Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-04-2008, 05:03 AM   #1
paki
Banned

Default motu 896HD

...jel ima neko?Doslo vreme da zamenim deltu 1010rack pa mi je motu usao u uzi izbor a nemam gde da ga cujem.Kontrol panel i dizajn su mi sasvim o.k. ali posto je ipak presudan zvuk i stabilnost u radu sa mac-om bio bih zahvalan da mi neko napise svoja iskustva.Kvalitet preampa mi nije presudan jer imam externe,bitni su mi konvertori,clock,pouzdani driveri......i koliko je ova karta napredak u odnosu na 828mkII fw npm.
paki is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2008, 08:53 PM   #2
paki
Banned

Default Re: motu 896HD

...nije valjda da niko nema motu .
Old 21-04-2008, 11:25 PM   #3
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Motu je generalno (pogotovo na Mac-u) jedan od najstabilnijih sistema. Ja sam pre skoro 5 godina kupio HD 192 i 424 PCI interfejs, od tada sam zaboravio da audio karta uopste posotoji. Posto ti preampi nisu vazni (mada su sasvim pristojni u odnosu na ono sto nude i ostali proizvodjaci kao integrisanu varijantu).
Konverter, nema tu sta da se kaze sem da uvek vazi zlatno pravilo: Koliko para toliko muzike. Znaci za te pare su ok. neces za istu lovu kupiti ista mnogo pametnije. Znaci prednosti su velike po pitanju podrske sa drajverima( jer je Motu jedan od najozbiljnijih proizvodjaca u donjoj i donjojsrednjoj klasi), velika pouzdanost i stabilnost u radu.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2008, 12:00 AM   #4
paki
Banned

Hvala Lacky.Tako kako kazes mi je motu i delovao ali opet,bolje da mi neko ko to koristi objasni o cemu se tacno radi.Ne mogu da docekam da ga uzmem.Pozdrav
Old 12-05-2008, 07:32 PM   #5
paki
Banned

Stigao je Motu 896HD i prvi utisci su stvarno O.K.Dizajn je super,sve je na dohvat ruke sto treba da bude.Osam preampa,deset analognih izlaza,sve na XLR.Optika,aes ebu,adat konekcija,veliki peak metri koji mere sve,izlaz za slusalice,foot switch,izlaz i ulaz za clock i to bi bilo to.Nema midi ali mi to i ne treba,uzecu Unitor kada naletim na njega.Nema ni spdif.Konvertori su nove generacije i na ulazima 64 oversampling a na izlazima 128 oversampling i u odnosu na staru deltu 1010rack napredak je odmah itekako cujan.Odmah je naravno palo i maltretiranje posle podesavanja koje je skroz brzo i jednostavno i......nista ni da trepne,skroz stabilno i pouzdano radi.Odstupanja u radu clock-a na 192 khz su nula %, sto je posle gomile kartica koje sam probao sjajno,za 44.1 onda sigurno nema zime.Sve u svemu za te pare mislim da sam odlicno prosao.E sada....Motu je proban sa Mac-om i Logicom koje je ovde izgleda zabranjeno pominjati i hvaliti jer odmah slede zucne rasprave i zakljucavanje teme .Ako neko nije shvatio moje postove ja NE DIRAM PC ili Nuendo itd. samo hvalim neke stvari koje su"po meni" za pohvalu tako da ZIVEO MAC,ZIVEO LOGIC 8 i ZIVEO MOTU.Ne naturam svoje misljenje vec ga delim sa drugima pa cemo valjda jedni od drugih nauciti neke stvari.Zalosne su neke bezvezne rasprave ali je zalosno i da Mac ili Logic na muzickom forumu budu tabu tema jer se uvek prica o njima zavrsi raspravom.Verovatno smo svi krivi za to pa evo,ja cu prvi da pokusam da budem o.k. i da PC-ijevacu vise ne zovem "apotekar" za pocetak,ako sam to uopste i radio.Ako nam je mentalitet vec takav,kakav izgleda da i jeste, mozemo i da napravimo ovde posebno mesto za diskusiju o Mac-u i Logicu(kad vec ima cak i pricaonica) jer neke ljude sigurno zanimaju i te teme a ostali tamo ne moraju da svracaju ako ih to ne interesuje.Ovo je samo predlog kako bi izbegli rasprave,lici na osnivanje Mac sekte ali je korisno iz vise razloga.Neke sprave poput presonusovih modela ne rade na Mac-u kao na PC-u,za Motu vazi suprotno,Fireface opet i ovako i onako tako da neka iskustva o kojima se ovde pise nekome mogu itekako da koriste a nekome i da stete ako je platforma razlicita....razdvojima lepo teme i sve je jasnije.Ovako se porede MBP ili mac lap top sa destop PC-jem ili PC od 300e sa Mac Pro-om itd.Ako ne dobijemo temu za Mac i Logic,Slowstar i ja strajkujemo zedju(nema piva ) na sred (simbolicno) sveze izgradjenog RUMSKOG centra.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules