznuo.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2010, 04:22 PM   #6
MilTon
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ne vidim da je to re?enje. Ajd korak po korak, pa vidi gde si se zeznuo.
Pazi, kad sam prvi put instalirao Sonnox sve je bilo ok, ali je bio u rutu VSTPlugins. Onda ja kao da bude preglednije, napravim Oxford folder pa iskopiram instalirane pluginove u taj folder. Otada, vise ih ne vidi, ni kada ponovo instaliram ni kada ga uputim u taj folder, nista regularno. Zato sam i mislio da mi je najjednostavnije da ponovo instaliram Win7, ionako sam tek poceo. Pogledao sam i po netu, ima tu nekih problema na relaciji Sonnox - Win7 64bit.
Old 19-12-2010, 05:35 PM   #7
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Jel samo cubase nece da ih vidi ili? Vidi li ih neki drugi host softver provjeri, pod uslovom da nije nuendo jer ce ti vjerovatno bit isto.

Mozda ih je samo cubase stavio na blacklist, ako jeste nema potrebe za obaranjem citavog sistema. To rade ove novije verzije steinberga u slucaju da ih neki plug zeza (zbunilo ga je iz nekog razloga kad si rucno premjestio fajlove predpostavljam), stave na blacklist odredjeni .dll fajl radi samog podizanja softvera, sto je fina opcija... Sa druge strane je glupo sto ga i ne makne uvjek sa tog blacklista posto uredno instaliras opet taj isti plug..

Posto sam imao slicnih problema ranije, evo kako sam ja rijesio problem.. Doduse na xp, ali nebitno ako kazes da ti je vec ranije sve radilo na win7.. Dakle prvo uninstall sonnox, ne bi bilo lose ni da pocistis iz registry baze ostatke ako ih ima..

Onda probaj Start-Steinberg Cubendo-Application data folder pa obrisi vst2x blacklist, vst2x plugins, vstpluginfo i startuj program. Ucitavace ti sve plugins/vst ponovo sto ce malo da potraje jbg, alii mislim da ce da proradi kad posle svega toga instaliras paket....
Old 19-12-2010, 08:12 PM   #8
MilTon
Member

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Jel samo cubase nece da ih vidi ili? Vidi li ih neki drugi host softver provjeri, pod uslovom da nije nuendo jer ce ti vjerovatno bit isto.

Mozda ih je samo cubase stavio na blacklist, ako jeste nema potrebe za obaranjem citavog sistema. To rade ove novije verzije steinberga u slucaju da ih neki plug zeza (zbunilo ga je iz nekog razloga kad si rucno premjestio fajlove predpostavljam), stave na blacklist odredjeni .dll fajl radi samog podizanja softvera, sto je fina opcija... Sa druge strane je glupo sto ga i ne makne uvjek sa tog blacklista posto uredno instaliras opet taj isti plug..

Posto sam imao slicnih problema ranije, evo kako sam ja rijesio problem.. Doduse na xp, ali nebitno ako kazes da ti je vec ranije sve radilo na win7.. Dakle prvo uninstall sonnox, ne bi bilo lose ni da pocistis iz registry baze ostatke ako ih ima..

Onda probaj Start-Steinberg Cubendo-Application data folder pa obrisi vst2x blacklist, vst2x plugins, vstpluginfo i startuj program. Ucitavace ti sve plugins/vst ponovo sto ce malo da potraje jbg, alii mislim da ce da proradi kad posle svega toga instaliras paket....
E, hvala druze, to nisam probao, zvuci kao pravo resenje!
Old 19-12-2010, 10:06 PM   #9
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by MilTon View Post
E, hvala druze, to nisam probao, zvuci kao pravo resenje!

Nema problema. Jos ako proradi pa na svaki kanal po 9 sonnox-a da se upregne.
Old 20-12-2010, 04:12 AM   #10
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Na W 7-64.bit instalirao si C5-32.bit, da li ti je i instalacija Sonnox-a 32.bit ?
66musicman is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules