|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Halo Drustvo napravio sam 2 Slot- Absorbera koji sam odredio na ca. 235Hz.
Da je to relativno jednostavno napraviti to ce vam pokazati Slike. Di porozni absorberi prestaju ovaka vrsta absorbera nastavlja. Njihova djelatnos je negdje izmedu 100 Hz do negdje 500Hz. Ovo vam je samo grubo i nema neki, meni poznati pravila. Ovaj Absorber ima dimenzije 0,9mx1,9m Rezonatna frekvencija (racunata) je 235 Hz Razmak Letvi 5mm sirina letvi 100 mm dubina korpusa 120 mm Ovo su vam relevantni podaci da kako doci na odrecenu frekvenciju. Naj veca je prednost kod ovakog absorbera je, da nedjeluje siroko. Znaci naj efikasnije je kod rezonatne frekvencije sa abosrbcijom od Alpha 0,8 (Laborski). U ovom slucaju 235 Hz. Last edited by DeMa; 28-09-2008 at 04:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Evo jos slika
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Hvala Denise, super izgledaju!!!
![]() pozdrav bogi p.s. Stavljeno na sticky!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Koliko te je otprilike kostao ?
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Hey, pa ovo izgleda jako dobro, i meni se strasno uklapa u postojeci enterijer. Predpstavljam da daske mogu da se urade malo tamnije bojenjem sadolinom recimo. Taj apsorber ne bi trebalo da bude skup, s obzirom da je iverica, jedino su daske malo skuplje. Hvala ti na dobrim i korisnim resenjima!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
pozdrav dema!
ovo izgleda super, vidi se da znash sa alatom ![]() nego, bi li se prosirilo njegovo djelovanje da nisu sve letve istih dimenzija i razmaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Halo Max
Izaso je jedan negdje oko 50?. Pod 22mm Iverica 10? uzeoa sam ona ploce koje sa koriste sa poda jeftinije negoda sam dao da se ipila od veliki ploca. Okvir da dobijem kutiju to sam dao da ispila stolar. Pila mi je otisla kvragu to je bilo jeftino 10? Letve 100mm x 18mm komad 2,90 ? devet puta 29,10? Vunu sam imo jos u skladistu. 10 cm isover akustic tp1 zaprvi sloj. vuna koja je namjenski za ovake sisteme (crna gore) je izover SSP2 sarafe silikon nisam uracunavo. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
koji si materijal stavio preko mineralne vune?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Absorber, pitanje | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-06-2009 11:22 AM |