|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Postovanje, evo skupio sam neki dinar pa reko ajd' da i ja uzmem neke monitore, pa sam tako na internetu naleteo na aktivne monitore M-AUDIO studiophile BX-8A po performansama bih rekao da su dobri(i vise nego dobri), cena im je oko 310 evra par, ali dzaba kada nisam imao prilike da ih cujem, zato trazim savet da li da ih kupim i ako ne njih koje druge monitore u toj klasi preporucujete? Hvala na paznji i dovidjenja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
Ne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
U toj klasi bolje da uzmes neki Altec Lansing ili Genius. Na njima barem mozes lepo da se igras i gledas filmove...
![]() Prvi "pravi" monitori koje bih ja preporucio su Adam A7 i kostaju izmedju 600 i 700 evra par aktivnih. Sve ostalo je priblizno bacanje para.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Znao sam da je u pitanju neka novinarska patka, kontam ja da je Adam prva liga ali jel' ima nesto jeftinije?(Smanji cenu napravicu pokolj)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Nije, nemam ama bas nikakve veze sa novinarstvom... ![]() Adam A7 nije "prva liga", vec je "prvi pravi" koji bih smeo mirne savesti da preporucim nekome. Za te pare dobijas i par monitora i pojacalo za njih, posto su aktivni, a to ne postoji, a da vredi za te pare. Zaista. Ako zelis da napravis razliku izmedju onoga na cemu sada slusas i sledeceg para zvucnika, bolje se strpi jos malo, pa kupi nesto sto vredi, jer je uvek skuplje da baciis 300 evra, nego da ispravno potrosis 600 ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Nikako ti nebi preporucio te zvucnike, kolega ih je bio uzeo na probni rok od 5 dana iz ducana (usvirane), a vratio ih je odmah drugi dan he he.
Da, toliko su nam bili losi... Mozes i sam zakljuciti da aktivni monitor takvih dimenzija jednostavno ne moze kostati tako malo novaca. He he, i da ne kazem koliko mi se zgadio siromasni back-view monitora sa "behringer" potenciometrom za gain i oversized boldana slova MadeInChina. Uzmi na probni rok i uvjeri se sam. Kao sto kaze Oggy, radije skupi nesto vise kesa, u nabavi nekakav Dynaudio BM5a ili slicno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nisam cuo A7, ali od neceg sto je jeftinije od njih, smem da preporucim Yamahe MSP5.........
BTW. trenutno ranim na njima i nekim matorim JBL-ima, a stoje mi nepovezani BM6 i ADAM ANF10 ![]() ![]() edit/ i KRK v4 mi se svideo za te novce, u par navrata, ali je los izbor za jedini monitoring
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 18-03-2007 at 10:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ako već hoćeš da uštediš neku kintu onda pogledaj nešto iz KRK RP serije...
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Poslusaj i Wharfedale Diamond 8.2 Pro, precizni i brzi monitori ...... uklapaju ti se u budzet, oko 330e par....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Yamahe MSP5 definivno.... Mene su iznenadile s obzirom na cijenu, najbolje sto se moze naci u odnosu cijena/kvalitet sto se mene tice.....
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stalci za monitore | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 28 | 18-09-2008 11:18 PM |
Koje Monitore? | Milanche_show | Monitoring | 8 | 19-01-2008 04:15 PM |
M-audio Studiophile BX5-8 | boglish | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 06-04-2004 09:48 AM |