|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Blizi se kupovina mojih prvih monitora...
![]() Posto u Artistu u NS imaju oba modela, mocu cu da uporedim ali bih voleo pre toga da cujem vasa misljenja jer bi se verovatno zaleteo i uzeo monitor koji zvuci "bolje" mada ne mora da znaci da je referentan... Adam A7 sam slusao i cini mi se ubitacno precizan monitor, mozda previse prstav sto bi verovatno dovelo do zamaranja i mixa koji je "dark"... Na low end nisam obracao paznju ali dosta njih kaze da tu mulja. Sa druge strane dosta hvale i KRK VXT6- siroka stereo slika(mozes ga slusati i sa 2 metra) , dobar low end( progressive house je moj zanr ) i malo vise naglasen mid range. Cisto da pohvatam par iskustava pre nego skocim u bunar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Lelee al' ces da se iznenadis... cccc... KRK zvuci bezveze (jos sam i fin)... cak Behringer 2031a zvuci prilicno bolje od njega... al' ajd' nek bude da je to subjektivno misljenje, cuces kad budes otisao u radnju... Adami mozda imaju malo izrazenije visoke ali izuzetno precizni monitori (doduse A7, A6 nisam slusao)
Srecno sa kupovinom Pozz
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
A6 tesko da ces i da cujes...VXT serija je jedno 2 klase iznad starog Trutha,novi sa kevlarskim low drajverom i ribon visokim treba tek da se pojavi.Najavljena je i super cena,ostaje da se cuje kako ce zvucati
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 20-08-2009 at 11:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
A, bome i je subjektivno mi?ljenje. Mislim, nisam nikad cuo nekog da su mu v/vxt serija Krkovi toliko lo?i. Ja sam ih slu?ao paralelno s A7-icama kad sam kupovao i odabrao sam A7-ice, ali je razlika bila dosta mala...Krkovi su imali mozda malo previse bassa za moj ukus, a ja volim mixat dosta flat, ali ako radi neki bass-orientated ?anr - mo?e ih opu?teno uzet. Posebno me iznenadilo kako dobar midrange imaju...da ponekad bass ne oduzima pa?nju s midrangea, usudio bih se reći da je ravan A7-icama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
+ 1 za KRk
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Adam A6 ? Je l' to nesto novo ili je greska u pisanju ?
Ako je u pitanju Adam A7 naspram KRK VXT6, Adam je superiorniji i kvalitetniji monitor u svakom pogledu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Znam da tu puno ljudi koristi A7 i sla?em se da je to najozbiljniji monitor za neke ne-suludo-velike pare, čak ga i sam posjedujem...al neznam čemu toliko razdvajanje od krka...nije ba? da je dan-noć razlika ili da je krk neusporediv s A7-icama. Rekoh, preferiram mixat na Adamima jer vise volim balansiran zvuk u konačnici iako radim dosta bass-heavy muziku, ali ne bih imao nikkav problem isto to postici na Krkovima. Vani, recimo, nitko ne moze smislit Adame...tj., ne ove ispod P i S serije...svi su na Krkovima...posebno staroj V seriji (barem od ljudi s kojima sam radio tj. koji su u ?anrovima koje radim). Sve u svemu, da, izabrao bih opet Adame ispreda VXT/V Krkova, al nije to ni blizu tolika razlika kakva bi se cinila kad se procitaju postovi po rumskom par godina unazad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
lapsus... u naslovu je A6 pa sam pisao automatski misleci ustvari na A5...
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|