Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-04-2010, 03:57 PM   #1
drzox
Member

Default Gadjajte

Ovo je prvi put da pitam nekoga za komentar jer mi se dosada u principu sve moje gadilo,a ovo mi vec lici na nesto pa onda PUCAJTE:

http://rapidshare.com/files/380789088/Andjeo.mp3

http://rapidshare.com/files/380792964/Starica.mp3

Za obe me interesuje ocjena produkcije i svega sto se smatra neautorskim radom ,a za drugu me i posebno interesuje da li ima predzvuk nekog hitica ili nesto tako.
Unaprijed hvala
Old 04-05-2010, 09:26 AM   #2
drzox
Member

Default Re: Gadjajte

Zar je tako ocajno da niko nema srca da kaze (((((
ili trebam nekako drugacije postaviti pjesme ili ?????????????
Old 04-05-2010, 09:37 AM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
Zar je tako ocajno da niko nema srca da kaze (((((
ili trebam nekako drugacije postaviti pjesme ili ?????????????
pa malo ko ima vremena da sad skida pesme...stavi na you tube ili (jos bolje) na soundcoud - instant play, imas kontrolu, itd...i besplatno je !!

http://soundcloud.com/
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 10:27 AM   #4
drzox
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa malo ko ima vremena da sad skida pesme...stavi na you tube ili (jos bolje) na soundcoud - instant play, imas kontrolu, itd...i besplatno je !!

http://soundcloud.com/
Pa to su mp3 od 6mb ,skine se za 1 minut po pjesmi sa danasnjim brzinama 2-3mb/s
Old 04-05-2010, 10:37 AM   #5
google
Banned

Preslusacu.

1. "Andjeo" Devojka je mutava. Miks je sprzen (valjda je to nesto sto je pozeljno, ja to mrzim). Ubuduce, cim otvori fajl i vidim da je "podsisan", necu ga ni slusati.

Gitara ili nesto sto grebe (ne cujem tacno sta je, bi trebalo da se utisa). Ostalo je smiksano.

Devojka koja peva prvu pesmu je solidan izvodjac, a los pevac (to moze da prodje). Mora da trenira izgovor glasova, da se potrudi. To je taj odvratni, ljigavi stil koji je toliko izraubovan da se ne moze podneti, ali neko to voli.

Ja to najiskrenije mrzim, ali mislim da ta pevacica moze imati svoju publiku.

Sad cu preslusati i drugu.

2. Druga bi se trebala ponovo miksati. A i trebalo bi uraditi bolji aranzman i ponovo svirati. Ova pesma ne valja.

Neka pistalica na solu sto podseca na harmoniku, zvuci vrlo lose, trebalo bi je izbrisati ili unistiti sa eq i compresorom.

Quote:
a za drugu me i posebno interesuje da li ima predzvuk nekog hitica ili nesto tako
Nema, jbg. Ne pamti se bas nista kad se preslusaju pesme, nema melodije, harmonije, ideje, nicega.

Druga pesma je je kompletno losa. A izvodjac nije za pevaca, nema autoritet, gubi se u pesmi, ne dominira. Sama pesma nema nista u sebi na cemu bi se isplatilo raditi. Nema nista sto moze da zainteresuje slusaoca. Zapmtio sam samo da je neko negde bio, gde neko treci vise ne zivi. Ima n! pesama sa jednim istim tuznim stereotipom.

Oba snimka imaju neprijatne srednje, prvi moze da prodje, drugi se ne isplati raditi ponovo.

Last edited by google; 04-05-2010 at 11:28 AM.
google is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 11:37 AM   #6
drzox
Member

Google hvala na komentarima,ovo u Starici je gitara svirana sa naprstkom.

EVO DaBear ,pa i ti opucaj)

http://soundcloud.com/drzox/andjeo

http://soundcloud.com/drzox/starica
Old 04-05-2010, 11:56 AM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Google... Zaboga...
Ah...

Slicno je spanjolki Chenoi, licno mi je prijao takav fazon, bar na nekom albumu iz 2005-6-te, sto je ultra retko da nesto sto je mladje od tamo nekih ranih devedesetih i osamdesetih a da ja upalim i slusam.
E sad, to vec skupo zvuci.

Mozda jeste malo "nabijen" snimak, vise volim kad malo "dise'... No to je stvar ukusa, a glupi klinci vole kad "gori".
Mislim da bi bilo dobro da je snimak malo vise stereo,pogotovo akustara,malo si sabio sve u centar,ali ni to nije greska,ako se planira dobar spot...
Sam uvod bi mogao malcice "uverljivije" da se opeva,samo malo vise daha (nikako tise) na prve reci u stihu.
Generalno joj ne bih brisao dah! To bi dalo onaj bitchy smek,a to uvek ide.
Dete odlicno peva.
Mix je odlican! Brucu dodaj prelaze bubnja,za 0.5db...
Svidja mi se,volim taj rock balada fazon,pa ako treba deca ovo da slusaju,onda je to A-ok!

Poz'

Last edited by Bockie; 04-05-2010 at 11:59 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 11:57 AM   #8
google
Banned

Quote:
Google hvala na komentarima,
Nema na cemu. U drugoj su sve jedan ili dvojca odsvirali i odpevali?

Ovo sam zaboravio napisati u proslom postu... Razlika izmedju 1. i 2. pesme je u tome sto se u 2. cuje da je muzicar srecan dok svira, verovatno sam svira, peva, producira, miksa i aranzira svoju pesmu?

Prva je "hladnija", nekom se tu nesto ne radi, a u drugoj je opste veselje. To je vazno da ima pesma, samo treba da bude i jos nesto osim toga. Bar aranzman popravi, oni pratci zvuci sa klavijature ili sta je vec su ocajni. Bolje je da ih SVE izbrises, a ostavis vise prostara za gitaru, bolje ce zvucati. Ovako oni pojedu prostor u pesmi, a ne rade nista, osim sto smetaju. Probaj, to ce sigurno popraviti pesmu.

Mislim da je vise procesirano nego sto je potrebno.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Mozda jeste malo "nabijen" snimak, vise volim kad malo "dise'... No to je stvar ukusa, a glupi klinci vole kad "gori".
Ja to vise ne mogu da podnesem, najiskrenije, ne salim se uopste.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Generalno joj ne bih brisao dah! To bi dalo onaj bitchy smek,a to uvek ide.'
Sa ovim se slazem.

Last edited by google; 04-05-2010 at 12:06 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 12:43 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Drugoj pesmi odmah menjaj ime,evo skidam,nisam jos cuo ali ni jedan urednik nece pustiti fajl "Starica".

...Evo sad cujem... Pa ima vec bend Crvena jabuka...

Sound je ok!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 01:33 PM   #10
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Andjeo - Mix je ok. Jeste malo napucan ali necu to da komentarisem posto ni ja to ne umem da uradim kako treba. Gitara ima odvratnu boju ... kao kroz tranzistor da se cuje. Bas mi se ne dopada.
Pevacica ... meni se stvarno ne dopada kako peva. Na nekoliko delova je falsh (malo ali opet falsh) i peva totalno bez ikakve emocije. Zvuci mi kao da je konstantno na granici sa dahom.
I nesto mi je prekratka pesma? Nema nikakav razvojni deo, ponavljanje teme.

Starica - Dobro zvuci. Slazem se sa google-om oko te gitare malo je "trapava". Ja bih jos malo ulozio truda da nadjem jos lepsu boju. Ova pesma mi bolje zvuci, sa boljom formom ali mi nije hit definitivno.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules