Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-10-2008, 08:25 PM   #1
Husky
Junior Member

Default Eksterna zvuchna - da li mi stvarno treba?

Do sada sam koristio desktop rachunar za neke moje zezancije u Ableton itd. i ta njegova zvuchna mi je sasvim godila, dok je nisam sprzhio ( duga pricha). Sada uskoro planiram da neshto sa drushtvom snimimo u studiu, i nosio bih midi klavijature i laptop, elektroniku bih shta kod kuce, shta u studiu odradio. E sada, koristio bih laptop (186 GHz, 500 Mb rama, 120 Gb Hd, Windows XP), i LEM Wireless Mic, pa kontam da mi treba neka eksterna USB zvuchna. Sada ja vas pitam:
1. Eksterna muzichka do 210 evra, da ima input za mic, gitaru, midi... Da mozhe da podrzhi gomilu VST...

2. Da li USB 2 mozhe da podrzhi tolko informacija? (da obradjuje elektroniku u realtime, i mic, klavijature, i gitaru (nije obavezno))

3. Shta meni stvarno treba? Pitam iskusnije chlanove. Kako to profesionalci rade? da li ja na probu donosim laptop i eksternu, da bih mogao da koristim midi kalvijature i elektroniku, ili sve to na desktopu uradim kod kuce, pa donesem nekako drugachije? Ili nosim ceo desktop .D

Hvala unapred.
Husky is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules