|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
sto je mnogo , mnogo je ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
nije mnogo !
Internet / youtube itd su UNISTILI sve biznise koji se zasnivaju na copyright-u! muzika - filmska industrija - knjige, itd itd... Svi uzimaju i gledaju i slusaju SVE za dzabe!! nema pretplate, nema clanarine, nista se ne placa..itd Krajnje je vreme da se stane na put svemu tome. Od skoro su uveli i zabranu na veliki deo spotova da ne mogu vise da se embeduju na druge web sajtove (jer tako ne mogu da kontrolisu, ionaku bednu naplatu para, koja im omogucuje da te iste spotove drze tu !!) Ima mnogo dokonih klinaca koji PO CEO DAN sede i kopiraju, distribuiraju itd i ne znaju kako je bilo pre - kad su se muzika i video i casopisi i knjige placali !! A o software-u da ne pricam !!
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
potpuno si u pravu , ali ti isti mediji su stvorili to i sad kad su skontali da su sami sebe s...ali i sad ajde naplacuj ... ja sam za to da se sve plati uredno nikakva drama i jednostavno resenje jeste to disable-ovanje embedovanje na druge sajtove , ali mi je opet smesno to za sitne ribice u industrijskom poslu koji mnogo vise gube nego iko ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Inace nemam nista protiv besplatne muzike i filmova i svega... Dobro poznajem autorski zakon, znam kako funkcionisu stvari....ali sve je vec prebudzeno i preskupo i cemu sve to!? Koji je smisao!? Realno, mozes ti pogledati film na youtubu, ali ako zelis stvarno da ga dozivis, oticices u bioskop i kupiti ulaznicu. Isto tako sa muzikom...mogu ja kuci sebi da vrtim pesme i spotove na youtubu koliko hocu ali ce mi pravi dozivljaj biti kad odem na koncert... a mozda za nekoga ne bih u zivotu ni cuo da nema youtuba a u tom slucaju nikad ne bih ni pare ostavio za ulaznicu... tako da kad sve izokrenes, saberes i oduzmes...sve jedno je |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
Gospodo, svi mediji u dvadesetom veku su nastali na nekom obliku piraterije onog prethodnog. Filmska, muzicka industrija, radio, televizija...Problem je sto su sadasnji nosioci prava izuzetno mocne figure, ali se nisu i ne mogu prilagoditi novom stanju preko noci, te zato pokusavaju restrikcijama zaustaviti proces virtuelizacije trzista. To je nemoguce, kao sto cete se i uveriti u godinama koje slede, i oni ce se morati prilagoditi situaciji u kojoj ce imati izbor da li ce nastaviti da plivaju ili ce se udaviti. A posto nisu od juce, verovatno ce zaplivati. Ako moze da opstaje iTunes, mogu i oni naci sebi nacin da zarade. Piraterije ce uvek biti, i sa tim se moraju pomiriti. Ali se mora poboljsati ponuda. Nosioci kopirajta ga i dalje uzimaju zdravo za gotovo i sve oblike distribucije koji odskacu od za njih standardnog smatraju za piratske i za svoj gubitak. Ali problem je sto sami ne nude alternativu na virtuelnom trzistu, te tako ne mogu ni ocekivati profit.
Kada bi sutra nestao youtube, za dva dana bi se formirao novi. Gde ima traznje, ima i ponude. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Na iTunes ima i filmova da se kupi i rentira - SAMO NIKAD DO SADA U ISTORIJI NIEJ BILO OVAKO LAKO I BRZO DA SE NESTO PRONADJE / ISKOPIRA I DISTRIBUIRA. Kompjuteri i hard diskovi su svima dostupni (jeftini) i sve je suvise lako i izazovno za mase... Kad utrnu izvore sa kojih moze da se skida. bice (im) malo lakse. Pirata ce biti uvek, ali bolje neka ima "profesionalnih" pirata - koje ce da hapse i teraju u zatvor. Ovako , SVI SU PIRATI !!!
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A sto se tice "lako i brzo"... i sama produkcija je postala izuzetno lagana i dostupna (skoro) svakome... pa je i ponuda povelika... pogledaj ovde: "zapanjujuci podaci !!!" ![]() Ako sam dobro skapirao, tu si sam zakljucio da para ima ali da zaradjuju samo najveci (najbolji?). ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-03-2010 at 11:39 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sve ljude koje znam da su pre zaradjivali lepo od muzike, sad rade 10 puta vise da bi uzeli 5 puta manje (to. oni koji nisu promenili profesiju, jer ne znaju nista drugo da rade...) A za film, i Martin Scorcese je skoro izjavio da se brine za buducnost filma, jer vise nema para kao pre. Zaboravljas da VHS nije bio tako lak za kopiranje i distribuciju. trebale su ti bar 2 VHS masine, pa kasete, (velike i teske)..nije moglo da se kopira za par minuta - nego REAL TIME, nije moglo da se salje (besplatno) ..treba posta, pa koverta itd... Bilo je i tad pirata ALI MNOGO MANJE, i uglavnom su drzali video klubove...
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A sad... koliko je para bilo pre, a koliko sada... pa s obzirom na krizu koja sve pogadja... skoro da nikome ne cveta biznis preterano... i svi se dovijaju. Muzicka i filmska produkcija moraju biti pogodjene tom krizom jer zive SAMO od prihoda gradjana i njihove zelje da potrose novac na zabavu. A za trosenje novca na zabavu prvo treba da preostane za to, pa zatim treba da postoji zelja za zabavom... itd... itd... nije tako jednostavno. Drugim recima... svima je lose. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Smeshni youtube klipovi | HeatMan | Pricaonica | 116 | 08-11-2016 04:48 PM |
Youtube gitaristi (sa EX YU prostora) | alek019 | Razno | 33 | 01-03-2010 10:21 AM |
youtube - razno | submaster | Pricaonica | 23 | 30-11-2009 07:36 AM |
2 far - Youtube music video [psy] | djnick | Promocija radova | 0 | 10-11-2009 03:36 AM |
UAD - YouTube | idekius | DSP forum | 0 | 30-10-2007 04:06 PM |