|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ja se izvinjavam ako je bilo rasprave na ovu temu,ali nisam nista nasao...kao ni na drugu goolge-u tako da se vama obracam za pomoc..
Imam Win 7 Ultimate i koristim ga pored ostalog i za muzicku produkciju.E sad,kada pokrenem bilo koji DAW,dal FL,Cubase nemam zvuka dok ne iskljucim Winamp i bilo koji drugu aplikaciju koja koristi muzicku karticu.Naime radi mi ili Winamp i ostali playeri ili DAW-ovi,ne mogu oba u isto vreme.Zbog cega dolazi do ovoga i da li postoji resenje da mi rade sve aplikacije u isto vreme kao na starom XP-u?? Potrebno mi je da bi mogao u isto vreme da preslusavam neku pesmu i da radim na projektu.Mislim da je ovo velika mana i jos nisam uspeo da nadjem resenje na internetu.. Inace imam integrisanu karticu sa ASIO4ALL drajverima. Molim za pomoc...unapred zahvalan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa jednostavno je tako kako si naveo, e sad da li zbog drivera koji ne podrzavaju dve aplikacije odjednom, ili nekog drugog ogranicenja, moraces da trazis malo bolje na Google...
Generalno desava se koliko sam primetio na x64, a nije nista nepremostivo, jer fajl uvek mozes da importujes u okruzenje u kome radis, ne treba ti player pored za tako nesto, nije ni prakticno, ni dobro po resurse... Podrazumeva se da imas "ozbiljnu" karticu za "muzicku produkciju" pa se u tim okolnostima mozes snaci na nekoliko nacina, svaka aplikacija ima svoju kartu, ili gomila drugih resenja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
To ti je jednostavno tako kao sto rece kolega...I ja sasm imao dosta ranije neku muzicku kartu...i bila je ista situacija iako mi je radio originalni driver namenjen toj kartici...znaci bolji od asio4all...Danas imam externi audio interface i nemam tih problema...
Znaci kartica je u pitanju!!! Tu ne mozes nista da promenis (sem nove muzicke karte ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Da li si probao ovo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Probao sam tu opciju,nije do toga...Ona zapravo koliko sam primetio ne moze da koristi ASIO i Realtek drivere u isto vreme dok je na XP-u mogao o.O
@ Nemanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
instaliraj pored asio i one sound max driver hd(tako nekako), i onda na jednom, primer winamp: stavi da koristi jedne, a druge stavi na taj projekat ili sta vec
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Slican problem ja resio na starom kompu tako sto ne stavis "full duplex" driver, neko padajuci menu pa bas ASIO od same karte,dakle onaj koji nije full duplex!
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ne koristim full duplex nego ASIO4ALL u samom sekvenceru.
U winampu vec koristim Reaktek HD Audio i opet se kolje sa ASIO-m,sta vise,kao sto sam rekao kada stavim u samom sekvenceru da koristi isto Realtek onda radi ali onda mi je latency preko 4o,5o ms dok mi sa ASIO drajverima iznosi nekih 18 ms. Inace imam Realtek ALC883 integrisanu ako to nesto pomaze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
...kako god, taj Realtec je smece neopevano, pa polako skupi 100e pa kupi bar audiophileta...
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Kupicu Audiophile 2496 ali trenutno sam zaglavljen sam ovim sto imam...Jeste kupovina "najlakse" resenje ,ali time nije resen problem...sigurno ima njih puno sa slicnim problemom koji ce posle mozda citati ovaj post.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |